به گزارش قدس آنلاین، احسان زهره وندی اظهار داشت: بنای هارونیه متعلق به اوایل قرن هشتم هجری مصادف با قرن۱۴میلادی است و هیچ ارتباطی با هارون الرشید، بقعه و زندان وی ندارد.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس افزود: نام هارونیه همزمان با ساخت بنای کنونی آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی براین بنا نهاده شده و تاکنون بارها مرمت و بازسازی شده است.
او ضمن اشاره به تلاشهای صورت پذیرفته برای ساماندهی مشکلات موجود در هارونیه عنوان کرد: رایزنیهای بسیاری در جهت تحقق بودجه عملیاتی و عمرانی برای مرمت اضطراری و ساماندهی این بنا انجام شده که امیدواریم بزودی اعتبار لازم در اختیار پایگاه میراث فرهنگی توس قرار گیرد.
زهره وندی تصریح کرد: برای شناخت آثار شاخص شهر طابران توس، کاوشهای بسیاری انجام شده که از آن جمله میتوان به کشف بقایای بنای آجری با ستونهای مدور موسوم به مسجد و مدرسه مربوط به دوران سلجوقی در محوطه ای در مرکز شهر طابران و جنوب بنای هارونیه اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: طرح اجرایی باغ موزه کتیبهها در بنای هارونیه و همچنین عملیات اجرایی رفع رطوبت و استحکام بخشی بنا در دستور کار اجرایی این پایگاه است و اجرای آن در انتظار تخصیص اعتبار لازم از طرف سازمان برنامه و بودجه است.
نظر شما