به گزارش قدس آنلاین، بحث بنزین در کلانشهرها یکی از مهمترین موضوعاتی بود که در دو سال گذشته و بهویژه در سال ۹۵ به آن پرداخته شده است.
بنزین مصرفی و دغدغه آلوده بودن یا نبودن آن یکی از مهمترین موضوعاتی بود که با روی کار آمدن دولت یازدهم مطرح شد و مسئولان وقت سازمان محیط زیست در ابتدای تحویل گرفتن کلید ساختمان این سازمان در پردیسان بر آلوده بودن بنزینهای پتروشیمی و واردات این محصول تاکید کردند.
بعد از این تاکیدات و واردات این محصول، کمیسیون اصل نود در مجلس نهم نسبت به این مهم ورود پیدا کرد و انتقاداتی را مورد توجه قرار داد اما معصومه ابتکار و برخی مسئولان ذیربط همچنان بر واردات این محصول و یورو ۴ بودن آن تاکید کردند.
اما این مهم در سال ۹۵ مورد توجه ویژه قرار گرفت چرا که رهبر معظم انقلاب امسال در دیدار با کارگزاران نظام متذکر شدند: «افزایش تولید و صادرات نفت، نیاز کشور است اما در کشوری که دارای بزرگترین ذخائر گازی و نفتی جهان است، واردات بنزین نباید انجام شود و مسئولان برای رفع این مشکل باید برنامهریزی و اقدام کنند».
همچنین جمعی از کارشناسان و نمایندکان مجلس نیز نسبت به واردات این محصول پرمصرف کشور انتقاد کردند و حتی محصولات وارداتی را فاقد کیفیت عنوان شده دانستند و خواستار توجه بیشتر متولیان امر و اهتمام به تولید داخلی شدند.
جبار کوچکینژاد؛ نائب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی درباره واردات بنزین و تاثیرات آن در تیرماه امسال اظهار کرد: واردات بنزین به کشور با سیاستهای کلی نظام منافات دارد. متاسفانه واردات بنزین در حال افزایش است و این با سیاستهای کلی نظام منافات دارد و بررسیها و پیگیریهای لازم برای تولید بنزین سالم انجام خواهد گرفت.
اما حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی موسوینژاد؛ نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس نهم دیگر فردی بود که نسبت به بنزینهای وارداتی و خبرهای طرحشده مبنی بر نامناسب بودن بنزینهای پتروشیمیها واکنش نشان داد و گفت: تمام ادعاهای طرحشده مبنی بر آلودگی بنزینهای پتروشیمی و یورو۴ بودن بنزینهای وارداتی خلاف واقع است؛ متأسفانه مسئولان ذیربط و سازمان استاندارد مدارک دال بر استاندارد بودن بنزینهای وارداتی را به نمایندگان ندادند؛ از طریق مختلف به اسنادی دست یافتیم که نشان میداد این بنزینها حتی یورو۲ هم نیست و متأسفانه رفتارهایی که درباره بنزینهای پتروشیمی صورت گرفت، بازی سازمان محیط زیست و غیرقابل قبول بود.
همچنین سعید متصدی؛ معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست نیز نسبت به تمامی موضوعات مطرح شده تصریح کرد: امیدواریم با راهاندازی «پروژه ستاره خلیج فارس» وزارت نفت در سالهای آتی حتی صادرکننده بنزین یورو۴ و ۵ خواهیم بود و نه واردکننده بنزین؛ اما در مورد فرمایشات مقام معظم رهبری هم چراغ راه همه ما خواهد بود و به آن توجه میکنیم.
موسیالرضا ثروتی؛ عضو فراکسیون محیط زیست مجلس نهم نیز دیگر فردی بود که در سال ۹۵ واردات بنزین را ننگ دانست و گفت: واردات بنزین منافعی برای برخی افراد دارد و مسائل حاشیهای سیاسی در کنار این قضایا وجود دارد.
