احسان یارمحمدی روز یک شنبه در گفتگو با قدس آنلاین، با بیان اینکه ایران در یکی از خشک ترین مناطق جهان قرار گرفته است، اظهارداشت: هم اکنون در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی کمیته امنیت آب تشکیل شده و اگر برای حل موضوع آب دیر اقدام کنیم، ممکن است شاهد نزاع و مناقشات داخلی بر سر آب باشیم.
وی با تأکید بر ارائه برنامه های کوتاه مدت، بلند مدت و رفتار اصولی برای مقابله با بحران آب، افزود: در صورتی که الگوی مصرف چه در بخش کشاورزی و چه در بخش خانگی و ... رعایت نشود، دیگر اثری از سفره های آب و آبادی باقی نخواهد بود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان ایلام بحران آب را یکی از بحران های مهم کنونی بشر عنوان و تصریح کرد: بحران آب از اصلی ترین بحران های کشور است و تبدیل به مبحث امنیتی شده است.
احسان یارمحمدی با بیان اینکه سهم بالای مصرف آب در بخش کشاورزی یکی از بزرگترین چالش های بحران کم آبی است، خاطرنشان ساخت: کمبود آب در بخش کشاورزی از مهم ترین تنگاهای توسعه کشاورزی است و هم اکنون دوره استحصال آب ارزان قیمت به پایان رسیده و پتانسیل آبی کشور دیگر نمی تواند پاسخگوی نیازهای رو به رشد تقاضای آب خصوصاً در بخش کشاورزی باشد.
وی به لزوم بهینه سازی مصرف آب کشاورزی در کشور و استان ایلام اشاره کرد و بیان داشت: همه ما مکلف به بهینه سازی مصرف آب کشاورزی هستیم چرا که محدودیت منابع آب، رشد روز افزون جمعیت و مصرف بالای آب در بخش های مختلف خصوصاً بخش کشاورزی، رعایت الگوی مصرف و صرفه جویی را می طلبد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان ایلام مشکلات اقتصادی – جمعیتی ناشی از افت تولید محصولات کشاورزی، تخلیه روستاها، ناآرامی های اجتماعی، تنش های قومی – قبیله ای، کاهش قابلیت زیستی سکونت گاه های کشور، کاهش جذب سرمایه گذاری صنعتی و معدنی را از پیامدهای بحران آب عنوان و تصریح کرد: اختلال در امنیت آبی اقوام مرزی به علت عدم رعایت قواعد بین المللی حقابه ایران، کاهش استاندارد زندگی و طول عمر انسان و تولیدات گیاهی، اجبار به تأمین آب وارداتی یا شیرین سازی و کاهش قابلیت تأمین امنیت غذایی از دیگر پیامدهای ناشی از کمبود و بحران آب در کشور است که لزوم صرفه جویی در مصرف این مایع حیاتی را بیش از پیش جلوه می دهد.
نظر شما