به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، علی نیکنفس امشب در نشست آموزشی سواد فضای مجازی چالشها و آسیبهای امنیتی و اخلاقی که در سالن همایشهای غدیر برگزار شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری میفرمایند اهمیت فضای مجازی بهاندازه انقلاب اسلامی است.
وی با تأکید بر اینکه فضای مجازی از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: دغدغه مقام معظم رهبری در حوزه فضای مجازی گویای این است که همه ما باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم.
رئیس مرکز تخصصی تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا کشور تصریح کرد: در طول یک دهه گذشته بهویژه از ابتدای دولت یازدهم یکرشته انفجاری را در فضای سایبری مشاهده کردهایم.
وی بابیان اینکه در پهنای باند افزایش چشمگیری داشتهایم، عنوان کرد: از ابتدای سال 93 تا انتهای سال 94 پهنای باند اینترنت 58 برابر افزایش داشته در واقع بیانگر این بوده که ما در دورافتادهترین روستاها شاهد وجود اینترنت هستیم که متأسفانه متناسب با این موضوع زیرساختهای امنیتی تشکیل نشده است.
نیکنفس خاطرنشان کرد: در مباحث فرهنگی بهشدت خلأ احساس میشود که این را در بخشهای دیگر هم مشاهده میشود درواقع وزارت خانههای مرتبط ازجمله وزارت ارشاد، وزارت علوم و وزارت آموزشوپرورش در این حوزه کمکاری کردهاند.
وی با اشاره به اینکه استفادههای منفی از فضای مجازی زیاد است، بیان کرد: عدم اطلاعرسانی از سوی دستگاههایی که باید آگاهیرسانی انجام میدادند اما کمکاری کردهاند ضربه زدن به دین و نظام خواهد شد.
رئیس مرکز تخصصی تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا کشور تصریح کرد: باید یک درک دقیقی از وضعیتی که دچار آن شده در فضای مجازی شدهایم داشته باشیم که خطرات آن گریبان گیر فرزندان و نسل آینده نشود.
وی بابیان مقایسه استفاده یکدقیقهای اینترنت سال 2012 با 2015، عنوان کرد: گوگل در سال 2012 در یک دقیقه به 700 هزار نفر پاسخ میداده که در سال 2015 این رقم به دو میلیون رسیده است، همچنین در یوتییوپ که سایت اشتراک فیلم بوده در هر یک دقیقه نزدیک به 25 ساعت محتوا آپلود میشده که در سال 2015 به 100 ساعت محتوا رسیده است.
نیکنفس با اشاره به اینکه ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت از 32 درصد به 48 درصد رسیده است، بیان کرد: 43 میلیون مشترک اینترنت پرسرعت داشته و 62 میلیون نفر کاربر اینترنت که درواقع 82 درصد مردم را پوشش داده است.
وی خاطرنشان کرد: در شهرهای تهران، قم و مازندران تعداد اشتراکات اینترنتی بیش از ضریب مردم بوده که درواقع بیش از صددرصد بوده است.
رئیس مرکز تخصصی تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا کشور بابیان اینکه ارتباط اینترنت در موبایل به 4 نسل جهشیافته است، عنوان کرد: رشد تلفن همراه در سال 94 به 150 درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه دشمن میخواهد با تولید کردن تکنولوژی ما را در زمین خود بازی دهد، بیان کرد: در نسل پنج ارتباطات بنا است با یک گیگابایت سرعت بر روی سیمکارت یک دیویدی با آن عظمت را در یک دقیقه آپلود کنیم که این کار جلوگیری از آسیب را سخت میکند.
نیکنفس بابیان اینکه فضای مجازی سبب میشود که آسیبها و جرائم اخلاقی در فضای فیزیکی کمتر شود، تصریح کرد: در سال 90 تاکنون جرائم هرساله دو برابر میشود که در سال 95 این رقم به روی 80درصد کاهش دادهشده اما امسال این رقم باز بیشتر میشود و مسبب آن شبکههای اجتماعی ازجمله تلگرام است.
وی عنوان کرد: 11 درصد اپلیکیشنهایی که وجود دارد و دانلود میشوند به اطلاعات حساس دست پیدا میکنند، همچنین بیش از 90 درصد فیلترها محتوای بند الف محتوای مبتذل و مستهجن هستند.
رئیس مرکز تخصصی تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا کشور با اشاره به اینکه در معرض یک جاسوس ملی قرار داریم، تصریح کرد: با وجوداینکه 47 میلیون کاربر در تلگرام و هفت و نیم میلیون کاربر در ایمیل وجود دارد تمام آن چیزی که دشمنان برای تجزیهوتحلیل میخواهند به دست میآورند.
وی بابیان اینکه جاسوسی بهصورت سایبری انجام میشود، بیان کرد: 25 درصد آلودگی شبکهای دنیا در ایران است که به اطلاعات میپردازد و این نشانگر این است که دشمنان اطلاعات داخلی زا خارج میکنند.
نظر شما