تحولات لبنان و فلسطین

۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۵
کد خبر: 552642

کاوش‌های باستان شناسی در بنای آرامگاهی حسن آباد الموت غربی به شناسایی سفال‌های عصر آهن، اشکانی، ساسانی و صدر اسلام منجر شد.

کشف سفال‌های اشکانی و ساسانی در الموت

به گزارش قدس آنلاین،کامبیز کبیری - سرپرست کاوش برای خواناسازی، حفاظت و مرمت بنای چهار طاقی حسن آباد الموت اظهار داشت: با توجه به نحوه گوشه سازی؛ طاق شبدری تند ورودی و داده‌های سفالی، احتمالا این اثر  مربوط به حکام محلی آل جستان در قرون اولیه اسلامی است.

این باستان شناس افزود:  از آنجا که این اثر در یک بافت کاملا گورستانی از هزاره دوم پیش از میلاد تا عصر حاضر ساخته شده است؛ به دست آمدن سفالهای خاکستری عصرآهن؛ سفال قرمز قهوه ای اشکانی و سفال‌های بدون لعاب ساسانی ـ صدر اسلام در خلال آواربرداری اطراف و داخل بنا (در حین خواناسازی) مایه شگفتی نیست. 

به گفته وی بنای سنگی موسوم به چهارطاقی حسن آباد در بخش الموت غربی؛ آرامگاهی بر فراز یک ماهور مشرف به روستایی به همین نام است.

کبیری گفت: به علت کندوکاوهای متعدد؛ در داخل بنا هیچگونه سردابه و یا گودال تدفینی شناسایی نشد.

وی افزود: نقشه اثر به شکل مستطیلی با یک گنبد رک بر قاعده بیضوی(کمبیزه) و یک ورودی به ارتفاع ۱۴۰ سانتی متر در جهت جنوب غربی است.

به گفته این باستان شناس،  هم اکنون مرمت اثر با کف سازی داخل و خارج آن (با سنگ‌های رودخانه ای وگچ¬کوره) در حال انجام است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.