تحولات منطقه

ساری- در روزهایی که باغداران شمالی شرایط سختی را پشت سر می‌گذارند، متأسفانه دولت در آستانه سال نو درصدد واردات مرکبات است.

مرکبات ایرانی در دریا؛ میوه‌های وارداتی در راه
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

قدس آنلاین - حسین احمدی: واردات پرتقال خارجی در شرایطی که بسیاری از کشاورزان محصول بی‌مشتری خود را در رودخانه‌ها و دریا رها کرده‌اند، اقدام دلسرد کننده و غیرمنطقی به نظر می‌آید.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران از ابراز تمایل دولت در زمینه واردات مرکبات انتقاد می‌کند و می‌گوید: میوه‌های وارداتی پشت دروازه‌های کشور ذخیره  شده و آماده ورود به کشور هستند.

محمدرضا شعبانی در گفت‌وگو با قدس آنلاین، با اشاره به اینکه خرید مرکبات از کشور ترکیه انجام شده است، می‌افزاید: علی‌رغم اینکه دولت اعلام می‌کند، واردات مرکبات صورت نگرفته است، اما در میوه فروشی‌ها شاهد نارنگی‌های خارجی هستیم.

وی با انتقاد از قیمت خرید تضمینی مرکبات، اضافه می‌کند: مرکبات جنوب کیلویی ۴ هزار تومان خریداری می‌شود در حالی که مرکبات شمال کیلویی ۲ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

عملکرد ضعیف دولت در خرید تضمینی مرکبات

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با بیان اینکه دولت در خرید تضمینی مرکبات بسیار ضعیف عمل می‌کند، یادآور می‌شود: این روند خرید موجب حضور فراوان دلالان در عرصه بازار شده و در این میان کشاورز ضرر می‌کند.

شعبانی با اشاره به اینکه کیفیت مرکبات مازندران مورد هجمه و تخریب بسیار قرار گرفته است، ادامه می‌دهد: اگر دولتمردان قصد واردات دارند، چرا نسبت به تخریب مرکبات شمال اقدام کرده‌اند؟

وی با اعلام اینکه ما قبول داریم، بخشی از پرتقال‌هایمان یخ زده است، می‌گوید: برای تأیید محصول کشاورزان، کارشناس از مرکز تحقیقات مرکبات کشور اعزام می‌کنند در حالی که نیاز به این جوسازی‌ها نیست و کارشناسان محلی توانایی انجام این کار را دارند.

ویلاها جای باغ‌ها را گرفته‌اند

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران تأکید می‌کند: با این اقدام‌های غیرکارشناسی باغ‌های مرکبات از بین خواهد رفت و جایشان ویلاها متولد می‌شوند.

شعبانی با بیان اینکه مازندران توانایی صادرات ۳۰ درصد محصول مرکبات تولیدی خود را دارد، می‌گوید: متأسفانه زیرساخت‌های صادراتی وجود نداشته و بازارهای مصرف را بخوبی نمی‌شناسیم و از استاندارد صادرات برخوردار نیستیم.

وی با اشاره به اینکه میزان صادرات مرکبات رقم قابل توجهی نیست و در این زمینه شعار زیاد داده‌ایم، اضافه می‌کند: مشکل صادرات، معضل امروز و دیروز نیست و باید با صدور مشوق‌های صادراتی، ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل، معافیت‌های مالیاتی، بیمه‌های خوب حمل و نقل و کاهش سودهای بانکی، زمینه صادرات و رقابت با سایر کشورها را فراهم کرد.

شعبانی با بیان اینکه برای برندسازی در کشور برنامه‌ریزی نکرده‌ایم و استانداردسازی برای صادرات صورت نگرفته است، ادامه می‌دهد: می‌خواهیم با روش‌های سنتی وارد بازارهای خارجی شویم که روشی شکست خورده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha