به گزارش قدس آنلاین، آیتالله قربانعلی درینجفآبادی در نشست بررسی طرح جنگلکاری ۲هزار هکتاری منطقه چپقلی شازند که در نیروگاه شازند تشکیل شده بود با اشاره به اهمیت توسعه منابع طبیعی اظهار داشت: سند توسعه ملی جنگلکاری و منابع طبیعی در شورای فرهنگی عمومی تصویب و سپس ابلاغ شد و این موضوع در این جلسه همانند دیگر موضوعات در سفر هیئت دولت به استان مرکزی بسیار مورد تاکید قرار گرفت.
وی افزود: درحال حاضر کشور و به تبع آن استان مرکزی با شرایط حساسی مواجه است و باید برای جلوگیری از توسعه این شرایط تدابیر کارآمدی اندیشیده شود.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی تصریح کرد: یکی از مشکلات امروز کشور موضوع ریزگردهای خوزستان است، آبروی کشور و نظام در راستای برطرف شدن مشکل خوزستان میرود زیرا ما باید سالها پیش و قبل از وقوع فاجعه به فکر بودیم تا از قوع این رویداد جلوگیری کنیم.
آیتالله درینجفآبادی ادامه داد: پوشش گیاهی سطح زمین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا اگر منطقهای دچار معضل فرسایش خاک شود ریزگردهای حاصل از آن به استانهای همسایه هم منتقل میشود.
وی عنوان کرد: اگر پوشش گیاهی منطقهای از بین برود با معضل فرسایش خاک مواجه شده و به کویرزایی منجر میشود، که با این شرایط برای کشورمان نگران هستیم.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: اکنون اهواز در شرایط بسیار بدی به سر میبرد و در این شرایط برقراری تماس رئیس سازمان محیط زیست با وزیر منابع طبیعی عراق مشکلی را برطرف نمیکند.
آیتالله درینجفآبادی بیان کرد: پوشش گیاهی آب جذب شده را حفظ و سپس بهصورت مستقیم به ریشه تعریق میکند و سپس به سفرههای زیرزمینی منتقل میشود اما اگر پوشش گیاهی مناسبی وجود نداشته باشد تمامی خاک اراضی موجود شسته و به بستر رودخانهها میرود.
وی افزود: آلودگی محیطی یک منطقه به همه مناطق اطراف مرتبط است و حیات ما به آبادانی زمین بستگی دارد، همچنین محیط زیست سالم، امنیت غذایی، اشتغال، سفرههای زیرزمینی، بسترهای رودخانهای و فضای سبز منطقه در گرو توسعه جنگلکاری پدیدار میشود.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی برضرورت توسعه فضای سبز گفت: توسعه فضای سبز زمینه گردشگری مناسبی را در منطقه بهوجود میآورد و با توسعه طرح جنگلکاری ۲ هزار هکتاری مناطق چپقلی، اراک و شازند در برابر آلودگیهای هوا بیمه میشود.
آیتالله درینجفآبادی عنوان کرد: در این زمینه باید با آیندهنگری پیش برویم تا بازده آن را در آینده ببینیم زیرا اگر غفلت کنیم آیندگان ما نسبت به مسئولان وقت ابراز تاسف میکنند.
وی خاطرنشان کرد: از مسئولان کارخانجات، شوراهای شهرهای استان مرکزی، شهرداریها و حتی مجمع خیران سلامت استان مرکزی دعوت به همکاری میکنیم زیرا سلامت جامعه به محیط سالم آن وابسته است.
آیتالله درینجفآبادی بیان کرد: امر درختکاری مورد تاکید دین مبین اسلام است و باتوجه به اینکه اکنون تکنولوژیهای مدرنی در دسترس داریم باید این امر را ترویج دهیم، همچنین کشت گیاهان باید حساب شده انجام شود و بهگونهای نباشد که پس از کشت با مشکلات تامین آب و خاک مواجه شوند.
امام جمعه اراک با اشاره به بارش برف در استان مرکزی گفت: بارش برف امسال نعمت عظیمی محسوب میشود و باید این منابع آبی بهدست آمده را مدیریت کنیم و گیاهان مقاوم به شرایط جوی و مناسب با اقلیم استانی بکاریم.
آیت الله دری نجفآبادی ادامه داد: این طرح درختکاری و توسعه فضای سبز بسیار ارزشمند، واجب شرعی، اجتماعی، نافع غذایی و اشتغالی محسوب میشود و باتوجه به شرایط فعلی خوزستان باید شرایط را بهگونهای فراهم سازیم که با چنین معضلی مواجه نشویم.
وی ادامه داد: از مسئولان مرتبط درخواست داریم که اجرائی شدن این طرح تا مراحل نهایی پیگیری شود و کارخانجات و مجموعههای اطراف این طرح هم سهمیه معین خود را پرداخت و به انجام برسانند و بهخاطر داشته باشید که باید شرایط طبیعت را آیندهنگرانه مدیریت کنیم.
نظر شما