به گزارش قدس آنلاین، پرویز افشار در مورد مشاهده معتادان در شهرهای مختلف گفت: ۳۵ درصد آن چیزی که در سطح خیابان میبینیم معتاد متجاهر نیستند، مخصوصاً اینکه در تهران مصداق بیشتری دارد؛ چراکه تعداد زیادی از آنها از لحاظ شکل و ظاهر شبیه به معتادان متجاهر خیابانی هستند. این در حالی است که بسیاری از سازمانها دستگاهها و نهادها بهعنوان متولی جمعآوری و برخورد با معتادان متجاهر وظایفی را برعهده دارند و باید در زمینه ساماندهی آنها فعالیت کنند تا مردم اینگونه مصادیق را در خیابانها نبینند.
وی افزود: برداشت ما در مورد تعداد معتادان متجاهر در تهران حدود ۱۲ تا ۱۵ هزار از انواع مختلف کارگر، بیخانمان، اتباع خارجی، افراد فاقد سکونت، افراد دارای اختلال مزمن روانی و کودکان خیابانی بدون سرپناه هستند، ضمن اینکه این آمار در کل کشور بین ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد آمار معتادان کل کشور هم اظهار داشت: ۲ میلیون و ۸۰۲ هزار نفر بر اساس شیوعشناسی سازمان بهزیستی در کل کشور معتاد وجود دارد اما بر اساس طرح وزارت بهداشت تعداد این افراد ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است، ضمن اینکه بر اساس شیوعشناسی قابل قبول برای ستاد مبارزه با مواد مخدر که در سال ۱۳۹۰ صورت گرفت، این میزان یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر بوده است، اما با توجه به جمعبندی آمار نهایی تعداد معتادان مصرف مستمر مواد در طول یک سال که در سال ۱۳۹۴ صورت گرفت، این آمار به ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر رسید که مورد تأیید ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وی در مورد مهمترین برنامههای روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: بهعلت تقارن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که پنجم تیر است با عید سعید فطر، این برنامه در ایران با یک هفته تأخیر برگزار خواهد شد، به همین دلیل برنامههای متنوعی در ابعاد مختلف پیشگیری، درمان، کاهش آسیبهای اجتماعی و مقابله با عرضه در معرض انظار عمومی قرار خواهد گرفت، ضمن اینکه در همایش تهران هم مسئولان ارشد نظام، نمایندگان سیاسی کشورهای مختلف، سفرا و نمایندگان سازمانهای بینالمللی در ایران حضور خواهند داشت و قرار است از فعالان مبارزه با مواد مخدر که در سال گذشته تلاشهای زیادی انجام دادند، تقدیر صورت گیرد.
افشار خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۳۹۰ از مجموع طرحهای شیوعشناسی انجامشده در کل کشور نهایتاً حداقل معتادان در کشور یک و ۳۲۵ هزار نفر ذکر شده است اما در سال ۱۳۹۴ طرح دیگری با توجه به تغییر الگوی مصرف و همچنین تغییر جنسیت برای تعیین شیوع سوءمصرف مواد با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی اجرایی شد که بر همین اساس آمار ۲ میلیون و ۸۰۲ هزار نفر نهایی شد اما بر اساس طرح وزارت بهداشت این رقم ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر عنوان شده است که بههیچوجه قابلیت تعمیم به کل کشور را ندارد. به همین دلیل از کلیه کارشناسان دعوت کردیم تا در این زمینه تشریک مساعی کنیم. لذا با کمک فرهنگستان علوم پزشکی ایران و قرار گرفتن کلیه اطلاعات در کنار هم تعداد مصرفکنندگان مستمر مواد مخدر در کشور را ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر اعلام شد.
وی افزود: با توجه به اینکه مقام عظمای ولایت در سیاستهای ابلاغی برنامه پنجم توسعه کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد را در طول برنامه برای همه مدیران و مسئولان تکلیف کردند و ایشان معتقدند اعتیاد مادر تمام امراض و آسیبهای اجتماعی است، آمارهای نهایی استخراجشده از میزان معتادان مستمر در کشور میتواند مبنای خوبی برای بروز و شیوع مواد مخدر در کشور باشد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان اظهار داشت: مبارزه با مواد مخدر یکی از اولویتهای کشور و در حقیقت جنگی خاموش و سونامی است که خطر آن از تروریسم و حمله نظامی کمتر نیست، لذا اگر به آن بیتوجهی شود قطعاً قافیه را خواهیم باخت.
نظر شما