تحولات منطقه

طبس- رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس گفت: همان‌طور که فرماندار بارها گفته‌است سلب صلاحیت خواهند شد و با توجه به اینکه کانسرام سهام‌دار مردمی ندارد کارخانه واگذار خواهد شد.

عدم حل مشکلات کارخانه کانسرام سهام داران آن سلب صلاحیت می شوند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مرتضی جلالی‌فرد در جمع خبرنگاران در خصوص کارخانه کانسرام و اعتراضات متعدد کارگران آن در سنوات گذشته گفت: کانسرام با مشکل وثیقه برای اعطای وام یک میلیاردی روبرو است که اگر ۳۰۰ میلیون تومان وثیقه داشتند مشکل حل بود.

وی در خصوص معدن پتاس که چندی پیش خبرساز شد نیز گفت: تمام کارهای مرتبط با این معدن در طبس انجام می‌شود، معدن پتاس درحوزه‌ی شهرستان طبس قرار دارد و پروانه‌ی آن نیز با ماست و بحثی روی آن نیست اما کارخانه‌ی فرآوری آن در حوزه‌ خور است.

وی عنوان داشت: ما بابت شورابه‌ای که از معدن پتاس طبس برداشت می‌شود حقوق دولتی می‌گیریم مانند زغال‌سنگ و معدن سنگ تراورتن که کارخانه‌ی آن در اصفهان است که در زمینه زیرساخت‌های شهرستان هزینه می‌شود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس اضافه کرد: مابقی معادن نیز به همین شکل است، پتاس تا پایان سال گذشته دوره تجهیزش را تمدید کرده است و امسال نیز تقاضا داده که البته مخالفت شده است و در صورتی که از دوره تجهیز خارج شود دریافت دو درصد انجام خواهد شد.

جلالی‌فرد تصریح کرد: در منطقه‌ی خوربیابانک غیر از پتاس هیچ نداریم و کمک زیادی به خور کرده است و از طرفی شورابه‌ها را نمی‌توان منتقل کرد.

وی در خصوص بدهی کارگران عنوان داشت: درحالی که بدهی کارگری شرکت‌ها نزدیک به ۷ میلیارد تومان بود طی پیگیری‌های فراوان تاکنون با توجه به پرداختی برخی شرکت‌ها به حدود ۳ میلیارد کاهش یافته است و در واقع در حال حاضر ۱۰ شرکت بزرگ معدنی ما ۲۲۸ میلیارد تومان طلب دارند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس گفت: تعداد کارگران تعدیل شده ۴۲۱ نفر هستند که ۲۰۰ نفر هم جذب شده‌اند که عمده آن کارگران کارخانه‌های سیمان، کک و کانسرام هستند.

جلالی‌فرد در خصوص مشکلات کارخانه سیمان طبس افزود: کارخانه سیمان همچنان مشکل سهام‌داران را حل نکرده است و تا این مشکل حل نشود کسی کمک نخواهد کرد و قطعا تسهیلات نیز به آنان تعلق نخواهد گرفت.

وی اضافه کرد: بنیاد برکت و فلات ایرانیان سهام‌داران عمده این کارخانه هستند که بنیاد برکت به دنبال جذب مشتری برای فروش سهام خود است و فلات ایرانیان مشکل نقدینگی دارد و قطعا تا زمانی که بنیاد برکت به فلات ایرانیان اجازه پیگیری و راه‌اندازی ندهد مشکل حل نخواهد شد، در سیمان پنج هزار نفر مستقیم و غیرمستقیم سهام‌دار سیمان هستند که ۹ درصد را شامل می‌شود.

وی تصریح کرد: در حوزه معادن بیش از ۵۰ درصد ذخایر معدنی استان خراسان‌جنوبی در طبس است و از لحاظ پروانه اکتشافی ۲۵ درصد استان به طبس اختصاص دارد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس با توجه به اینکه طبس قابلیت‌های ویژه‌ای دارد، گفت: مجموعه معدنی استان نگاه ویژه‌ای به شهرستان دارد و از مهم‌ترین واحدهای صنعتی در دست اقدام در حوزه صنایع کارخانه کک و زغال شویی ممرادکو است که راه‌اندازی خواهد شد.

جلالی‌فرد عنوان داشت: زغال کک‌شو برای کارخانه‌های زغال مورد استفاده قرار می‌گیرد و ما در کشور در برخی سنوات کمبود زغال داریم که برای کارخانه‌های کک کشور نیز باید حدود ۲۵ درصد زغال وارد کنیم که بعضاً مواقعی تنها ۱۰ درصد واردات داشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: در ده روز گذشته عملیات آن کامل شده و تا تیر ماه سال آینده ۲۰۰ نفر نیرو مشغول به کار خواهند شد و طراحی آن مکانیزه خواهد بود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس افزود: با توجه به پیگیری‌های فراوان شرکت کک جزو طرح‌های اقتصاد مقاومتی قرار گرفت و ۲۰ میلیارد تسهیلات قرار شد اختصاص داده شود که تا اردیبهشت سال جاری پرداخت شد و از لحاظ فنی آماده است.

جلالی‌فرد اضافه کرد: زغال پیش‌گرم شرکت کک آورده شده است که دوره پیش‌گرم آن حدود ۷۵ روز به طول می‌انجامد.

وی با بیان اینکه اگر کارخانه کک آغاز به کار کند دیگر امکان خاموش شدنش وجود ندارد گفت: حساسیت‌هایی که برای کارخانه کک وجود دارد به همین علت است و باید از نظر سوخت و تامین مواد اولیه آن کاملا مطمئن باشند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس خاطرنشان کرد: این کارخانه آماده بهره‌برداری است و زغال پیش‌گرم آن آماده است که دوره پیش‌گرم آن حدود ۷۵ روز به طول می‌انجامد و در نیمه نخست مرداد افتتاح می‌شود.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.