قدس آنلاین-گروه استان ها-بابک رحیمیان: گفتنی است پس از این حادثه ۸ نفر از صیادان به علت شکنجههای جسمی دزدان دریایی سومالیایی جان خود را از دست دادند و ۴ نفر از آنها به کمک دولت سومالی موفق به فرار و یک نفر به تنهایی از دست دزدان دریایی فرار کرد و بعد از چند روز پیادهروی به وسیله دولت سومالی به ایران بازگشت اما هنوز ۸ تن از صیادانان ایرانی در چنگال دزدان دریایی اسیر هستند.
حال ساکنان جنوب شرق ایران و به ویژه اهالی شهرستان کنارک که در جنوب سیستان و بلوچستان قرار است، ماه هاست که در غم ۱۳ فرزند این سرزمین می سوزند و با چشمانی بارانی چشم انتظار طلوع آفتاب امید هستند و با قاطعیت اعلام می کنند که هرگز از مرگ ملوانان بی گناه ایرانی نمی گذرند.
وضعیت نامناسب گروگان ها
حال با گذشت ۲۳ ماه از اسارت ملوانان همچنان خبری از سرنوشت آن ها در دست نیست.
هر چند «عبدالغفور ایراننژاد» نماینده کنونی چابهار و کنارک در مجلس شورای اسلامی در زمان انتخابات وعده داده بود در نخستین اقدام بعد از ورود به مجلس پیگیر نجات این ملوانان و صیادان میشود.اما ظاهرا اقدامات وی نیز به نتیجه ای نرسیده است.
آنچه مسلم است حال صیادان ایرانی وخیم است به طوری که در آخرین ویدیویی که از آن ها در فضای مجازی منتشر شده بود عنوان کرده بودند که ۲ ماه است که علف می خورند.
در این ویدئو یکی از ملوانان در حالی که روی زمین چمباتمه زده و رو به دوربین کمک میخواهد به زبان بلوچی میگوید: «در لنج ٢١ نفر بودیم. چهار نفر نجات پیدا کردند (فرار کردند) و ما به دو گروه تقسیم شدیم. ناخدا و سه نفر دیگر را در یک گروه از ما جدا کردند. ما در یک گروه ١٣نفره بودیم. یک نفر را از ما جدا کردند و هشت نفر دیگر نیز با شرایط سخت اینجا دوام نیاوردند و از گرسنگی و تشنگی مردند«.
میگوید: «ما خیلی ضعیف و ناتوان هستیم. به ما غذای کافی نمیدهند. گاهی هر ١٥ روز یک بار به ما غذا میدهند. الان دو ماه است که هیچ غذایی نخوردهایم. مجبوریم از علفهای اطراف خود تغذیه کنیم تا زنده بمانیم». کاغذهایی در دست دارند که نشان میدهد این ویدئو سوم بهمن ماه ضبط شده است.
شانه خالی کردن از بار مسوولیت
در این راستا نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گفته های برخی افراد در خصوص آزادی ملوانان و گره زدن این موضوع به مسائل سیاسی گفت: متاسفانه این از هنرهای دولت یازدهم است که رئیس دولت یازدهم عنوان می کرد که ما به پاسپورت ایرانی اعتبار خواهیم بخشید اما ما در دیپلماسی خارجی مشکلات جدی داریم و این مشکلات باعث شده که هموطنان ما برخی مواقع دچار مشکل شوند.
حسینعلی شهریاری ادامه داد: یکی از مسائلی که هر روز در دیپلماسی خارجی در حال رویداد است مسائل اتفاق افتاده در حوزه خلیج همیشه فارس می باشد که قطعا این موضوع می تواند از طریق سازمان های بین المللی و حقوق بشر پیگیری شود.
شهریاری در ادامه تصریح کرد: برخی افراد ناآگاهانه یا مغرضانه در زمین دشمن بازی می کنند از آنجایی هم که تا انتخابات ریاست جمهوری خیلی نمانده است از الان به نوعی حرکت می کنند که تداعی نمایند که دولت به نحو احسن به وظیفه اش عمل می کند.
سیاست لبخند جواب نمی دهد
وی در ادامه با بیان اینکه سیاسی کردن مسئله ملوانان کنارکی شانه خالی کردن از مسئولیت است، اظهار داشت: وقتی در کشوری سفارت نداریم باید از طریق سازمان های بین المللی اقدام شود چون مسئله سیاسی نیست خیلی از مواقع بسیاری از کشورهای دیگر نیز همچون کویت، امارات ، قطر و بسیاری از کشورها این اتفاق رخ می دهد لذا باید این مسائل از طریق کشورهایی که روابط حسنه ای با ایران دارند پیگیری شود که سوء تدبیر ، ضعف مدیریت و سیاست لبخند جوابگو نیست.
شهریاری گفت: اگر بعد از حادثه منا مقام معظم رهبری قاطعانه برخورد و عنوان نمی کردند که « اگر شما به وظیفه تان عمل نکنید ما شما را پشیمان خواهیم کرد» حتی جنازه شهدا منا هم تحویل کشور نمی شد لذا با زانو زدن و سیاست های لبخند این موضوع جواب نمی داد.
پیگیر سرنوشت ملوانان ایرانی هستیم
علی اصغر میرشکاری معاون امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان در این رابطه می گوید: از طریق دستگاه های دیپلماسی و وزرات کشور پیگیر سرنوشت این ملوانان ایرانی هستیم و امیدواریم هر چه زودتر از سرنوشت آنان اطلاعی به دست بیاید
وی در این رابطه و در مصاحبه های متعدد بیان کرده است: تمامی رایزنی های لازم با وزارت امور خارجه در خصوص نجات این کشتی ایرانی، ناخدای ایرانی و دیگر نیروهای فعال در آن لنج انجام شده است.
معاون امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان خاطرنشان می کند: با جدیت در پیگیری موضوع هر چه زودتر شادی و امید را به خانواده های ملوانان برگردانیم.
نظر شما