به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، اسماعیل نجار در سمینار آموزشی مقابله با سیلاب و ریزگردها که در گیت بوستان اهواز برگزار شد، با بیان اینکه ریزگردها در خوزستان سلامت مردم را تهدید میکند، به طوریکه ۲ هزار و ۶۰۰ نفر در مدت کوتاهی برای بیماریهای تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردهاند اظهار کرد: نشست ریزگردها بر روی درختان و محصولات دوپایه، مانع نشستن هاگها روی یکدیگر میشود که پیامدهای اقتصادی به بار میآورد.
وی با اشاره به اینکه اغلب کارشناسان معتقدند که منشا ریزگردها خارجی است، افزود: اکنون سد ترکیه بر روی رودخانه دجله و فرات موجب شده که ۴۸ میلیارد مترمکعب آب ذخیره شود. حجم این آب برابر ۵۰ درصد آب تجدیدشونده کشور ما است که وارد عراق میشد.
نجار ادامه داد: کشورهای دیگر پدیده ریزگردها را در اولویت کاری خود قرار ندادهاند، اما ما کارهای زیادی در زمینه بینالمللی انجام دادیم و تلاش کردیم اجماع جهانی درباره این پدیده ایجاد شود که امیدواریم این تلاشها نتیجهبخش باشد.
رئیس سازمان مدیریت بحران عنوان کرد: تغییر اقلیم واقعیتی است که باید آن را بپذیریم. افزایش گازهای گلخانهای، سوراخ شدن لایه ازون و گرم شدن زمین تأثیرات زیادی بر کشور ما گذاشته که از اثرات آن، خشکسالی ممتد و به تبع آن برداشت آب از سفرههای زیرزمینی، کاهش آب قناتها و همین پدیده ریزگردها است.
نجار افزود: اکنون هزینه سنگینی برای رودخانه ارومیه میشود تا دوباره احیا شود. همچنین دریاچه پریشان اکنون کاملا خشک شده و دیگر آبی در آن دیده نمیشود. من اکنون ریزگرد را بهعنوان ابربحران ذکر کردهام.
وی با بیان اینکه برای منشا داخلی ریزگردها اقدامات خوبی انجام شده و دولت توجه جدی نشان داده است، گفت: در چند ماه اخیر مسئولان و رئیسجمهور به استان سفر کردند؛ البته استانهای دیگر هم با این مسأله درگیر هستند.
نجار یاد آور شد: بدون مشارکت مردم هیچ کاری میسر نیست. اگر بتوانیم در این زمینه اقتصاد مردم را بیش از گذشته به این امر گره بزنیم، بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
وی عنوان کرد: دولت هر چقدر بخواهد تلاش کند و امکانات بگذارد، بدون مشارکت مردم نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشورگفت: اعتبارات محدود و کار بسیار وسیع است، ما هر راهکار موثری را انجام میدهیم اما نگاه فرابخشی به این موضوع نیز بسیار مهم است.
نجار در پایان ضمن ابراز امیدواری افزود: امیدواریم در این همایش راهکارهای عملیاتیتر و علمیتری برای حل این مشکلات ارائه شود.
نظر شما