تحولات منطقه

در نشست مشترک اعضای شورای ملی گفتگوی دولت و بخش خصوصی بر توجه به بازار کشورهای همسایه تاکید شد.

ضرورت الگوی واحد آمایش منطقه ای/ توجه به بازار کشورهای همسایه
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، رسول زرگرپور استاندار اصفهان در نشست مشترک اعضای شورای ملی گفتگوی دولت و بخش خصوصی، استانداران و روسای اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان های سراسر کشور در محل وزارت کشور با بیان اینکه استان اصفهان مجموعه ای از ظرفیت ها و مزایای اقتصادی و همچنین چالش های مختلف دارد اظهار کرد: برای به حداکثر رساندن ظرفیت ها و کاهش چالش ها راهی جز همکاری با اتاق های بازرگانی، اصناف و تعاون نداریم.

استاندار اصفهان همچنین اظهار کرد: ما موانع توسعه استان را شناسایی کرده ایم و در کلیه جلسات به جز جلسات امنیتی، اتاق های بازرگانی، صنایع و معادن حضور دارند و ما به آن ها مسئولیت واگذار کرده ایم.

وی در ادامه افزود: بالای نود درصد مصوبات استانی اجرایی شده اما مصوبات ملی کم توجهی شده است. ما شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت را جدی پیگیری می کنیم ولی بخش خصوصی و دولت هم مصوبات ملی در استان ها را جدی پیگیری کنند.

خباز: جذب سرمایه خارجی پادزهر اقدامات امریکاست

در ادامه این نشست استاندار سمنان با اشاره به اینکه پادزهر اقدامات اخیر آمریکا علیه کشورمان جذب سرمایه گذاران خارجی است اظهار کرد: ما از بیش از صد سرمایه گذار خارجی را دعوت کرده ایم و اولویت ما هم مناطق ویژه است.

خباز با بیان اینکه رایزن های اقتصادی باید با هماهنگی اتاق های بازرگانی انتخاب شوند تاکید کرد: ما باید کاری کنیم بخش خصوصی میدان دار اقتصاد کشور باشد.

سلیمانی: دولت مشوق های تولید ایجاد کند

همچنین سلیمانی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هزینه تولید و فروش در این استان بالاست گفت: این امر به دلیل آماده نبودن زیرساخت هاست بنابراین دولت باید با یارانه و مشوق تولید و فروش کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی برنامه های اشتباهی در حوزه کشاورزی در پیش گرفته که منجر به خشکسالی بیشتر در سال های آینده می شود. پیشنهاد من این است که در استان های حوزه کارون و زاینده رود کشت های تناوبی انجام شده یا محصولات کم آب کشت شود.

هاشمی: آمایش منطقه ای الگوی واحدی داشته باشد

استاندار سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به اینکه آمایش منطقه ای نیازمند هماهنگی میان وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه و اتاق های بازرگانی است اظهار کرد: اکنون الگوهایی مختلف آمایش سرزمینی وجود دارد که این الگوها باید واحد شود.

وی خواهان حمایت دولت از اصناف و  توجه به ظرفیت و بازار کشورهای همسایه شد.

نیکبخت: معاونت اقتصادی استانداری ها به صورت مستقل ایجاد شود

استاندار همدان با تاکید بر اینکه به درستی تشخیص داده شده که استانداران در اختیار تولید کشور هستند تصریح کرد: باید معاونت اقتصادی استانداری ها به صورت مستقل ایجاد شود.

وی ادامه داد: ما با حمایت وزیر صنعت و همراهی اتاق بازرگانی، ۸۰۰ واحد تولیدی را به کار برگرداندیم. ما همانطور که با اتاق بازرگانی جلسه داریم، با اتاق اصناف هم دیدار داریم و دنبال حل مشکلات آنها هستیم.

زمانی قمی: هنوز اصناف را به عنوان بازیگر جدی ندیده ایم

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه هنوز رگه هایی از رفتار ارباب مآبانه بخش دولتی نسبت به بخش خصوصی در شورای گفت و گو دیده می شود خاطرنشان کرد: برخی بخشنامه ها و آیین نامه ها مانع جدی فعالیت های تولیدی هستند از سویی هنوز اصناف را به عنوان بازیگر جدی در نظر نگرفته ایم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: مجلس آماده کمک برای تفویض اختیار به استان هاست

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رویکرد دولت و مجلس در برنامه ششم توسعه واگذاری اختیارات بود  گفت: مجلس دهم آماده کمک به دولت برای تفویض اختیارات به استانهاست.

پورابراهیمی همچنین با اشاره به اینکه باید اختیارات بیشتری به استانداران داده شود افزود: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم پس باید قواعد و مقررات متناسب با این شرایط باشد. بنابراین به تفویض اختیارات به استانداران در شرایط فعلی برای حل مشکلات و پیشبرد اقتصاد مقاومتی نیازمندیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در طول سه سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در وزارت کشور برای ارتقای حمایت های استانداران از بخش خصوصی انجام شده است تصریح کرد: اگر در چهار سال آینده به دنبال تحولات اساسی هستیم، با روش های معمول به نتیجه نمی رسیم. باید دنبال تفویض اختیارات به استان ها باشیم و مجلس در این زمینه هر کمکی لازم باشد، انجام می دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.