به گزارش قدس آنلاین، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری در خصوص خبری شهرکهای سلامت اظهار کرد: در حال حاضر در توسعه بخش های بهداشتی و درمانی باید به این توجه کنیم که واحدهای صنعتی و غیر صنعتی متناسب و تولید مقرون به صرفه باشد. کشورهای دیگر به سمت ساخت مگا هاسپیتال رفته اند که به طور مثال در یک مجتمع بیمارستانی حدود ٨٠٠ تا ٢٥٠٠ تخت وجود دارد؛ ما هم در ایران به این سمت در حال حرکت هستیم.
وی افزود: شهرک های سلامت نیز علاوه بر مجتمع های تشخیصی ایجاد میشود. موضوع شهرک های سلامت فعلا در اختیار بخش خصوصی است، اما مجوزها توسط وزارت بهداشت صادر میشود.
ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه این نشست در پاسخ به سوال درباره ادعای انتشار اسنادی مبنی بر تخلفات سازمان غذا و دارو و لغو نشست خبری به دلیل مذاکره با وزیر بهداشت، گفت: استنباط ما این است که یک کار کارشناسی انجام شده که حاوی مسائل سیاست گذاری و تصمیم گیری بوده است که اگر این گونه باشد برای تبادل نظر آماده هستیم. برخی افراد ممکن است شخصی و گروهی اعلام کنند که تخلفی را کشف کردند که رسیدگی به این موضوع راه خودش را دارد و اعلام بدون بررسی آن حتی ممکن است اتهام باشد.
وی افزود: ما از نظرات کارشناسی استقبال می کنیم و اگر کسی معتقد است در وزارت بهداشت تخلفی رخ داده باید از طریق روش های قانونی پیگیری شود. نباید اتهام را اول منتشر کرد و بعد ثابت شود که این اتفاق نیفتاده است و آبروی سازمان یا اشخاصی ریخته شود. البته با توجه به تعیین کابینه ممکن است جهت گیریهای سیاسی برای تاثیرگذاری در این جریان اتفاق بیفتد.
توسعه خدمات بیمارستانی به اندازه نیاز نیست
در ادامه این نشست خبری محمد حاجی آقاجانی معاون درمان وزیر بهداشت در خصوص تعرفههای پزشکی گفت: هر ساله مقرر شده که شورای عالی بیمه خدمات هم کتاب ارزش نسبی را بازبینی کند و هم تعرفه را به هیئت وزیران پیشنهاد بدهد.
وی افزود: از آذر سال ٩٥ پیشنهاد مشترک خودمان را با سازمان نظام پزشکی ارائه دادیم که رشد ١٥ درصدی داشت و در جلسات متعددی در دبیرخانه شورای عالی بیمه در مورد آن بحث شد. سازمان های بیمه گر معتقد بودند که به خاطر منابع نمی توانند این رشد تعرفه را اعمال کنند.
حاجی آقاجانی تصریح کرد: وزارت بهداشت بر پیشنهاد خود اصرار داشت و اعلام کردیم که حداقل رشد متناسب با تورم اتفاق بیفتد. سازمان های بیمه ادعا داشتند که سازمان برنامه و بودجه، منابع لازم را در راستای تورم در نظر نگرفته است.
وی افزود: موضوع در جلسه دولت مطرح شد و وزارت بهداشت بر این رشد اصرار کرد. در نهایت هیات وزیران به رشد ٥ درصد رای داد. اتفاقی که به دنبال این رشد ٥ درصد می افتد، این است که ١٣٠٠ میلیارد تومان کسری در بیمارستان ها خواهیم داشت.
حاجی آقاجانی ادامه داد: باید توجه کرد که در حال حاضر فاصله ارائه خدمت با دریافت هزینه به ٩ ماه رسیده است. توسعه خدمات بیمارستانی در کشور به اندازه نیاز نیست و از شاخصهای منطقه فاصله داریم و در واقع نیاز به توسعه وجود دارد.
حاجی آقاجانی با تاکید بر اینکه با این میزان رشد تعرفه و با اجرای این تعرفهها بیمارستانهای دولتی با حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان کسری اعتبار مواجه خواهند بود، گفت: از سوی دیگر وزارت بهداشت انتظار دارد که حداقل پرداخت مطالبات بیمارستانها به موقع انجام شود. در حال حاضر فاصله ارائه خدمت تا دریافت مطالبات بیمارستانها به ۹ ماه رسیده است و میزان مطالبات پرداخت نشده ۹۰۰۰ میلیارد تومان است. در عین حال با این تعرفهها ممکن است شاهد کاهش کیفیت خدمات در بیمارستانها باشیم. همچنین این تعرفهها رغبت برای سرمایه گذاری در حوزه سلامت را کاهش میدهد.
نظر شما