به گزارش قدس آنلاین، سهراب عاقبتی صبح دوشنبه در نشست خبری در رشت با اشاره به اینکه بیماری خونریزی دهنده "تب کریمه کنگو" ماهیت ویروسی دارد اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو توسط کنهها منتقل میشود و در فصول گرم سال شیوع مییابد.
مدیرکل دامپزشکی استان گیلان با بیان اینکه کنهها در فصل بهار و تابستان به تخم ریزی و فعالیت میپردازند تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو بیماری جدیدی نیست و هرساله با این بیماری روبهرو هستیم پس باید شیوه صحیح پیشگیری را بیاموزیم و توصیههای بهداشتی را جدیتر بگیریم.
وی با اشاره به اینکه بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو یک بیماری شغلی محسوب میشود خاطرنشان کرد: افرادی مانند دامداران، کشاورزان، دامپزشکان و کسانی که در کشتارگاهها مشغول بهکار هستند در معرض این بیماری قرار دارند.
عاقبتی با بیان اینکه رعایت حفاظت فردی و پوشش لباس مخصوص و ماسک و دستکش برای افرادی که با دامها سر و کار دارند ضروری است گفت: دامداران با سمپاشی دامهای خود میتوانند گام موثری در پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو بردارند.
مدیرکل دامپزشکی استان گیلان عنوان کرد: استان گیلان تنها استانی است که کشتارگاههای سنتی را تعطیل کرده و سه کشتارگاه صنعتی دارد که محیط زیست را آلوده نمیکند و ۲۴ ساعت گوشت در پیش سرد کن نگهداری میشود.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه نباید بلافاصله گوشت تازه ذبح شده مصرف شود افزود: ۲۴ ساعت بعد از زمانی که گوشت استحصال میشود توزیع میشود چرا که در دمای ۰ تا ۴ درجه در پیش سرد کن کشتارگاهها، عامل بیماریزا غیرفعال میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه اگر همشهریان گوشتی را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه میکنند هیچ نگران نباشند اظهار داشت: خرید از مراکز تحت نظارت دامپزشکی هیچ خطری در پی ندارد.
وی با بیان اینکه طبق قانون، کشتار در کشتارگاههای سنتی ممنوع و برای آن جرم تعیین شده و مجازات به همراه دارد و باید از کشتار در مناطق ییلاقی پرهیز شود گفت: تلقی نادرستی در بین مردم وجود دارد که گوشت مناطق ییلاقی سالمتر است که کاملا غلط است.
عاقبتی با اشاره به اینکه در استان گیلان هیچ موردی از تب کریمه کنگو نداریم افزود: آموزش سرلوحه پیشگیری از بیماریها است و مردم باید بدانند با چه خطری مواجه هستند و چگونه باید پیشگیری کنند.
منبع: تسنیم
نظر شما