به گزارش قدس آنلاین، براساس پژوهشی جدید، بیش از نیمی از مرگ و میرهای ناشی از سرطان در سال ۲۰۱۳ در مردان چینی و بیش از یک سوم این مرگها در زنان چینی با مصرف دخانیات و الکل، تغذیه، وزن، فعالیت فیزیکی و عفونتها مرتبط بود.
به گزارش ساینس دیلی، براساس یافتههای تیم علمی به سرپرستی دکتر فرهاد اسلامی، دانشآموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو انجمن سرطان امریکا همچنین با همکاری پروفسور مجید عزتی از دانشگاه امپریال کالج لندن، مداخلههای مفید در بهداشت عمومی برای حذف یا کاهش قرار گرفتن افراد در معرض این مولفهها میتواند تاثیر قابل توجهی بر کاهش مرگ و میرهای ناشی از سرطان در کشور چین داشته باشد.
سرطان عامل اصلی مرگ و میر در چین است و سالانه ۴.۳میلیون مورد سرطانی جدید و ۲.۸میلیون مرگ و میر ناشی از سرطان در این کشور روی میدهد. انتظار میرود این آمار به دلیل پیر شدن جمعیت همچنین تغییر سبک زندگی افراد مانند مصرف بیش از حد کالری و عدم فعالیت جسمی طی دهههای آتی افزایش یابد. پژوهشگران در این مطالعه تعداد و درصد مرگ و میرهای سرطان و موارد مصرف دخانیات، مصرف الکل، مصرف پایین سبزیجات و میوهها، وزن بیش از حد بدن، عدم فعالیت جسمانی و عفونتها را در چین ارزیابی کردند همچنین از دادههای حال حاضر مطالعات ملی و رجیستریهای سرطان در این کشور بهره بردند. آنها دریافتند ۷۱۷هزار و ۹۱۰مورد مرگ و میر سرطان در مردان(۵۲ درصد) و ۲۸۳هزار و ۱۳۰مورد مرگ و میر در زنان(۳۵درصد) در سال ۲۰۱۳ در کشور چین به این مولفههای خطر مربوط بودند. بیشترین میزان مرگ و میرهای ناشی از سرطان در مردان برای مصرف دایمی سیگار ۲۶درصد، برای ابتلای به عفونت هپاتیت B حدود ۱۲درصد و برای مصرف پایین میوه و سبزیجات ۷درصد بود. در زنان نیز مرگ و میر ناشی از سرطان بر اثر عامل عفونت هپاتیت B حدود ۷درصد، مصرف پایین میوه و سبزیجات ۶ درصد و قرار گرفتن در معرض دود سیگار ۵ درصد بود.
نظر شما