به گزارش قدس آنلاین، علیرضا رزم حسینی صبح چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمان گفت: استان کرمان در جمع آوری آثار و اسناد دفاع مقدس پیشگام و پیشتاز بوده است.
وی یادآورشد: علارغم اینکه سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده لشکر ثارالله بودند اما با ابتکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس را به صورت مردمی در مکانی کوچک در کرمان راه اندازی کرد.
استاندار کرمان به بازدید چمران از این بنیاد در سفر به استان کرمان و طرح موضوع در ستاد اشاره کرد و گفت: این کار استان کرمان در سراسر کشور و در ستاد کل نیروهای مسلح راه اندازی شد اما استان کرمان نسبت به سایر استان ها در جمع آوری اسناد دفاع مقدس پیشگام می باشد.
رزم حسینی با اشاره به اینکه احداث موزه جنگ در کرمان نیز یکی دیگر از ابتکارات سردار سلیمانی است که کار ارزشمند و حیاتی بود، افزود: در حال حاضر که در حوزه بازسازی و مرمت ابنیه تاریخی استان در حال فعالیت هستیم مشاهده می شود که تیم پژوهشی کرمان شناسی چگونه برای جمع آوری اسناد تلاش می کنند.
وی با تاکید براینکه جفاست که نسبت به جمع آوری اسناد دوران دفاع مقدس و تبیین نقش استان کرمان در آن دوران اقدام نشود، خاطرنشان کرد: مدیریت استان کرمان که اغلب از رزمندگان دوران دفاع مقدس هستند، دغدغه این کار را دارند اما برخی از امور وظیفه ذاتی دستگاه هاست که باید با جدیت دنبال شود.
بدون حمایت های سردار سلیمانی، یک صدم کار در استان کرمان صورت نمی گرفت
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به ابلاغ اساسنامه تشکیل شورای هماهنگی حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس به استان ها، گفت: ایجاد هماهنگی بین دستگاه های ذیربط به منظور تسهیل اجرای مصوبات شورای هماهنگی بنیاد، آسیب شناسی وضع موجود در حوزه حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، ترغیب و مشارکت دستگاه ها و نهادها نسبت به شناختن و شناساندن ارزش های دفاع مقدس، بررسی و تصویب برنامه های پیشنهادی دستگاه ها با رعایت اولویت ها و تعیین نقاط جغرافیایی باقی مانده از دوران دفاع مقدس و احداث یادمان مربوطه از جمله وظایف این شوراست.
سردارابوالحسنی با اشاره به اینکه این شورا در مجموع ۲۵ عضو دارد با هفت کمیته تخصصی، افزود: شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس دارای کمیته های آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس، هنری، نمایشی و ادبیات دفاع مقدس، فرهنگی اجتماعی و رسانه ای دفاع مقدس، راهیان نور، امور پیشکسوتان و تشکل های مردم نهاد دفاع مقدس و زنان و دفاع مقدس است.
وی استان کرمان را در زمینه جمعآوری، اسناد و تدوین تاریخ جنگ، استانی پیشرو دانست و افزود: دایرةالمعارف دفاع مقدس استان کرمان در سه بخش در حال تدوین است که رویکرد بخش نظامی و جغرافیا آن مربوط به یگانهای استان و عملیاتها، پادگانها، موقعیت شهرستانها، شهرها و روستاها و گلزارهای شهدا و یادمانها می باشد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمان با تاکید براینکه در این دایرةالمعارف در بخش فعالیتهای اجتماعی نقش اقشار از کمکهای مردمی به جبههها تا نقشهای مختلف مردمی در دفاع مقدس دیده خواهد شد، خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود تدوین آن حدود پنج سال طول بکشد و در شرایطی که مدخلها افزایش پیدا کنند، پروژه بیش از ۱۰ سال طول خواهد کشید.
ابوالحسنی با اشاره به اینکه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دوران دفاع مقدس استان کرمان از مجموع ۱۲۸ پروژه، توانسته است ۳ پروژه و ۴ کتاب را به چاپ برساند، یادآورشد: «اطلس نبردهای لشکر ۴۱ ثارالله » با همکاری مرکز تحقیقات سپاه یکی از این پروژه هاست که پس از ۹ سال به چاپ رسیده است.
وی با اشاره به اینکه پژوهش ۹ کتاب در قالب یازده پروژه انجام گرفته و در مرحله کارشناسی و داوری است، تصریح کرد: اگر حمایت های سردار سرشکر قاسم سلیمانی از بناد حفظ آثار و نشر ارزش های دوران دفاع مقدس نبود، حتی یک صدم از این اقداماتی که در استان کرمان انجام گرفته، صورت نمی پذیرفت.
نظر شما