به گزارش قدس آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس، این دو فرمان که به امضای جان کلی، وزیر امنیت داخلی آمریکا، رسیده است اولویتبندیهای پیشین در رابطه با اخراج مهاجران غیرقانونی را تغییر میدهد و شمار بیشتری از آنها را در خطر اخراج فوری از خاک آمریکا قرار میدهد. در این فرامین نه تنها آن دسته از مهاجرانی که مرتکب جرم شدهاند برای اخراج از کشور در اولویت قرار گرفتهاند، بلکه کسانی هم که متهم به ارتکاب جرم هستند یا بهطور بالقوه در مظان اتهام قرار دارند، باید به سرعت به کشورهای خود بازگردانده شوند.
این در حالی است که در دولت پیشین آمریکا آن دسته از مهاجرانی که مرتکب جرم نشده بودند برای اخراج از کشور در اولویت قرار نداشتند، اما فرامین جان کلی به جز «برخی موارد به شدت استثنایی» از جمله مواردی که پای کودکان در میان باشد، آن اولویتبندی پیشین را نقض میکند و تقریبا همه ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی در خاک آمریکا را در بر میگیرد. در این فرامین تاکید شده است: «همه آن کسانی که از قوانین مهاجرتی تخطی کردهاند» میتوانند مشمول اجرای دستورالعملهای جدید شوند. جان کلی همچنین دستور داده که برنامهریزی و ساخت دیوار مرزی میان ایالاتمتحده و مکزیک به سرعت آغاز شود. وی در عین حال فرمان داده که پنج هزار افسر دیگر به استخدام آژانس محافظت از مرزها و امور گمرکات و 10 هزار افسر نیز به استخدام آژانس اجرایی مهاجرت و گمرک در آیند.
به گزارش دنیای اقتصاد، وزارت امنیت داخلی آمریکا پیش از این هزینه ساخت دیوار مکزیک را 6/ 21 میلیارد دلار و زمان لازم برای بنای آن را بیش از سه سال ارزیابی کرده بود. پیش از این ترامپ گفته بود که هزینه ساخت این دیوار را از مکزیک خواهد گرفت اما مقامات مکزیکی زیر بار این موضوع نرفتهاند. رویترز میگوید در یک گزارش اداری وزارت امنیت داخلی آمریکا، که نسخهای از آن به رویت این خبرگزاری رسیده، هزینه ساخت دیوار مکزیک، 6/ 21 میلیارد دلار و زمان لازم برای بنای آن، بیش از سه سال، ارزیابی شدهاست. به اعتقاد برخی از کارشناسان ترامپ قصد دارد در وهله اول طرفداران خود را راضی نگه دارد. برای همین روی مهاجران و دیوار مکزیک متمرکز شده است. به گفته رئیسجمهوری آمریکا ساخت این دیوار به مسائلی مانند مهار مهاجرت غیرقانونی، قاچاق مواد مخدر و ایجاد امنیت کمک میکند. از طرفی این ایده منتقدانی در داخل و خارج از آمریکا نیز دارد.
دونالد ترامپ در نهایت در 26 ژانویه، دستور ساخت این دیوار را صادر کرد. او پیش از امضای این فرمان گفته بود عملیات ساخت این دیوار ظرف چند ماه آینده آغاز میشود و مکزیک صد در صد هزینه آن را به آمریکا پرداخت خواهد کرد. دولت مکزیک و رئیسجمهوری آن کشور بارها گفتهاند پول ساخت این دیوار را نمیپردازند. طول مرز آمریکا و مکزیک ۳۲۰۰ کیلومتر است. البته در حال حاضر هم بیش از هزار کیلومتر آن دیوارکشی شدهاست. با در نظر گرفتن گزارش رویترز از برآورد وزارت امنیت داخلی آمریکا، ساخت دیوار و حصارکشی در 2 هزار کیلومتر باقیمانده، تا سال ۲۰۲۰ میلادی به درازا میکشد. دونالد ترامپ در جریان رقابتهای انتخاباتی خود هزینه ساخت دیوار مکزیک را ۱۲ میلیارد دلار برآورد کرده بود.
مقابله با «قاچاق» و «خشونت علیه پلیس»
در فرمان جدید ترامپ دستور داده شده است که برای امنیت بیشتر 5 هزار نیروی دیگر در امور گمرکی و 10 هزار نیروی دیگر در بخش آژانس امنیت و گمرک استخدام شوند. این عمل بیشتر به منظور مقابله با قاچاق صورت گرفته است. پیشتر نیز رئیسجمهوری ایالاتمتحده، فرمانهای تازهای را برای مقابله با قاچاق مواد مخدر و جرم و خشونتها علیه نیروهای پلیس آن کشور صادر کرد. به گزارش رسانههای ایالاتمتحده، فرمانهای امضاشده از سوی ترامپ، بیانگر بخش مهمی از سیاستها و هدفهای اصلی او برای مقابله با جرم و جنایت به شمار میروند. در نخستین فرمان اجرایی هم رئیسجمهوری ایالاتمتحده خواستار مقابله با کارتلها و قاچاقچیان بینالمللی مواد مخدر شده بود.
فرمان اجرایی دوم نیز، افرادی که «علیه پلیس دست به خشونت زده یا قصد انجام خشونت علیه نیروهای پلیس» را دارند، هدف گرفته است. در فرمان سومی نیز، ترامپ خواستار مقابله با جرم و جنایت، با تمرکز بر حوزه مهاجرت و مهاجران غیرقانونی شده است که روز سهشنبه جزئیات دقیق آن منتشر شد. بنا به گفته اکونومیست، آمار پلیس فدرال ایالاتمتحده، نشان میدهد طی دو سال گذشته در شهرهای آن کشور، آمار قتل افزایش پیدا کردهاست. از طرف دیگر آمار جنایت و قتل در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی در مقایسه با دهه پایانی سده بیستم، بهطور مشخصی کاهش پیدا کرده است.
۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۰
کد خبر: 506911
وزارت امنیت داخلی آمریکا با صدور دو فرمان جدید در روز سهشنبه روند اخراج مهاجران غیرقانونی را تشدید میکند، اقدامی که در نهایت حدود ۱۱ میلیون خارجی را در ایالاتمتحده هدف قرار میدهد.
نظر شما