به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، از زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شد فشارهای اقتصادی این کشور به ژاپن نسبت به قبل افزایش بیشتری یافته است.
واشنگتن که پیش تر خواستار کنترل نرخ «ین» پول ملی ژاپن شده بود حالا می گوید، شرکت های خودروساز آمریکا باید سهل تر و گسترده تر از قبل وارد بازار خودرو این کشور شوند. دولت آمریکا با طرح این مساله در سازمان تجارت جهانی خواستار آن شده است که در این زمینه فشار بر توکیو افزایش یابد اما «یوشیهیدا سوگا» به شدت با این اقدام مخالفت کرده است.
دولت آمریکا در کنار بازار خودرو ژاپن، مدعی شده است که دولت این کشور یارانه هایی را در بخش کشاورزی اختصاص می دهد که این باعث می شود تا ژاپن از قدرت برتری در صادرات محصولات کشاورزی برخوردار شود و باید در این زمینه نیز کنترل صورت گیرد.
«سوگا» بر اساس گزارش روز شنبه روزنامه «ژاپن تودی» گفت که بر خلاف اظهارات مقام های آمریکایی و شکایت این کشور به سازمان تجارت جهانی، ژاپن بر روی خودروهای وارداتی آن کشور مالیاتی در نظر نمی گیرد و پیش از این بازارش را به روی خودروسازان آمریکا باز کرده است و تکرار دوباره این درخواست معقول نیست.
وی طرح این مساله در سازمان تجارت جهانی را تلویحا نادرست دانست و تاکید کرد که موضوع باید بین دو کشور مورد رایزنی قرار گیرد و حل و فصل شود.
آمریکا در سال ۲۰۱۵ میلادی هم در خصوص مالیات و تعرفه های بازار ژاپن، موضوع را در سازمان تجارت جهانی طرح کرد، اما این بار فشارها را بیشتر کرده است.
قرار است بزودی «تارو آسو» معاون نخست وزیر و «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا در اجلاس مشترک اقتصادی دو کشور در این باره بحث و تبادل نظر کنند.
طرح های زیربنایی، انرژی، خودرو، مالیات بر فرآورده ها، صادرات و محصولات کشاورزی و سرمایه گذاری خارجی از جمله محورهایی است که دو کشور در اجلاس اوایل ماه آینده میلادی درباره آن گفت وگو خواهند کرد.
ترامپ می گوید که شمار خودروهایی که از آمریکا به ژاپن صادر می شود بسیار محدود و کم است و ژاپن باید با باز کردن بازار خود به این شرکت ها کمک کند.
نظر شما