به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، عبدالمحمد نجاتی گفت: متاسفانه بیماری در دام علائم درمانگاهی مشخص ندارد و فقط زمانی که ویروس در خون دام وجود دارد تب زودگذر و خفیفی ایجاد می کند و در انسان علائمی مشابه با آنفلوآنزا ایجاد می کند که شامل تب، سردرد شدید، سختی گردن، درد شکم، درد عضلانی، درد کمر، سوزش چشم و حساسیت به نور می باشد.
وی افزود: در این بیماری بعد از ۳ تا ۵ روز ظهور علائم با خونریزی که به صورت تکه های قرمز یا بنفش روی پوست، داخل دهان و گلو می باشد بروز می کند و به تدریج وسیعتر می شود.
نجاتی از دامداران خواست با توجه به شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها دام ها و اماکن دامی را با سم ضد کنه سمپاشی نمایند، از لباس کار، دستکش، چکمه استفاده نمایند، گوشت قرمز سالم و بهداشتی را از مراکز مجاز تهیه نمایند زیرا در کشتارگاه ها و مراکز عرضه ۲۴ ساعت در دمای ۴-۰ درجه نگهداری می شود، از نقل و انتقال و کشتار دام های مشکوک خودداری شود، وسایل و لوازم کار را با شوینده ها ضدعفونی نمایند و از له کردن کنه با سنگ و انگشت خودداری نمایند.
نظر شما