به گزارش قدس آنلاین، بیژن زنگنه وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکتهای توتال فرانسه CNPC چین و پتروپارس ایران اظهار داشت: امروز روز بسیار خوبی برای صنعت نفت ایران است و امیدوارم با امضای این قرارداد مرحله جدیدی برای توسعه صنعت نفت ایران رقم بخورد.
وی افزود: امضای این قرارداد قطعاً از دستآوردهای برجام و دستآوردهای انتخابات ریاست جمهوری است و به یاد دارم ۱۰ روز قبل از انتخابات شخصی از من پرسید که آیا امضای قراردادهای نفتی به سرانجام میرسد، که من پاسخ دادم این را مردم در انتخابات ریاست جمهوری مشخص میکنند و مردم در روز ۲۹ اردیبهشت قاطعانه گفتند که سیاستهای نفتی ما ادامه یابد.
وزیر نفت تصریح کرد: من امضای این قرارداد را به مردم ایران تبریک میگویم و تبریک ویژه به مقام معظم رهبری دارم که بدون درایتها و تدابیر و راهنماییهای ایشان در چنین نقطهای قرار نمیگرفتیم، همچنین به رئیس جمهور محترم تبریک عرض میکنم.
زنگنه با بیان این که راهی طولانی و فرساینده را برای به ثمر نشستن مدل جدید قراردادهای نفتی طی کردیم، گفت: روشمان این است که راه را جوانانه و پرنشاط ادامه دهیم و باید به تمامی کسانی که در جریان امضای این قرارداد زحمت کشیدهاند تبریک بگویم چرا که طی ماهها مذاکرات فشردهای را با سختکوشی به نتیجه رساندند.
وی افزود: آنچه امروز به امضا رسید قریب به ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی است و ما به هیچ وجه پیشتاز بودن توتال را فراموش نمیکنیم و از شرکت CNPC به عنوان یک شریک راهبردی تشکر میکنیم؛ ما دوستان خودمان را که در شرایط سخت در کنار ما بودند فراموش نخواهیم کرد و راهکا و استراتژی ما ادامه مسیر با دوستانمان است.
این عضو کابینه دولت خاطر نشان کرد: با تلاش زیاد توانستیم طی ۳.۵ سال گذشته یک الگوی قراردادی را که مورد توافق تمامی شرکتهای بینالمللی نفتی باشد طراحی و تدوین کنیم و قاطعانه میگویم امروز بر سر الگوی جدید قراردادهای نفتی یک اجماع ملی وجود دارد و این که اقلیتی مخالف هستند طبیعی است و این که مخالفتشان را اعلام میکنند افتخاری برای دولت است که مخالفان نیز میتوانند نظرات خود را آزادانه بیان کنند.
وی ادامه داد: این نخستین قراردادی است که در این قالب امضا میشود و من اعلام میکنم که همه مراحل لازم برای اخذ مجوزها برای امضای این قرارداد از طریق شرکت ملی نفت ایران طی شده است.
زنگنه با بیان این که در طول برنامه ششم توسعه نیاز به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت نفت داریم گفت: از این رقم ۱۳۰ میلیارد دلار در بالا دستی و ۷۰ میلیارد دلار در پایین دستی و پتروشیمی باید سرمایهگذاری شود که از این مبلغ ۲۰۰ میلیارد دلاری بیش از ۷۰ درصد باید از طریق سرمایهگذاری خارجی تامین شود.
وزیر نفت افزود: هدفگذاری ما این است که در پایان برنامه ششم توسعه به نزدیک ۶ میلیون بشکه تولید نفت خام و میعانات گازی برسیم که در این خصوص اولویت ما توسعه و تولید از میادین مشترک ما است.
این مقام مسئول اذعان داشت: برنامهریزیهای ما به این گونه است که تمامی میادین مشترک ما تا پایان برنامه ششم توسعه تعیین تکلیف شوند و طرحهایشان به مرحله اجرا در آید که در این خصوص میادینی چون یادآوران، آزادگان، یاران، سلمان، آذر، منصوری، آبتیموری و لایه نفتی پارس جنوبی در اولویت قرار دارند.
وزیر نفت در خصوص مناقصه میدان آزادگان گفت: مناقصه آزادگان در جریان است و مراحل در حال پیشروی است و امیدواریم که همکاران اروپایی و آسیایی ما حضورشان را در این خصوص تسریع کنند.
زنگنه افزود: همکاری با توتال و شرکتهای چینی و روسی را به عنوان برنامه راهبردی خود داریم و از حضور دیگر شرکتها نیز در پروژههای نفتی ایران استقبال میکنیم؛ همچنین ما مانعی برای حضور شرکتهای آمریکایی نداریم، البته مانع از طرف دولت خودشان است.
وی با تاکید بر این که به انتقال فنآوری در سطوح مختلف توجه شده و این موضوع در این قرارداد دیده شده است گفت: از امروز هم از شرکت پتروپارس و هم از دیگر شرکتهای ایران انتظار داریم که از فرصتهایی که این قرارداد ایجاد میکند نهایت استفاده را در جهت انتقال دانش به داخل کشور انجام دهند.
وزیر نفت افزود: از امروز روزشمار توسعه بخش فراساحل فاز ۱۱ پارس جنوبی کلید میخورد و امیدواریم امضای این قرارداد به تسریع به روند امضای دیگر قراردادها بیانجامد.
این عضو کابینه دولت با بیان این که گزینههای بسیار جذابی برای سرمایهگذاری در پتروشیمی و صنعت پالایشگاهی ایران وجود دارد، گفت: در جریان مذاکرات قراردادی تیمی از متخصصان جوان نفتی کشور حضور داشتند که متوسط سنی این جوانان حدود ۳۰ سال است و توانستند این قرارداد را نهایی کنند و از شرکت ملی نفت ایران انتظار دارم که در اجرای قرارداد نیز به قول مقام معظم رهبری با روحیه نشاط و جوانانه به کار خودشان ادامه دهند.
نظر شما