به گزارش قدس آنلاین، این روزنامه افزود: در دوران انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در بحث سیاست خارجی هیچ موضوعی از نظر 'دونالد ترامپ' به اندازه مبارزه با 'داعش' پراهمیت نبود. اما او حالا که رئیس جمهور شده است؛ با صدور یک فرمان اجرایی به ژنرال هایش 30 روز مهلت داده است طرحی را برای شکست دادن این گروه تروریستی تهیه و تنظیم کنند.' جیمز متیس' وزیر دفاع در تاریخ 27 فوریه / 9 اسفند / گزینه های مورد نظرش را پیرامون این طرح ارائه داد.
ترامپ اگرهم در این مدت زمان در این باره تصمیم گیری کرده باشد فعلا که هیچ چیز اعلام نشده است .
گام اولیه را در این مسیر 'باراک اوباما' برداشت و هیات هایی نظامی به عراق و سوریه گسیل کرد و این ماموران در مقاطعی هم به موفقیت های تاکتیکی رسیدند.
همین مسئله به خودی خود نشان می دهد که مشغله نظامی آمریکا در عراق و سوریه در حال عمق یافتن است.
حال سوال اینجاست که آیا ترامپ نیز این جریان را ادامه و یا شتاب خواهد داد یا نه؟
هفته گذشته آمریکا اعلام کرد که نیروهایش در سوریه را تقریبا دو برابر می کند و 400 نیروی دیگر به این کشور اضافه خواهد کرد.
گزارش شده است که وزارت دفاع آمریکا ' پنتاگون' مشغول مطالعه است تا هزار نیروی دیگر به عنوان نیروی ذخیره به کویت بفرستد. پنتاگون ضمنا می سنجد تا ببیند آیا لازم است به عراق هم نیروهای بیشتری بفرستد یا نه. هم اکنون حدود 5 هزار آمریکایی مشغول آموزش دادن و کمک به نیروهای امنیتی عراق هستند . البته وظیفه این نیروها این نیست که وارد عملیات رزمی شوند اما به هر حال آنها هم دارند به خطوط مقدم جبهه نزدیک می شوند.
ترامپ در زمان انتخابات، استراتژی اوباما علیه داعش را یک فاجعه می دانست؛ اما خودش هیچ طرحی جایگزین ارائه نمی داد. او حالا که رئیس جمهور شده است نباید موفقیتهای اوباما در این عرصه را نادیده بگیرد.
در دو کشور عراق و سوریه ؛ نیروهای دولتی با حمایت حملات هوایی آمریکا بخشهای پهناوری از خاک دو کشور را که در سال 2014 به تصرف داعش درآمده بودند را آزاد کرده اند.
بندر'موصل' در شرق که زمانی دومین شهر بزرگ عراق بشمار می آمد همین اواخر از چنگال داعش خارج شد. در 19 فوریه / اول اسفند/ نیروهای عراقی نیرد آزاد سازی بخش غربی شهر را آغاز کردند . در این بخش یک میلیون انسان در دام داعش گرفتار مانده اند.
در سوریه هفته گذشته یک گروه شبه نظامی مورد حمایت آمریکا کنترل جاده اصلی مواصلاتی میان 'رقه' با منطقه تحت کنترل داعش در استان 'دیرالزور' را در دست گرفت و بدین وسیله راه ارسال تدارکات و آذوقه و راه فرار مبارزان داعش را قطع کرد.
اما داعش هنوز بخشهایی از دو کشور را در کنترل خود دارد و همین تسلط مبنای آن شده است تا خود را مشروع بشمارد. پس اگر داعش کنترل این نواحی را هم از دست بدهد ضربه مهلکی را متحمل شده است .
ضمنا بسیاری از جنگجویان تروریست کشته شده اند و تعداد معدودی از سوری هایی هم که در اثر جنگ داخلی کشور را ترک کرده بودند دارند به وطن باز می گردند.
طبق اعلام سازمان تحقیقاتی ' راند' RAND دارایی نقدی داعش شامل درآمد حاصل از فروش نفت و اخذ مالیات از مردم تحت کنترلش نیز بشدت تنزل کرده است و از رقم 1.9 میلیارد دلار در سال 2014 به 870 میلیون دلار در سال 2016 رسیده است.
یکی از سوالهای سختی که ترامپ با آن مواجه است این است که آیا مسلح ساختن کردهای سوریه برای جنگیدن با داعش ضرورت دارد یا نه .
از نظر آمریکا؛ کردها شرکای مهم هر عملیاتی هستند که برای آزاد سازی رقه انجام می گیرد. 4 هزار جنگجوی داعش در رقه حضور دارند.
مشکل اینجاست که ترکیه که از متحدان ' ناتو' است مخالف مسلح شدن کردهای سوریه است چون آنها را تروریست هایی می شناسد که متحد کردهایی اند که در جنگ با حکومت ترکیه هستند.
اگر این کردها مسلح نشوند کار نبرد برای آزاد سازی رقه به تاخیر می افتد و تمام انرژی ای که برای این کار جمع شده است همه به تحلیل می رود.
اگر هم تصمیمی برخلاف رای و نظر ترکیه گرفته شود ؛ ترکیه هم در مقام تلافی آمریکا را از پایگاه هوایی 'اینجرلیک' اخراج خواهد کرد.
و اما در جبهه دیپلماتیک ، ' رکس تیلرسون' وزیر خارجه در تصمیمی عاقلانه مقام مسئولی را که در دولت اوباما مسئول ائتلاف جهانی ضد داعش بود در پستش ابقا کرد.
تیلرسون اواخر این ماه با اعضاء این ائتلاف در واشنگتن جلسه خواهد داشت. در این جلسه موضوعات فراوانی به بحث گذارده خواهد شد از جمله چگونگی تامین نیازهای اولیه مردمی که به زور داعش خانه هایشان را ترک کرده اند و همچینن راههایی برای حکمرانی و نجات جوامع جنگزده.
اما مسئله مبارزه با داعش فوق العاده حائز اهمیت است. داعش حتی اگر هم از بعد نظامی شکست بخورد ؛ امکان دارد همچنان اقدام به جذب نیرو کند و کماکان در آینده نزدیک تهدیدی خطرناک باقی بماند.
اما متاسفانه ترامپ با تصمیم جنجالی خود در ممنوعیت صدور ویزا برای مسلمانان؛ فقط به تبلیغات ضد غربی داعش خدمت کرد.
۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۴
کد خبر: ۵۱۲۷۷۱
نیویورک تایمز در سرمقاله روز دوشنبه خود نوشت: ' دونالد ترامپ' هنوز هیچ طرح و برنامه ای برای مبارزه با 'داعش' ارائه نداده است.
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
نظر شما