تحولات منطقه

۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۵
کد خبر: ۵۰۶۳۱۲

راه‌یابی یک انیمیشن ایرانی به جشنواره دانشجویی ونیز، اجرای ویژه یک نمایش به یاد بهرام ریحانی و افتتاح اکران مستند «مردان ارباب جمشید» بخشی از خبرهای سوم اسفندماه در حوزه سینما و تئاتر هستند.

از سینما و تئاتر چه خبر؟
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از  ایسنا، فیلم انیمیشن «اکتسابات انتسابی» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی «سمانه شجاعی» به بخش مسابقه جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی «ونیز» ایتالیا راه یافت.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سی‌اُمین دوره جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی ca foscari طی روزهای ۲۵ تا ۲۸ اسفندماه ۹۵ در شهر ونیز ایتالیا برگزار می‌شود و فیلم انیمیشن «اکتسابات انتسابی» ساخته «سمانه شجاعی» در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره روی پرده خواهد رفت.

این جشنواره از مهمترین جشنواره‌های دانشجویی اروپاست که همه ساله با کمک اساتید دانشگاه ca foscari برای عرضه‌ی آثار دانشجویی دنیا برگزار می‌شود.

داستان فیلم انیمیشن «اکتسابات انتسابی» درباره‌ی پیر پسری است که از وضعیت ظاهری و موروثی خود ناراضی بوده و تصمیم می‌گیرد به زندگی خود خاتمه دهد، اما خودکشی ناموفق او شرایط جدیدی را در زندگی‌اش ایجاد می‌کند. این فیلم یک تجربه‌ی جدید به روایت گروتسک (طنز تلخ) در انیمیشن با تصاویر رئال است.

سمانه شجاعی دانش‌آموخته‌ی کارشناسی نقاشی از دانشگاه الزهرا (س) و کارشناسی ارشد تصویر متحرک از دانشگاه هنر است.

*****

نمایش «هدیه مرموز» با بازی و کارگردانی «یاسر خاسب» که این روزها در پردیس تئاتر تهران روی صحنه است، روز پنجشنبه ۵ اسفندماه با برگزاری مراسم یادبود زنده یاد بهرام ریحانی به صحنه می رود.

به گزارش روابط عمومی پردیس تئاتر تهران، نمایش «هدیه مرموز» به کارگردانی «یاسر خاسب» که این روزها در سالن علی نصیریان پردیس تئاتر تهران اجرا می شود، روز ۵ اسفندماه همزمان با سالروز درگذشت بهرام ریحانی اجرای ویژه ای خواهد داشت. در این اجرا مراسم یادبودی به احترام زنده یاد بهرام ریحانی پیش از اجرای نمایش «هدیه مرموز» برگزار خواهد شد.

همچنین نمایش «هدیه مرموز» روز شنبه ۷ اسفندماه نیز در قالب اجرایی ویژه برای هنرمندان تئاتر به صحنه خواهد رفت.

نمایش «هدیه مرموز» که تاکنون در چند فستیوال جهانی حضور موفق داشته در کشورهایی چون ایتالیا، آلمان، فرانسه، هلند، لهستان، سوئیس، تونس، برزیل، دانمارک، هند و آمریکا ... اجرا شده تا ۱۰ اسفندماه، ساعت ۱۸:۳۰ در پردیس تئاتر تهرانبه روی صحنه خواهد بود.


*****

مراسم آیین دیدار فیلم سینمایی «هفت و پنج دقیقه» ساخته محمدمهدی عسگرپور چهارشنبه چهارم اسفندماه در سینما فرهنگ برگزار می‌شود.

این مراسم از ساعت ۲۰:۳۰ در محل سالن شماره دو سینما فرهنگ با امضای پوستر فیلم توسط عوامل سازنده و میهمانان آغاز می‌شود و سپس فیلم «هفت و پنج دقیقه» برای حاضرین به نمایش درمی‌آید

«هفت و پنج دقیقه» چهارمین ساخته عسگرپور است که آن را در فرانسه با حضور عوامل ایرانی و فرانسوی مقابل دوربین برد و در بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت.

در این فیلم رضاکیانیان و رضا عطاران ایفای نقش می کنند وتهیه کنندگی آن را محمد رضا تختکشیان بر عهده دارد.

عگسر پور در یادداشتی کوتاه درباره «هفت و پنج دقیقه »نوشته است:«یافتن روزنه ای حتی خیلی کوچک برای بیرون رفتن از دایره های تلخ و رنج آور ارزش زیادی دارد.آنقدر که شاید فلسفه خلقت همین باشد.»داستان این فیلم روایتگر زندگی سه زن مهاجر است که رد شهر کوچکی در فرانسه زندگی می کنند.این سه زن هر کدام در مواجهه با جامعه و خانواده خود دست به انتخاب هایی می زنند که زندگی آنها را تحت الشعاع قرار می دهد.

