تحولات لبنان و فلسطین

زاهدان- سیستان و بلوچستان مقصد به عنوان مقصد گردشگری در سال ۹۶ منتخب شده است هر چند خبر خوب و مسرت بخشی است اما باید دید طبق ضرب المثل «خانه جاروب کن سپس مهمان طلب» چقدر آمادگی پذیرایی میمان را دارد؟

بهشت باستان شناسان؛ برزخ امکانات/زیر ساخت های گردشگری سیستان و بلوچستان پوچ است

قدس آنلاین- گروه استان ها: شهرسوخته، کوه خواجه روستای تاریخی قلعه نو، کوه آتشفشان تفتان، جنگل حرا چابهار، زیستگاه تمساح پوزه کوتاه، روستای تمین، سواحل ماسه ای و گرم دریای عمان، مناظر زیبای طبیعی سواحل مکران تنها گوشه ای از جذابیت های بی مثال سیستان و بلوچستان محسوب می شوند که در نوع خود در کشور و حتی جهان بی نظیر هستند اما متاسفانه این جاذبه ها از هدف گردشگری به دور مانده اند.

بنا بر گفته بسیاری از کارشناسان مهمترین بخش صنعت گردشگری ایجاد اشتغال و ایجاد پیوند و ارتباط مردم داخل و خارج از استان و کشور با یکدیگر است که لازمه برقراری این ارتباط ایجاد زیر ساخت های مناسب است.  اما واقعیت اینست که در بسیاری از اماکن گردشگری این استان زیر ساخت و یا امکاناتی برای گردشگران وجود ندارد.

روساخت هم نداریم چه برسد به زیر ساخت

در این رابطه یکی از کارشناسان میراث فرهنگی و گرشگری سیستان عنوان می کند: در طی این سالها نسبت به مسائل گردشگری و زیر ساخت ها دیدگاه مساعد و مناسب نداشتیم به طوری که وقتی گردشگر از سمت قائم آباد به شهر زابل وارد شود حتی تابلوی درست و حسابی وجود ندارد تا مهمان یا گردشگر را به شهر یا اماکن دیدنی راهنمایی کند.

علیرضا خسروی یادآور می شود: باید نسبت به نیازهای زیرساختی از قبیل، سرویس بهداشتی کافی در شهر، آب آشامیدنی سالم و در دسترس توجه کافی داشت و هتل ها و مسافرخانه ها را مهیا کرد و چندین خانه روستایی را نیز آماده اسکان مسافران کرد.

وی ابراز می کند: برای رفاه گردشگران، باید مساجد در همه ی ساعات باز باشد تا توریست ها در انجام فرایض دینی با مشکل مواجه نشوند، همچنین هتل ها باید منسجم تر عمل کنند و در این راستا باید بررسی شود آیا گنجایش کافی دارند و آیا با تمامی اصول منطبق هستند؟

وی ادامه می دهد: در طی این سالها مقوله ی گردشگری مورد بی مهری قرار گرفته به طوری که سطح و جایگاه ما که به بهشت باستان شناسان و یا «لندن شرق» معروف و در هر یک کیلومتر مربع دشت سیستان یک اثر تاریخی و فرهنگی وجود دارد باید بهتر از این باشد.

خسروی با بیان اینکه، تناقص و تضاد بسیار شگفت انگیزی وجود دارد گفت: به جز دوره استانداری آقای دهمرده که در ارتباط با گردشگری در شهر سوخته و کوه خواجه یکسری کارها انجام شد بعد از آن هیچ اتفاقی در حوزه گردشگری نیفتاده و حتی یک بروشور هم نداریم.

وضعیت آثار تاریخی تاسف بار است

کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری زابل عنوان کرد: وضعیت آثار تاریخی تاسف بار است به طوری که هم از نظر پژوهش و هم از نظر تعمیر و نگهداری آثار کار چندانی انجام نشده است.

