تحولات لبنان و فلسطین

هاوایی با طرح شکایتی علیه فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ، اولین ایالتی شد که رئیس‌جمهور آمریکا را به چالش می‌کشد.

هاوایی اولین ایالتی شد که از فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ شکایت می‌کند

به گزارش قدس آنلاین به نقل از بی بی سی، دو چین، دادستان هاوایی گفته است که نسخه جدید فرمان دونالد ترامپ اساسا همان فرمانی است که دفعه پیش صادر شده بود.

وی گفت که "همان ممنوعیت جامع ورود اتباع کشورهای مسلمان" به آمریکا در دستور جدید آمده و در مقایسه با دستور اول، فقط یک کشور از این ممنوعیت مستثنی شده است.

فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ از ۱۶ مارس (نزدیک به یک هفته دیگر) اجرایی می‌شود و براساس آن، صدور ویزا برای شهروندان شش کشور ایران، لیبی، سودان، سومالی، سوریه و یمن برای ۹۰ روز به حالت تعلیق در می‌آید. در فرمان مهاجرتی قبلی، عراق هم در فهرست این کشورها بود.

براساس این فرمان، ورود پناهجویان به آمریکا نیز برای ۱۲۰ روز معلق شده است.

هاوایی از جمله چند ایالتی است که علیه فرمان مهاجرتی قبلی دونالد ترامپ شکایت کرده و گفته بود که این فرمان به شهروندان، تجارت و سیستم آموزشی آسیب می‌زند. این ایالت با طرح شکایت جدید علیه فرمان دوم مهاجرتی رئیس‌جمهور آمریکا خواهان توقف فوری اجرای آن شده است.

قرار است جلسه دادگاه برای آغاز رسیدگی به این شکایت روز ۱۵ مارس (یک روز قبل از اجرایی شدن فرمان مهاجرتی جدید) برگزار شود.

دستور مهاجرتی پیشین دونالد ترامپ باعث سرگردانی مسافران در فرودگاه‌ها و تظاهرات اعتراضی گسترده در کشور شد تا این که یک دادگاه فدرال اجرای آن را متوقف کرد.

فرمان مهاجرتی جدید با تغییراتی اندک در دستور نخست صادر شده است، از جمله ممنوعیت، فقط شامل حال ویزاهایی خواهد بود که قرار است پس از این صادر شود و دارندگان گرین کارت (اقامت دائم) و کسانی که پیش از این، ویزای آمریکا را دریافت کرده‌اند، مستثنی شده‌اند.

در متن فرمان مهاجرتی رئیس‌جمهور آمریکا به ماموران کنسولی یا مرزبانی این اختیار داده شده است که به صورت موردی، برای برخی اتباع شش کشور مشمول ممنوعیت، ویزای ورود به آمریکا صادر کنند. از جمله به افرادی که یک دوره‌ متمادی برای تحصیل، کار یا فعالیت بلندمدت دیگر در آمریکا بوده‌اند و در روز اجرای فرمان در خارج از این کشور به سر می‌بردند. افرادی که به طور عمده با داخل آمریکا در ارتباط بوده‌اند و در زمان اجرای فرمان در خارج از آمریکا به سر می‌بردند. افرادی که برای کسب‌وکار عمده یا تعهد حرفه‌ای باید وارد آمریکا شوند و منع ورود، به تعهدات آنها لطمه خواهد زد. افرادی که قصد دارند برای ملاقات یا اقامت با بستگان نزدیک (مثلا همسر، فرزند یا پدر و مادر) که شهروند یا مقیم قانونی آمریکا هستند یا ویزای غیرمهاجرتی دارند، وارد آمریکا شوند و منع ورود در دوره تعلیق، برایشان دردسرآفرین خواهد بود. نوزاد، کودک، فرزندخوانده‌هایی که به درمان فوری نیاز دارند. افرادی که ورودشان به دلیل شرایط خاص و به صورت موردی قابل توجیه است.

دولت آمریکا گفته است که این محدودیت جدید برای "حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" اعمال می شود. مقامات دولتی آمریکا گفته‌اند که در حال حاضر پلیس فدرال (اف‌بی‌آی) حدود ۳۰۰ مظنون به عضویت در گروه‌های "تروریستی" را که به عنوان پناهجو به آمریکا آمده‌اند، زیر نظر دارد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.