به گزارش قدس آنلاین، زهرا عبداللهی ظهر شنبه در حاشیه کارگاه آموزشی کارشناسان مسئول تغذیه دانشکدههای بهداشت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براساس بررسیهای انجام شده در کشور بیش از نیمی از جمعیت ایران دچار اضافه وزن هستند به همین دلیل بستههای خدماتی در نظر گرفته شده تا با جذب ۱۰۰۰ کارشناس تغذیه از طریق شبکههای بهداشت این بیماری کنترل شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تاکید بر خطر اضافه وزن و دیابت گفت: قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی حاوی قند افزوده، شیرهای طعمدار و شیرکاکائو از مهمترین منابع مصرف مواد قندی هستند که ضرروی است افراد نسبت به این امر آگاهی داشته باشند.
وی درباره راهکارهای پیشگیری از اضافه وزن و دیابت افزود: باید قند و شکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه کمتر از ۶ قاشق چایخوری باشد؛ این درحالی است که مقدار مصرف قند و نمک خانوارهای ایرانی بیش از حد استاندارد است.
عبداللهی با بیان اینکه تغذیه و الگوی مصرف غذایی یکی از عوامل مهم در ابتلا به انواع بیماریها است، تصریح کرد: از اولویتهای اساسی دفتر بهبود تغذیه کاهش مصرف قند، نمک و چربی است که در این ارتباط برنامههای آموزشی شامل فرهنگسازی و اطلاعرسانی اجرا شده و با استفاده از کارشناسان تغذیه سند ملی مبارزه با بیماریهای غیرواگیر اجرا میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: میزان مصرف سبزی، میوه، لبنیات و شیر در بین ایرانیان بسیار کمتر از حد مورد نیاز و بر عکس مصرف روغن و شکر بالاتر از حد مجاز است.
عبداللهی گفت: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی هر فرد در طول روز باید پنچ واحد میوه یا سبزی استفاده کند. هر واحد میوه شامل یک سیب یا پرتقال است و هر واحد سبزی نیز در حد یک لیوان سبزی است. براساس آمار ۸۸ درصد مردم کمتر از حد مورد نیاز میوه و سبزی مصرف میکنند.
وی افزود: هدف از تغذیه سالم این است که سیری سلولی اتقاق بیفتد در صورتی که سیری ظاهری و مصرف کالری بیش از حد به چاقی و اضافه وزن منجر میشود.
نظر شما