تحولات منطقه

۱۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۰
کد خبر: ۵۱۷۹۹۷

یک مشاور علوم رفتاری علت نافرمانی و تربیت نادرست برخی از کودکان به دلیل ضعف والدین در برخوردهای غیرکلامی با فرزندان را تشریح کرد.

چرا باید والدین زبان بدن کودک را فرا گیرند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، پویا ودایع  درباره فواید یادگیری زبان بدن کودک توسط والدین اظهار داشت: تمامی کودکان به طور غریضی زبان بدن مشترکی دارند و تا سن دوسالگی به دلیل ناتوانی در صحبت کردن، تلاش می‌کنند تمامی نیازهای خود را از طریق حرکات به دیگران انتقال دهند، درحالیکه برخی از والدین تصور می‌کنند فقط با صحبت کردن می‌توانند فرزندانشان را تربیت کرده و به نیازهای آنها پاسخ دهند.

ودایع تصریح کرد: انتقال نیازها و همچنین پذیرفتن اشتباهات از طریق رفتارهای غیرکلامی در کودک ممکن است تا پنج سالگی نیز ادامه داشته باشد و همین امر ضرورت یادگیری زبان بدن کودک را برای والدین دوچندان می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اهمیت برخوردهای غیرکلامی در تربیت کودک بیش از صحبت کردن است، افزود: کودکان به واسطه دو سال انتقال پیام از طریق زبان بدن بیشترین تاثیر را از طریق رفتارهای غیرکلامی اطرافیان خود درک می‌کنند و برخلاف تصور، پذیرش مفاهیم کلامات در آنها بسیار کم است.

این مشاور علوم رفتاری ادامه داد: به طور مثال وقتی پدر یا مادری از فرزندش می‌خواهد که اسباب بازی‌های خود را وسط اتاق پرت نکند کودک به طور ناخواسته نسبت به هشدارهای کلامی والدین بی اهمیت است و کارش را تکرار می‌کند، در این مواقع لازم است تا به فرزند اجازه ندهند که به بازی اش ادامه دهد مگر این که اسباب بازی‌هایش را جمع کند، این الگوی غیر کلامی رابطه عمل و نتیجه عمل را به کودک نشان می‌دهد و باعث القای حس مسئولیت پذیری در کودک می‌شود.  

ودایع اضافه کرد: همچنین حالات چهره برای آموزش و تربیت کودک بسیار مهم است به طور نمونه والدینی که از طریق کلمات توهینی و تهدیدی عصبانیت خود را نشان می‌دهند اغلب نتیجه مطلوبی نمی‌گیرند درحالیکه تغییر یک حالت چهره و یا تکان دادن سر این پیام را به کودک می‌رساند که کار ناپسندی انجام داده است.

وی با بیان اینکه هیچ چیز اسرارآمیزی در فهم ارتباطات غیر کلامی کودک وجود ندارد، افزود: علائم غیر کلامی بسیاری در کودک وجود دارد ولی از آنجایی که خیلی آشکار و واضح نیستند والدین آنها را نادیده می‌گیرند درحالیکه اگر پدر و مادر با زبان بدن فرزندانشان آشنا شوند می‌توانند مفاهیم یکدیگر را بیشتر درک کرده و به خواسته‌های هم پاسخ دهند.

ودایع خاطرنشان کرد: زبان بدن کودکان در سراسر دنیا مشترک است و اگرچه بسیاری از رفتارهای غیرکلامی آنها از طریق غریضی است اما با گذشت زمان، کودکان به الگوبرداری از پدر و مادر خود پرداخته و زبان بدن آنها را تقلید می‌کنند بر همین اساس لازم است والدین بیش از پیش با شیوه‌های ارتباطی غیر کلامی آشنا شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.