تحولات منطقه

نسخه جدید طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید.

کنگره آمریکا طرح اعمال تحریم های جدید علیه ایران را تصویب کرد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین ، مجلس نمایندگان آمریکا نسخه جدید طرح تحریم ایران را با ۴۱۹ رای موافق در برابر تنها ۳ رای مخالف تصویب کرد.

این طرح در حالی در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد که نسخه قبلی آن با عنوان «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران» ماه گذشته با ۹۸ رای موافق در برابر تنها ۲ رای مخالف در مجلس سنا به تصویب رسیده بود اما از آنجاکه طبق قانون اساسی آمریکا، مبداء مصوباتی مانند لوایح تحریمی که می‌توانند منشا درآمدی برای دولت باشند باید مجلس نمایندگان باشد نه مجلس سنا، نسخه جدیدی از آن از سوی این مجلس مطرح شد با این تفاوت که اینبار علاوه بر تحریمهای روسیه، تحریمهای مربوط به کره شمالی نیز به عنوان متمم به آن اضافه شد. 

 این لایحه اکنون برای تبدیل شدن به قانون باید مجددا به تصویب سنا برسد و رئیس جمهور آمریکا نیز در نهایت آن را امضا کند.

این طرح، وزارت خارجه، دفاع و خزانه‌داری آمریکا و همچنین اداره اطلاعات ملی این کشور را ملزم می‌کند هر دو سال یکبار استراتژی خود را برای مقابله با آنچه "اقدامات تهدیدآفرین ایران علیه آمریکا و متحدانش در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و ماورای آن" خوانده شده است، ارائه دهند.

علاوه بر این، به موجب این طرح، رئیس‌جمهور آمریکا مکلف است:

۱) علیه هر شخص یا نهادی که به نوعی به برنامه موشکی بالستیک ایران یا به فروش و انتقال تجهیزات نظامی خاص به این کشور کمک می‌کند یا کمک فنی یا مالی در این زمینه ارائه می‌دهد، تحریم‌های توقیف اموال و محرومیت از تجارت با آمریکا وضع کند؛

۲) علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وابستگان خارجی آن به بهانه حمایت از تروریسم تحریم‌هایی از قبیل توقیف اموال و منع تبادلات مالی و بانکی اعمال کند؛

۳) هر شخصی که وزارت امور خارجه آمریکا او را به عنوان ناقض حقوق بشر در ایران معرفی کند را در لیست سیاه تحریم قرار دهد.

این طرح همچنین تحریم‌های موجود علیه اشخاصی که به برنامه موشکی بالستیک ایران کمک می‌کنند یا از آنچه "اقدامات تروریستی بین‌المللی ایران" خوانده شده، حمایت می‌کنند را تا زمانیکه رئیس‌جمهور متوقف شدن اقدامات آنها را تایید نکند، تمدید می‌کند.

در بند آخر این طرح تصریح شده است رئیس‌جمهور می‌تواند در چارچوب اختیارات خود اعمال یا تداوم اعمال برخی تحریم‌ها را در شرایط خاص موقتاً تعلیق کند. اما این تعلیق باید با مجوز کنگره باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.