به گزارش قدس آنلاین، دکترحسین صادقی درباره زلزله ۵ و ۳ دهمی اخبر در مشهد گفت: زمینلرزهایی که ۱۶ فروردین ماه در گسل سفیدسنگ رخ داد، باعث شده تا گسلی دیگر فعال شود که این گسل در ۲۰ کیلومتری گسل سفیدسنگ قرار دارد و فاصله آن از کانون گسل زلزله ۱۶ فروردین ماه خراسان رضوی ۲۰ کیلومتر است.
وی ادامه داد: این گسل در ادامه و انتهای جنوب شرقی گسل کشفرود واقع شده که از مشهد گذر میکند و ما عملا لرزشها را احساس میکنیم. زلزله مربوط به مشهد نبوده و در فاصله ۸۰ الی ۱۰۰ کیلومتری مشهد رخ داده است،
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: پسلرزهها در کانون اصلی زلزله که مرکز آن سفیدسنگ است، احتمالا تا چند ماه ادامه خواهد داشت و طی دو روز آینده در مشهد پس لرزههای بزرگ کاهش خواهد یافت و تنها در نزدیکی کانون زلزله، لرزشها احساس خواهد شد.
صادقی با اشاره به اینکه مردم مشهد نباید نگران باشند و این را بدانندکه مشهد را باید به عنوان شهر زلزلهخیز بدانیم، بیان کرد: این زلزله نشانهایی است که در ساخت وساز و لوازم منزل آماده باشیم و به گونهای رفتار کنیم که کشورهای پیشرفته زلزلهخیز رفتار میکنند و با آن کنار آمدهاند.
وی با اشاره به اینکه باید در مدیریت بحران و شهرسازی توجه بیشتری داشته باشیم، گفت: دانشگاه فردوسی مشهد یکی از مراکز زلزله سنج ایران است که به آن بهای زیادی داده نمیشود، باید دانشمندان و فارغالتحصیلان این دانشگاه را به کار ببریم و از تمام ظرفیتهای آنان استفاده کنیم.
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: باید شبکه لرزهنگاری و رفتار زمین را به درستی مطالعه کنیم و ساخت و سازها را متناسب با شناخت زمین بسازیم. در کشورهای زلزلهخیز پیشرفته، سطح نگرانی مردم کمتر از جامعه ماست. زمان آن فرارسیده که برای دانش و دانشگاههای زلزلهنگاری اهمیت زیادی قائل شویم و نگران زلزله نباشیم و حتی از آن استفاده کنیم.
وی گفت: این زلزله بسیار ارزشمند است، زیرا میلیاردها انرژی آزاد کرده و خداوند این انرژی را مجانی در اختیار ما قرار داده است. اگر شبکه مطالعاتی شهری و ناحیهای داشته باشیم، با هزینه بسیار کم میتوانیم مدل واقعی زمین و رفتار زمین را برای زلزلههایی با لرزش بیشتر تخمین بهتری بزنیم. هنگامی که زلزله نباشد و بخواهیم این تحقیقات را انجام دهیم و لرزش ساختگی ایجاد کنیم بسیار هزینهبر خواهد بود.
نظر شما