تحولات منطقه

رئیس انجمن محصولات کشاورزی گفت: وجود صنایع تبدیلی می تواند سالانه ۵ تا ۷ میلیارد دلار را ذخیره کرده یا ۹ میلیون گرسنه را سیر کند.

صنایع تبدیلی ذخیره سالانه ۵ تا ۷ میلیارد دلاری را به همراه دارد/۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی ایران هدر می رود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سید رضا نورانی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین اظهار کرد: سازمان جهانی خواربار(فائو) اعلام کرده است که ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی ایران هدر می رود که این آمار بسیارتاسف بار است.

وی اعلام کرد: نعمت خداوند به هدر می رود، این در حالی است که حدود ۹۰۰ میلیون نفر در دنیا گرسنه هستند و مشکل تغذیه دارند.

رئیس انجمن محصولات کشاورزی گفت: اگر ایران بتواند از اتلاف محصولات کشاورزی جلوگیری کند می تواند حدود ۹ میلیون نفر را سیر کند و یا حدود ۵ تا ۷ میلیارد دلار ذخیره کند.

نورانی عنوان کرد: در تمام دنیا بخش تکنولوژی در صنایع تبدیلی مکملی برای صنعت به شمار می آید حال این صنعت می تواند در بخش کشاورزی، صنایع غذایی و صنایع جانبی باشد.

 وی ادامه داد: باید دید که چرا این همه ضایعات در صنایع تبدیلی، به یک ارزش افزوده تبدیل نمی شود و این یکی از مشکلات اساسی در ایران است.

رئیس انجمن محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه کمبود نقدینگی یکی از عوامل عدم تبدیل ضایعات در بحث صنایع تبدیلی است، اذعان کرد: بالابودن سودهای بانکی از دیگر مواردی است که  مانع رشد صنایع تبدیلی شده است، که هیچ صنعتگری تمایل ندارد با این سودهای کلان در بازار و رکودی که وجود دارد صنعت جدیدی را راه اندازی و یا نوسازی کند.

نورانی ابراز امیدواری کرد که در دولت آینده زیر ساخت های صنایع تبدیلی، اساسی تدوین شود.

وی ادامه داد: صنایع تبدیلی نقش مهمی را در اقتصاد ایفا می کنند این صنایع می توانند کمک شایانی را به بخش اشتغال ایفا کنند و تولید ارزش افزوده کند.

رئیس انجمن محصولات کشاورزی افزود: ایران از جمله ۵ تا ۷ کشور برتر دنیا است که در رده بندی برخی محصولات باغی مقام اول تا هفتم را به خود اختصاص داده است؛ به هر ترتیب با وجود اینکه تولید ایران در واحد سطح نسبت به کشورهای توسعه یافته کمتر است اما می تواند با بهبود ماشین آلات، رقم تولید خود را افزایش دهد.

نورانی اذعان کرد: طبق آمار و ارقامی که وجود دارد بیش از ۱۵ میلیون هکتار سطح زیر کشت وجود دارد که از این میزان بالغ بر ۱۲۸ میلیون تن تولید شده است.

وی افزود: این آمار و ارقام نشان می دهد که حدود ۸ تن در هکتار تولید می شود که در مقایسه با کشورهای توسعه یافته اختلاف چشم گیری وجود دارد.

رئیس انجمن محصولات کشاورزی گفت: ایران می تواند با توجه به رشد افزایش جمعیت در کشور، تولید خود را افزایش داده تا در مقابل مصرف کنندگان دچار کمبود نشود.

۵۰۰ هزار دلار در سال تلف می شود

قربان کریم خانی؛ صادر کننده کیوی نیز اعلام کرد: در صادرات محصولات کشاورزی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد از آن به جهت نداشتن کیفیت صادراتی به عنوان زیر صادراتی یا تلف می شود یا خیلی کم در بازار ارائه می شود.

وی با اشاره به اینکه وجود صنایع تبدیلی بسیار ضروری است، توضیح داد: به طور مثال ۲۵ درصد خیار خاردار، زیر صادراتی است به همین جهت خیارشور یک صنایع تبدیلی خیلی خوب است.

کریم خانی ادامه داد: در کنار مراکز اصلی صادرات میوه ترابر کشور نظیر یزد، جیرفت، آستارا و کرج می تواند صنایع تبدیلی ایجاد کرد و از تلف شدن محصولات کشاورزی که از کیفیت لازم برخوردار هستند جلوگیری کرد.

صادر کننده کیوی با اشاره به اینکه ۵ درصد از کل محصولاتی که صادر شود به عنوان زیر صادراتی از بین می رود، عنوان کرد: سالانه از حدود ۱۰ میلیون دلار صادرات به دلیل صنایع تبدیلی، تقریبا ۵۰۰ هزار دلار آن تلف می شود.

وی پیشنهاد کرد: سمیناری با محوریت جهاد کشاورزی برگزار شود، سپس صاحبان نظر و کارشناسان، نظرات خود را در خصوص چگونگی اجرای صحیح صنایع تبدیلی اعلام کنند تا بتوان از اتلاف محصولات کشاورزی جلوگیری به عمل آورد.

کریم خانی در پایان یادآور شد: حدود نیم میلیون تن کیوی در سال صادر می شود که ۵ درصد آن، شامل ۲۵ هزار تن می شود، به جهت نبود صنایع تبدیلی از بین می رود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.