وی ادامه داد: مسئله ممانعت از تولید بنزین پتروشیمیها در داخل کشور کار صحیحی نبوده و باعث ضربه خوردن اقتصاد داخلی در این حوزه شده است. متاسفانه بنزینهای وارداتی که وارد کشور میشد نیز فقط «یورو ۲» بوده است و این مسئله سال گذشته بر اساس نظر نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس نهم مطرح شد و البته استناد آنها نیز گزارشهای به دست آمده بود.
ابراهیم کارخانهای؛ عضو کمیسیون انرژی در مجلس نهم نیز با بیان اینکه برخلاف ادعای برخی مسئولان مبنی بر آلوده بودن بنزین پتروشیمیها، این بنزینها آلوده نبود، گفت: کیفیت بنزینهای وارداتی برخلاف ادعای دولت، یورو ۴ نبود و کیفیت آنها یورو ۲ بوده است. باید به موضوع خودکفایی سوخت و بنزین در داخل توجه ویژهای شود چرا که زیبنده نظام نیست که با وجود منابع عظیم نفت و گاز داخل کشور به واردات محصولات آن بپردازیم.
رسول اشرفی پور مدیرکل سابق محیط زیست استان تهران نیز اینبار به دفاع از عملکرد دوره مسئولیتی خود پرداخت و گفت: بسیاری از اقدامات محیط زیست طی سه سال اخیر «سیاسی» بوده استغ بررسیهای مجلس، کمیسیون اصل ۹۰ نشان داد که برخی مسئولان دولت تدبیر و امید نسبت به بنزین تولید داخلی تبلیغات دروغین انجام دادند. موضوع آلوده بودن بنزینهای پتروشیمی و یورو ۴ بودن بنزینهای وارداتی که از سوی برخی افراد مطرح شد نوعی بازی سیاسی بود و حتی تحقیقات و بررسیهای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز بر این موضوع صحه گذاشت.
در این میان که برخی افراد از کیفیت بنزینهای وارداتی انتقاد میکردند و نحوه برخورد محیط زیست با بنزینهای پتروشیمی را به با انتقاد میگرفتند برخی افراد نشانه خود را به سمت و سوی رئیس سازمان رهنمون کردند و علت این واردات و شایعات را از او جویا شدند.
حجتالاسلام حمید رسایی؛ عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نهم یکی از همان افراد بود که اظهار کرد: وارادات بنزین برای واردکنندگان آن سود هنگفتی داشته است؛ خانم ابتکار هیچ زمانی نتوانست پاسخ مناسبی درباره حضور کسانی که در واردات بنزین نقش ایفا کرده و با او نسبت داشتهاند، ارائه دهد.
وی خاطرنشان کرد: پرونده بنزینهای وارداتی در مجلس نهم و کمیسیون اصل ۹۰ مورد نقد و بررسی قرار گرفت و همه دستگاههای مرتبط اعم از وزارت نفت و سازمان استاندارد، صحبتهای خانم ابتکار به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر یورو ۴ بودن بنزینهای وارداتی را بر اساس اسناد ارائه شده از سوی نهادهای همین دولت مورد نقد و نقض قرار دادند. نظر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بنابر بر بررسیهای انجام گرفته از مراجع ذیصلاح مطرح و حتی مشخص شد که بنزین وارداتی به هیچ عنوان یورو ۴ نیست و حتی بنزین داخلی ما از همان کیفیت برخوردار بوده است.
اما در کنار تمامی این انتقادات و حتی بررسی پرونده در مجلس نهم و عملکرد کارشناسی شده از سوی متولیان امر، ابتکار و برخی معاونان وی بر رویکرد خود صحه گذاشتند و بارهای متعدد اعلام کردند که علت اضافه شدن تعداد روزهای سالم بنزینهای آنان بوده است.
در تمامی این کش و قوسها باید تاکید کرد که بنزینهای تولید داخلی بهطور حتم میتواند کیفیتی مناسبتر از مشابه وارداتی آن داشته باشد و قطعاً موجبات تولید و اشتغال را فراهم میآورد.
گویا مسئولان وزارت نفت وعده دادهاند تا در سال ۹۶ دومین فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به بهرهبرداری برسانند و از وابستگی و یا واردات این محصول مهم رها شویم؛ باید تا پایان امسال همچنان صبر کرد.
نظر شما