*****

انتخاب متون و ایده‌های رسیده به «نخستین دوره نمایش‌های خیابانی با  موضوع آسیب های اجتماعی در فضای دانشگاهی» با معرفی  ۶۸ ایده به پایان رسید.

به گزارش دبیرخانه نخستین دوره نمایش‌های خیابانی در فضای دانشگاهی، تعداد ۱۶۰ ایده با موضوع اعتیاد، طلاق و مفاسد اخلاقی از سوی جامعه تئاتر خیابانی کشور  به  دبیرخانه ارسال شده است. هیات  داوری متون متشکل از «قطب الدین صادقی»، «اردشیر صالح پور» ،«اصغر همت»،«وحید شالچی» و سامان خلیلیان پس از بررسی و ارزیابی آثار ، ۶۸ طرح را  برای راه یابی به مرحله بعدی انتخاب کردند.

مطابق برنامه زمانی اعلام شده تهیه کنندگان آثار منتخب  می بایست  حداکثر تا روز دوشنبه مورخ ۹۵/۱۲/۰۹  پنج نسخه لوح فشرده اجرا را به دبیرخانه  مذکور، مستقر در  دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آدرس: تهران، شهرک قدس،خیابان خوردین،خیابان هرمزان، نبش پیروزان جنوبی، طبقه دوازدهم  ارسال نمایند.

فهرست آثار راه یافته به مرحله بعدی به شرح ذیل می باشد:

رستم مستان/وحید جهانمیری نژادتهران / تهران

صدای ساز سرنا/حجت الله جعفر پور/هرمز گان / حاجی آباد

حراج هویت/نامعه سعیدی/کردستان / مریوان

مین های امروزی/سعید ذبیحی/مرتضی اسدی مرام/کرمانشاه / کرمانشاه

همچون روز عقد/حجت کبریایی/البرز / کرج

شیشه مرگ شیشه زندگی/اسفندیار قرنجیک/گلستان / گنبد کاوس

بگو مقصر کیه/امیر رجب پور/قزوین / الوند

رستم ناقل/پژمان شاهوردی/محمد یوسفی زاده/آذربایجان شرقی / مرند

ای وای/پژمان شاهوردی/آذربایجان شرقی / مرند

بازگشت/پیام عزیزی/مرکزی / شازند

نهال بر خاک/فاطمه امیری دوماری/کرمان / جیرفت

جدایی شیرین از فرهاد/احسان فلاحیان/البرز / کرج

درد بی درمان/احسان فلاحیان/البرز / کرج

ته خط/محمد رضا جعفری لفوت/ گیلان / آستانه اشرفیه

خاله سوسکه طلاق میخواهد/مسعود کرمانی/آذر بایجان غربی / ارومیه

بی پرده/پیام عزیزی/تهران / پرند

آقای سیگار/علی اصغر خطیب زاده/سمنان / دامغان

آسمان خاکستری/غزاله کنعان پناه/تهران / تهران

بی سواد سفید/فرامرز غلامیان/خوزستان / آبادان

مری و طری/فرامرز غلامیان/خوزستان / آبادان

حرم سرای سلطان/محمد یکرنگی/پویان عطایی/اصفهان

جشن طلاق/مسعود براهینی/تهران / تهران

ادمون/مهدی حاجی زاده/کرمان / کرمان

شبح های شیشه ای/مهری هاشمیان/البرز

تکه های از یک قهرمان/مهسا افتحی/مرکزی

دل ایکس دل ایگرگ/میثم کرمی/مرکزی / محلات

حراج/ مرتضی اسدی مرام/کرمانشاه / کرمانشاه

مگه دست فروشی عیبه/ ستار مهر شاد/ لرستان / خرم آباد

به سرعت گیر نزدیک می شویم/مهدی حبیبی/همدان / ملایر

قرار ملاقات با سر نوشت/نرگس خاک کار/همدان ملایر

چیزی شبیه توهم/آرش ساربان/خوزستان / اهواز

نبش کوچه بن بست/نرگس خاک کار/همدان / ملایر

سیب زمینی های برشته/هاوری رضایی/کردستان

بی گناهم/یوسف ابراهیمی/مشروط

تلگرام/یوسف ابراهیمی/مازندران/

اینترانت/آرزو جعفری/کرمان / کرمان

هفت کام/مسعود براهیمی/دل ارام ترکی/اصفهان

چهارخان برای جاسم/جلال مشتاقیان/اصفهان

دیوگار/حبیب اله ناصری/هرمزگان / میناب

جهنم + من/داریوش نصیری/تهران / تهران

شهر زیبا/کژال راست بین/کردستان / مریوان

کوتاه بلند/مصطفی کو لیوندی/ایلام / دهلران

متد تکدینگ/مصطفی غلامی استادسرایی/گیلان / رشت

پول/مجید یار احمدی/تهران / تهران

به تلخی شکر/مالک آبسالان/ایلام / دهلران

این بوی باروت است نه بارون/ احمد صمیمی/تهران / تهران

شمارش معکوس/نرگس خاک کار/ رضا سلطانی/کرمان / کرمان

گمشده/سارینا ترقی/تهران / تهران

حرف من حرف تو/ستار مهر شاد/لرستان / خرم آباد

دادگاه در خیابان/سعید بادینی/سیستان و بلو چستان /مشروط

مرگ یا زندگی/سید فریدون احمدی/کردستان / سنندج

من بی.../سید مجید حسینی/کرمانشاه

مجلس سهراب کشی/مهدی صالحیار/آدر بایجان شرقی / مرند(مشروط به دیدن فیلم)