خسروی ابراز داشت: به جز در زمان استانداری دکتر دهمرده در سایر زمان ها به آثار باستانی توجه نشده است و در حال حاضر نیز دهمرده در منصب نماینده مجلس در حال انجام کارهایی برای نجات آثار باستانی است به طوری که برای ترمیم منطقه حوض دار، مبلغ ۱۱ میلیون تومان از جیب خود پرداخته است.

مطالعات نامناسب

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان باید شماره یک گردشگری کشور باشد بیان می کند: متاسفانه به دلایل مختلف این امر تاکنون محقق نشده و باید در این زمینه مطالعات مناسبی صورت گیرد.

حبیب الله دهمرده عنوان می کند: در این راستا متاسفانه ما هنوز به مرحله مطالعات نرسیده‌ایم چه برسد به عمل!

وی با اشاره به «گردشگری» به عنوان یکی دیگر از پتانسیل‌های مهم استان سیستان و بلوچستان، گفت: استان ما همانگونه که پیش از این نیز بیان کرده‌ایم «بهشت باستان‌شناسان» است و بنابراین باید به شکلی مناسب به آن پرداخته شود اما متاسفانه در حال حاضر نگاه درستی به آن وجود ندارد.

استاندار سابق سیستان و بلوچستان ادامه می دهد: ما وقتی بیان می‌کنیم اینجا بهشت باستان‌شناسان است باید زیرساخت کار برای پیشرفت حوزه باستان‌شناسی و گردشگری در استان مهیا شود.

وی یادآور می شود: سیستان و بلوچستان باید استان شماره یک گردشگری کشور باشد  پس در واقع باید در هر سرزمینی بسته به ظرفیت‌ها و ویژگی‌هایی که دارد سرمایه‌گذاری صورت گیرد و بستر را آماده کنند تا از این طریق تولید شکل‌ بگیرد و بعد از آن که تولید شکل گرفت اشتغال بوجود آید.

وعده های توخالی

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز می گوید: زیرساخت، راه‌های مواصلاتی، امکانات رفاهی و گردشگری در استان سیستان و بلوچستان بسیار پایین است و رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید برای تحقق وعده‌های خود مبنی براینکه قصد دارد سیستان و بلوچستان را در سال ۹۶ مقصد گردشگری کشور کند، برنامه‌های عملیاتی ارائه دهد.

حسینعلی شهریاری در این رابطه اظهار می کند: تاکنون تقریبا هیچ‌یک از وعده‌ها درخصوص  سیستان و بلوچستان عملیاتی نشده یا سرعت اقدامات به قدری پایین بوده که مردم نتواستند متوجه تغییر و تاثیرات آن شوند.

وی با انتقاد از اینکه تقریبا هیچ‌یک از وعده‌ها درخصوص گردشگری سیستان و بلوچستان عملیاتی نشده با اشاره به اظهارنظر رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مبنی بر اینکه «رونق گردشگری استان سیستان و بلوچستان را در اولویت کاری خود قرار می‌دهد»، گفت: اگرچه بعید می‌رسد با توجه به نبود حداقل‌ترین زیرساخت‌های این مهم در استان بتوان این وعده‌ها را عملیاتی کرد اما امیدوارم قول‌های معاون رئیس‌جمهور به مردم محروم سیستان و بلوچستان به سرانجام برسد.

شهریاری اذعان می کند: امیدوارم این حرف‌های خوش آب و رنگ تنها تبلیغاتی سیاسی در ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری برای دولت یازدهم نبوده باشد.

وی با تاکید بر اینکه رونق گردشگری استان سیستان و بلوچستان تاثیر شگرفی بر زندگی و معیشت مردم منطقه خواهد داشت، گفت: این استان بالاترین نرخ بیکاری در کشور را دارد اما رونق گردشگری و صنایع دستی آن می‌تواند به اشتغال جوانان تاثیر گذاشته و معیشت مردم را ارتقا دهد و به طورحتم می‌تواند راهگشا باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.