به گزارش «قدس آنلاین»، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در یادداشتی اختصاصی در روزنامه «العربی الجدید» آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با کشورهای منطقه را اعلام کرد.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
«منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا شرایط حساس و خطیری را سپری میکند. طولانی شدن بحرانهای سوریه، یمن و بحرین، در حالی که هنوز بی ثباتی حاصل از دخالتهای خارجی در افغانستان، عراق و لیبی به پایان نرسیده است، تصویری هولناک از درد و رنج مردم و «هلاک نسل و حرث» مسلمانان پیش چشم جهانیان ترسیم میکند. در چنین شرایطی خبر شرکت تعدادی از مقامات کشورهای منطقه در دیدار رئیس جمهور آمریکا از عربستان، توجهات را به خود جلب کرده است.
برخی حکومتهای عربی در سالیان اخیر، با تشدید سیاستها و اقدامات مخرب خود، منطقه پیرامون ما را به بی ثباتی کشاندهاند. ترویج و حمایت از اندیشههای افراطی و معرفی چهرهای خشن و غیر واقعی از اسلام از یک سو و فدا کردن منافع ملتهای منطقه از طریق ترویج بی ثباتی و خونریزی و برادرکشی خلاصه این سیاستها و اقدامات است. مجموعه این اقدامات تنشزا در نهایت، نتیجهای جز خدمت به بزرگترین دشمنان امت اسلامی و عربی در پی ندارد.
یکی از جلوههای این سیاست، کمک کردن به پروژه ایران هراسی است که سالها توسط رژیم صهیونیستی ابداع و ترویج شده است. ایران با اطمینان به توخالی بودن ادعاهای جنگ طلبان و با ایمان به قدرت گفتوگو و دیپلماسی، با ورود به مذاکرات موفق هستهای با ۱+۵ ساختار هراس افکنانه توهمی به نام «بمب هستهای ایران» را فروریخت و از اینکه آن تهدید ساختگی، جنگ فرسایشی جدیدی را به منطقه تحمیل کند، جلوگیری کرد. موفقیت این شیوه که امروزه با سندی محکم و بینالمللی به نام «برجام» ثبت شده است و حمایت همه اعضای مسئول جامعه بینالمللی را با خود دارد راهی روشن برای حل سایر مشکلات منطقه به همگان نشان میدهد.
در چنین شرایطی، ایران از همه کشورهای متعهد به صلح و همکاری بینالمللی و نیز دولتهای منطقه و همسایگانش انتظار دارد با سناریوسازیهای خطرناکی که موفقیتشان عمق فجایع انسانی در منطقه را عمیقتر و دیوار بی اعتمادی بین همسایگان را بلندتر میکند، مقابله کنند. امروزه ایران با ثبات، خواستار ثبات در همه منطقه است، چون میداند کسب امنیت در خانه به قیمت عدم امنیت همسایگان اصولا ممکن نیست.
جمهوری اسلامی ایران همواره آماده گفتوگوی سازنده است. دولت رئیس جمهور روحانی که پیش از این در سطح جهانی طرح «جهان عاری از خشونت» و در سطح منطقهای «طرح چهار مادهای برای حل بحران سوریه» و ایدههایی مانند «تشکیل مجمع گفتوگوی منطقهای» را ارائه کرده است، همچنان خود را متعهد به پیگیری این طرحها و ایدهها میداند و عملاً نیز در راه تحقق آنها گام برداشته است.
مردم و دولتهای عراق و افغانستان شاهد نمونههای زیادی از همکاری ایران برای تامین صلح و امنیت و کمک به بازسازی و بهبود شرایط زندگی خود بودهاند. حتی دولتمردان آمریکا که مسبب بسیاری از مشکلات امروز این دو کشور هستند، بارها به نقش مثبت ایران در مبارزه با تروریسم، بازسازی زیرساختها، برقراری مسیرهای ترانزیت کالا و کمک به رشد و توسعه کشورهای همسایه اعتراف کردهاند.
ایران به عنوان یک کشور مسئول و یک قدرت تاثیرگذار منطقهای هیچگاه در دام جنگ طلبان و متجاوزان نیفتاده است. هنگامی که عراق صدام حسین که مسئول از دست رفتن جان دهها هزار زن و مرد و کودک ایرانی بود در سال ۱۹۹۱۱ به کویت حمله کرد، ایران چشم خود را بر حمایتهای کشورهای منطقه از صدام حسین در جنگ علیه ایران بست و بر اساس سیاست اصولی خود، نه تنها در جنگ به یاری کویت شتافت، بلکه به بازسازی پس از جنگ، از جمله مهار آتش سوزیهای گسترده میادین نفتی کمک کرد. پافشاری ما بر سیاستهای اصولی خود به رغم اشتباهات بعضی از حکومتهای همسایه ادامه دارد. اخیراً یکی از مسئولان سعودی تهدید کرده که «جنگ را به داخل ایران» میکشاند. من امروز رسماً و به نام دولت ایران اعلام میکنم ما آمادگی داریم صلح را به همه منطقه و پیش از همه به کشور عربستان سعودی، هدیه کنیم.
تحقق این امر البته منوط به آن است که حکومت سعودی به جنگ بیهوده و حملات مرگبار علیه مردم یمن پایان دهد و از سرکوب اکثریت دموکراسی خواه در کشورهای همسایه دست بردارد. اگر رئیس جمهور آمریکا خود را دوست حکومت ریاض میداند و به شعارهای انتخاباتی خود وفادار است، باید درباره راههایی که از ادامه آتش افروزی تروریستهای تکفیری در منطقه و تکرار ۱۱ سپتامبرهای دیگر در کشورهای غربی توسط اتباع سعودی جلوگیری میکند با دولت این کشور گفتوگو کند.
ایران آمادگی کامل دارد در مبارزه با تروریسم و افراطی گرایی و اعاده ثبات و آرامش در سوریه با قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای همکاری کند.
رفتار ایران در چنین همکاری از اصل همیشگی سیاست خارجیاش یعنی نفی سلطه و سلطه پذیری پیروی خواهد کرد. ما ضمن احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت مستقل همه کشورهای منطقه، منافع بلندمدت ملت ایران و دیگر ملتهای منطقه و جهان را در مبارزه با افراطیگری و تروریسم، به ویژه به نام دین میدانیم و در این راه از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.»
نظر شما