به گزارش «قدس آنلاین» ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در دهمین کنگره بینالمللی و پانزدهمین کنگره کشوری ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی، گفت: دوستانی که در مدیریت کار تأثیر دارند به نکاتی که بنده میگویم دقت کنند زیرا اینها برای سیاستگذاری در حوزه سلامت مفید است.
وی افزود: همه نظامهای سلامت در دنیا ۳ هدف دارند، افزایش سلامت مردم هدف اصلی آنهاست که با ۳ معیار افزایش طول عمر (امید به زندگی)، افزایش عرض زندگی (امید به زندگی سالم) و کاهش مرگهای زودرس است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: محافظت از مخاطرات ناشی از بیماریها یکی دیگر از اهداف نظامهای سلامت در دنیا است، کسب رضایت مردم و رعایت استانداردها به کیفیت لازم درمان نیز مد نظر نظامهای سلامت در بسیاری از کشورهاست، یعنی لازم است وقتی بیماری به یک سیستم درمان مراجعه میکند بتواند پاسخگویی لازم و احترام را دریافت کند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: لازم است در نظر گرفته شود که ظرفیت منابع کشور چقدر است و چه میزان از این منابع قرار است به حوزه سلامت اختصاص یابد. پس باید یک مدیریت و دید کلان داشته باشیم. توجه به اینکه چقدر از درآمد ناخالص ملی قرار است به حوزه سلامت اختصاص یابد، بسیار مهم است چرا که در یک کشوری رشد اقتصادی منفی باشد کمتر میتوان منابعی را به حوزه سلامت اختصاص داد.
حریرچی افزود: نکته مهم دیگر این است که باید دید که چه میزان از اعتبارات قرار است از جیب مردم و چه میزان سمت دولت و بیمهها در نظام سلامت هزینه شود. قبل از طرح تحول سلامت ۵۰ الی ۵۷ درصد پرداختی در حوزه سلامت از جیب مردم بود اما در ۳-۴ دهه اخیر پرداختی از جیب مردم در عرض یک سال بیش از ۱۰ درصد کاهش دادیم و به ۴۰ درصد رساندیم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هر ساله چه بخواهیم و چه نخواهیم پول تقریباً ثابتی با نوسان کم به حوزه سلامت میآید (از جیب مردم یا دولت) و این من و شما هستیم که تصمیم میگیریم این پول در کجا و چگونه هزینه شود.
حریرچی گفت: وقتی تصمیم میگیرید در یک حوزه پول بیشتری هزینه کنید یعنی به ناچار مجبورید از حوزه دیگر کاهش دهید. اوایل اجرای طرح سلامت همه به ما میگفتند بسته ما کجاست!
وی در ادامه افزود: پیشنهاد ما در حوزه آزمایشگاه این است که یک مدیریت یکپارچه داشته باشیم که این امر با مشارکت بخش خصوصی و دولتی امکانپذیر است. این شبکه میتواند وظایفی همچون تدوین سیاستهای ملی، برنامهریزی کشوری و هماهنگی، مدیریت تأمین و تخصیص منابع، استقرار استانداردهای ملی، استقرار خدمات در بلایا، مدیریت شبکههای آزمایشگاهی، ایجاد نظام ارزیابی و سلامت، مدیریت اطلاعات، تأمین استانداردهای ایمنی و تدوین و ترویج کرامت انسانی را داشته باشیم.
حریرچی گفت: اولویت دولت فعلی این است که هرکاری که بخش خصوصی میتواند انجام دهد، به آن بخش واگذار کند، از بخش خصوصی انتشار داریم همه چیز را به سمت منافع مردم سوق دهد اما انتظار این است که در راستای منافع مردم حرکت کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهارداشت: من یک جراح بودم و وقتی تصمیم گرفتم که به وزارتخانه بیایم عدهای گفتند حیف نیست کار جراحی را رها کنی؛ من در جواب آنها گفتم من اینجا یک اپراتور هستم و روزی تعداد مشخصی عمل جراحی انجام میدهم اما وقتی در سیاستگذاری وارد شوم میتوانم اپرراتورها را کمک کنم.
نظر شما