به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان ، فاطمه دانش یزدی با بیان این خبراظهاردشت: با توجه به ویژگیها و ارزشمندی این سه اثر طبیعی پروندههای ثبتی آنها تهیه و به میراث فرهنگی کشور ارسال شد و تیرماه سالجاری پس از تایید پرونده در جلسه کمیته تخصصی ثبت میراث طبیعی، رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور، با ارسال نامههایی جداگانه، مراتب ثبت این سه اثر طبیعی در فهرست آثار ملی کشور را به استاندار یزد ابلاغ کرد.
وی در مورد غار سنگ آتش شهرستان میبد افزود: این غار در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر ندوشن و در دل کوه های این شهر و با فاصله نسبتاً زیادی از مسیر اصلی رفت و آمد قرار دارد که معدن داران و دامداران منطقه مسیر آن را به خوبی می شناسند و این اثر با شماره ۳۹۱ در فهرست ملی ثبت شده است.
دانش یزدی تصریح کرد: این غار با بهره گیری از تزئینات بسیار زیبا و منحصر در دل خود، یکی از غارهای بسیار زیبای استان می باشد، و در درون این غار تزئینات بسیار زیبایی از جنس آهک و سنگ های کلسیتی وجود دارد که با اشکال مختلفی بر سقف غار و جداره ها نقش بسته است و به نوعی می توان این اشکال و احجام را به سان شعله های آتش در دل غار تصور نمود که از جنس سنگ هستند، بدین سبب این غار به نام غار سنگ آتش شناخته می شود.
این مسئول در مورد دشت کم خطاب افزود: این دشت در جنوب غربی روستای صدرآباد ندوشن شهرستان میبد واقع شده که میتوان گفت این دشت به علت اینکه در پهنای آن ساخت و سازی صورت نگرفته پهنه ای بکر و دست نخورده است.
وی با بیان اینکه دشت کم خطاب با قابلیت مرتعی بالا زیستگاه تعداد زیادی از گونه های جانوری و حیات وحش محدوده می باشد، گفت: دشت کم خطاب، دشتی نسبتاً پهناوربا پوشش گیاهی نسبتاً متراکم از بوته ها و درختچه های بیابانی است که پناهگاه و مأمن مناسبی برای زندگی گونه های مختلف جانوری و حیات وحش فراهم کرده که این اثر با شماره ۳۵۹ درفهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد در رابطه با چشمه آب ترش ندوشن اظهار داشت: در نقطه مرزی استان یزد و اصفهان، کوهی با ارتفاع کم قرار گرفته که این چشمه در پایین کوه، هم تراز با سطح زمین در جبهه جنوبی آن قرار گرفته و این اثر با شماره ۳۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
دانش یزدی با شاره به اینکه چشمه آب ترش ندوشن به سبب املاح بسیار زیاد کلسیتی که دارد، چشمه ای آهک ساز محسوب می شود؛ گفت:علی رغم شور و گازدار بودن آب این چشمه، پوشش گیاهی بسیار متراکمی از گونه های مختلف شور پسند نظیر درختان قیچ و نی در آن منطقه شکل گرفته اند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد زیبایی مناظر، بکر بودن و اهمیت آثار به لحاظ گردشگری و زیست محیطی و ضرورت حفاظت و نگهداری از این جاذبههای طبیعی را از جمله ویژگیهای این آثار برای ثبت ملی برشمرد.
نظر شما