به گزارش قدس آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان, غلامرضا اصغری با اشاره به مشاهده چند مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان عنوان کرد: تا کنون ۴ مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده شده و از مردم استان میخواهیم گوشت را صرفاً از مراکز مورد تائید بهداشت و دامپزشکی تهیه کنند.
وی با اشاره به اخبار منتشر شده از مرگ یک نفر بر اثر بیماری تب کنگو در مبارکه افزود: با توجه به اینکه هنوز جواب آزمایش این فرد از تهران برای شناسایی ویروس دریافت نشده، نمیتوان به صورت قطعی گفت که دلیل مرگ وی مربوط به تب کنگو بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: افرادی که به این ویروس مبتلا بودند، در حال حاضر بستری و تحت درمان هستند و وضعیت جسمانی آنها رو به بهبودی است.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس خطرناک باید ابتدا دام را بعد از ذبح بهداشتی به مدت ۲۴ ساعت در سیستمهایی با دمای معمولی (منفی ۱ تا منفی ۴ درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس بستهبندی کرد. قبل از مصرف نیز گوشت در دمای فریزر حداقل به مدت سه الی چهار ساعت نگهداری و پس از آن مصرف شود.
اصغری با اشاره به این بیماری خاطرنشان کرد: ویروس C.C.H.F بهوسیله دام، لاشه دام، ترشحات و خون آبه و کنه هیالوما منتقل میشود؛ مخزن ویروس در طبیعت اصولا کنه است و البته گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز بهعنوان مخزن مطرح هستند.
وی اظهار داشت: بیماری C.C.H.F یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد بوده که بیشتر بهوسیله کنه منتقل میشود. با وجودی که ویروس مخصوص حیوانات است موارد تکگیر و همهگیر C..CH.F در انسان نیز اتفاق میافتد، این بیماری متاسفانه مرگ و میر بالایی دارد.
اصغری با اشاره به راه انتقال این بیماری تصریح کرد: کنه مخزن و ناقل بیماری بوده و عفوت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد میشود و در واقع خطر انتقال در ذبح حیوان وجود دارد.
نظر شما