به گزارش قدس آنلاین، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه با اشاره به مصاحفه دیروز خود با وزیر امور خارجه عربستان در استانبول اظهار داشت: این برخوردها در جلسات بینالمللی و جاهایی که موانع رسمی وجود نداشته باشد معمولا اتفاق میافتد و امری طبیعی است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه معمولا در جلسات بینالمللی تعداد افرادی که در یک سطح شرکت میکنند محدود است و اینها با هم مهمانی غذا دارند، گفت: ما در مهمانی غذاکه در کشورهای غربی برگزار میشود به دلیل ملاحظات شرعی شرکت نمیکنیم، اما در کشورهای اسلامی این مشکل نداریم. اتفاقی هم که دیروز افتاد این بود که بنده در مراسم مهمانی ناهاری که قرار بود توسط وزیر خارجه ترکیه برگزار شود با عادل الجبیر که سالهاست همدیگر را میشناسیم و سلام و علیک داریم برخورد کردم و احوالپرسی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه گرچه جمهوری اسلامی با بسیاری از سیاستهای دولت عربستان سعودی مخالفت دارد، اما سیاست ما همواره این بوده که باید با همسایگانمان رابطه خوب داشته باشیم، عنوان کرد: ما هیچگاه به دنبال قطع رابطه با همسایگانمان نبودیم، کماکان هم سیاستمان این است که بر اساس احترام متقابل و سیاستهای عاقلانه رابطه مناسب با همسایگان داشته باشیم.
همسایگان ابراولویت ما در دولت دوازدهم هستند
ظریف گفت: اولویت ما در سیاست خارجی همواره همسایگان ما بودهاند و در دولت دوازدهم هم ابرالویت ما همسایگانمان هستند.
وزیر امور خارچه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در کابینه دوازدهم حضور خواهید داشت، گفت: خدا بزرگ است!
ظریف در پاسخ به این سوال که اگر ترامپ در روزهای آینده مصوبه جدید سنا علیه کشورمان را امضا کند سریع ترین واکنش ایران چه خواهد بود، بیان داشت: اقدامات مختلفی را در هیات نظارت بررسی کردیم. احتمالا اولین برخوردی که ما خواهیم داشت تصویب مصوبه مجلس شورای اسلامی و اقدام متقابل است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی بررسیهای اولیه را در این باره انجام داده است، افزود: وزارت امور خارجه از ابتدای کار همراه مجلس بوده و اکنون هم همانطور که همکاران من اعلام کردند ما موافق مجلس هستیم.
وی با بیان اینکه ماده ۳۶ و ۳۷ جای خودش را دارد و به جای خود استفاده خواهد شد، اما کمیسیون مشترک و رسیدگی به موضوعات توسط کمیسیون مشترک ضرورتا منحصر به اعمال ماده ۳۶ نیست و از آن مسیر هم ما استفاده خواهیم کرد، گفت: مسیرها و اقدامات دیگری هم وجود دارد، هم اقدام حقوقی و هم اقدام سیاسی و هم اقدام توسط سازمان انرژی اتمی که همگی طراحی شده و به موقع به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
پایان دادن به ایران هراسی مهمترین کارم در حوزه دیپلماسی بود
ظریف در پاسخ به این سوال که چهار سال از فعالیت و خدمات شما در حوزه دیپلماسی خارجی گذشت، به موازات برجام، ماندگارترین و شاخصترین کاری که در این حوزه داشتید چیست، اظهار داشت: مهمترین کاری که در حوزه سیاست خارجی انجام شده پایان دادن به ایران هراسی و تبلیغاتی بوده که علیه جمهوری اسلامی از سوی صهیونیستها و آمریکاییها شکل میگرفت تا ایران را به عنوان تهدیدات نظم امنیتی و بین المللی مطرح و از معادلات منطقهای و بینالمللی حذف کنند.
وزیر امور خارجه افزود: در این چهار سال شاهد بودیم نه تنها ایران در معادلات منطقهای حضور پیدا کرد بلکه اکنون معادلات منطقهای حول محور ایران شکل گرفت و به نظرم این یکی از توفیقهایی بوده که هم به دلیل سیاست خارجی منسجم و هم به دلیل حضور بسیار تعیینکننده جمهوری اسلامی در سطح منطقهای صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در حوزههای دیگر هم توانستیم پیشرفتهایی داشته باشیم گرچه هنوز معتقدیم پیشرفت بیشتری هم نیاز است که یکی از آنها متوازن کردن روابط سیاست خارجی است، عنون کرد: امروز ما با همه دنیا ارتباط داریم و ارتباطاتمان از یک یا دو حوزه جغرافیایی فراتر رفته با پنج قاره جهان روابط داریم کما اینکه در روزهای آینده هم ملاحظه خواهید کرد که از پنج قاره جهان در ایران حضور پیدا میکنند و این یکی دیگر از توفیقاتی است که ما بدان دست پیدا کردهایم.
همبستگی ایرانیان در سطح جهان از توفیقات دولت یازدهم بود
ظریف با اشاره به اینکه خوشحالیم که ایرانیان خارج کشور نسبت بسیار نزدیکتری با جمهوری اسلامی پیدا کردند، خاطرنشان کرد: من از این پدیده که هموطنانمان در کشورهای خارجی حالا چه در استانبول که در نزدیکی خودمان است و چه در لس آنجلس که یکی از دورترین نقاط به ایران است، چهار ساعت در صف انتخابات ایستادند تا رای دهند، بسیار خرسندم و این موضوع نشان دهنده همبستگی ایرانیان در سطح جهان است که آن را یکی از توفیقات مهم دولت یازدهم میدانم و امیدوارم با لطف خدا، راهنماییهای مقام معظم رهبری و با درایت و شجاعتی که ریاست محترم جمهوری داشتند و همکاری همه مردم این سیاستها را بتوانیم بیشتر ادامه دهیم.
نظر شما