پایان راه/عزیز زاد سر/کردستان / مریوان

یک زخم کهنه/عزیز زاد سر/کردستان / مریوان

نقش فروش/علیرضا قاسمی/آذربایجان شرقی

ای وای/علی اکبر کمال غریبی/گلستان / گرگان

نازنین/معین جعفری/خراسان / جنوبی

تشت بزرگ/محمد رضا آگاه/مازندران نوشهر(مشروط به دیدن فیلم)

گاهی بگو از خاطرات/هما پریسان/تهران / تهران

این است ماجرا/محمد هادی عطایی/تهران / تهران

تلاش برای دنیایی بدون دروغ/امیر شاه علی/تهران / تهران

داستان سرکوب/مازیار ملکی/تهران / تهران

هفت مار سمی شهر من/افشین قاسمی/تهران / تهران

من هم باید باشم/یاسین عباسعلی نژاد/آذر بایجان شرقی / تبریز

محاکمه در خیابان/حیدر رضایی/ایلام / دهلران

مرد آنتیک/ابوالفضل اجاق پور/ابوالفضل اجاق پور/آذر بایجان شرقی / تبریز

رویای شوم/حمید حمیدی/آذر بایجان شرقی / تبریز

******

آیین اکران افتتاحیه فیلم مستند «مردان ارباب جمشید» ساخته پگاه آهنگرانی و درنا مدنی شب گذشته (۲ اسفندماه) با حضور کارگردانان و عوامل فیلم در موزه سینما برگزار شد.

به گزارش مشاور رسانه‌ای پروژه، در ابتدای این مراسم احمد یاوری از هایی که در فیلم «مردان ارباب جمشید» حضور دارد، به معرفی فیلم پرداخت و گفت: این است مردان ارباب جمشید، نگرشی تازه به افقی وسیع هر چند بی‌انتها.

پس از آن پگاه آهنگرانی ضمن تشکر از گروه هنر و تجربه که امکان اکران این فیلم را فراهم کرده، گفت: نمایش این فیلم را تقدیم می‌کنم به نیما طباطبایی که متاسفانه الان در بین ما نیست و در آن زمان ساخت فیلم خوشحال بود که ما این فیلم را می‌سازیم. تاسف بار است مکه الان در بین ما نیست که اگر بود می‌آمد و به ما کمک می کرد.

حسن نوروزی‌وفا ملقب به حسن فردین، شمس‌الدین دولتشاهی معروف به چیچو،  محمد ذوالفقاری ملقب به محمد لالی، غلام میرزایی معروف به غلام ژاپنی، فتح الله بابازاده، غضنفر راوندی و جلیل ملک زاده همراه با سید امیرسیدزاده تهیه‌کننده فیلم روی سن آمدند.

حسن نوروزی‌وفا ملقب به حسن فردین گفت: تشکر می‌کنم از خانم آهنگرانی که لطف کردند، آمدند و یادی از بچه‌های قدیم کردند. من ۵۰ سال است که در سینما هستیم و حداقل در هشتاد فیلم بوده‌ام. خانم آهنگرانی به ما افتخار دادند و این فیلم را برای ما ساختند.

غلام میرزایی معروف به غلام ژاپنی بیان کرد: من غلام ژاپنی هستم. نمی‌گویم هنرمند بلکه تنها هنروری هستم که بیش از چهارصد فیلم بازی کرده‌ام و آخرین فیلمم هم «خوب، بد، جلف» با آقای پیمان قاسم‌خانی بوده که در آن یک فیلم یک پلان بیست ثانیه‌ای به من داده است، اما خانم آهنگرانی در این فیلم ۲۰ دقیقه به من بازی داد. من خیلی افتخار می‌کنم که در این فیلم بازی کردم، خانم آهنگرانی و خانم درنا مدنی به ما بها دادند و حداقل ۲۰ دقیقه بازی کردیم.

سید امیر سیدزاده تهیه‌کننده فیلم نیز گفت: «مردان ارباب جمشید» فیلمی است که به لب شما خنده می‌آورد و به دل ما گریه؛ امیدوارم بپسندید.

طناز طباطبایی، سجاد افشاریان، بیتا منصوری، رویا تیموریان، رویا جاویدنیا، محسن عبدالوهاب، دانش اقباشاوی، مصطفی احمدی، آتوسا قلمفرسایی، داود خیام، محسن امیریوسفی، مهدی جعفری، محمود گبرلو، کاوه صباغ زاده، کاوه سجادی حسینی، تینا پاکروان و... میهمانان این مراسم بودند.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.