تحولات لبنان و فلسطین

طی ماه‌های گذشته استاندار اصفهان بارها درباره موضوعات مختلف اولتیماتوم داده است، اما این بار نوبت به کاهش نرخ بیکاری رسیده است.

اولتیماتوم‌ برای اشتغال

قدس آنلاین، گروه استانها، راضیه کشاورز:  استاندار اصفهان نخستین بار به بانک‌های اصفهان برای تأمین سرمایه در گردش بخش خصوصی استان به منظور افزایش اشتغال، سپس برای بهبود وضعیت صادرات صنایع دستی و این بار برای اشتغال اولتیماتوم داده است.

این اولتیماتوم‌ها نشان می‌دهد که استاندار نگران وضعیت اشتغال استانی است که بیشترین میزان واحدهای صنعتی را پس از تهران دارد، اما نرخ بیکاری آن ۲ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

رسول زرگرپور به دستگاه‌های مسئول  فقط یک هفته مهلت داده تا نظرهای خود را درباره «طرح تکافو» برای جمع بندی نهایی مطرح کنند.

وی با اشاره به «طرح تکاپو» می‌گوید: این طرح باهدف ارتقای سطح رونق اقتصادی در جوامع هدف، توسعه اشتغال پایدار در رسته کسب وکاری منتخب در سطح استان ها، توسعه واحدهای کسب وکار، بهبود معیشت نیروی کار در کسب وکارهای منتخب و طراحی سیاست‌های اشتغال در سطح منطقه‌ای و ملی در دستور کار قرارگرفته است.

 وی بابیان اینکه طرح توسعه کسب وکار و اشتغال پایدار (تکاپو) بیشتر به اشتغال‌های خُرد و کارگاه‌های کوچک می‌پردازد، ادامه می‌دهد: ۱۲رسته برتر استان بر اساس روش ترکیبی در طرح تکاپو توسط اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی ارائه شده است.

استاندار اصفهان یادآور می‌شود: طرح تکاپو که به صورت سه تا چهارساله طراحی شده است، در حال حاضر به مزیت‌های فعلی استان می‌پردازد و در آینده بخشی از مشکلات اشتغال استان را حل خواهدکرد.

وی با بیان اینکه بر اساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان اصفهان در سال گذشته با ۱۴.۶ درصد، ۲ درصد بالاتر از نرخ ۱۲.۴ درصدی بیکاری در کشور بوده است، تاکید می‌کند: همه دستگاه‌های اجرایی باید آمار سالانه مرکز آمار را مبنای برنامه ریزی‌های خود قرار دهند.

زرگرپور به تسهیلات ابلاغی کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی از محل بند «د» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۶ اشاره و تصریح می‌کند: برای این دو مرکز در مجموع ۲۲۵ میلیارد تومان اعتبار به منظور ارائه تسهیلات به متقاضیان پیش‌بینی شده که با این تسهیلات حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ شغل ایجاد خواهد شد.

وی این نوید را هم داد که میزان ۱۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد اشتغال در بخش‌های مختلف ازجمله صنعت، اشتغال خانگی، شرکت‌های دانش بنیان و بخش کشاورزی به استان ابلاغ شده است.

اجرای طرح مهارت آموزی ناجی مشکلات اشتغال

هم اکنون بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط این استان به دلیل وضعیت نقدینگی و تورم با رکود و نداشتن بازارفروش مواجه‌ شده‌اند.

بنا بر اعلام اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان، در حال حاضر تعداد ۷۷ شهرک و ناحیه صنعتی و بیش از ۱۰۱ هزار ناحیه صنعتی، صنفی و تولیدی در استان اصفهان وجود دارد، اما ۳۰ درصد از واحدهای تولیدی استان اصفهان راکد هستند.

در این شرایط استاندار اصفهان ضرب الاجل خود برای کاهش نرخ بیکاری را در حالی مطرح می‌کند که خودش هم معتقد است طرح مهارت آموزی می‌تواند بخشی از مشکلات اشتغال را در این استان رفع کند.

وی تأکید می‌کند: طرح‌های ملی مهارت آموزی در محیط کار واقعی و کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی می‌تواند در برطرف کردن مشکل اشتغال اصفهان مؤثر باشد.

زرگرپور با اشاره به اجرای طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای، ادامه می‌دهد: در این طرح به کار آموزان در محیط واقعی کار، آموزش‌های مرتبط شغلی ارائه می‌شود؛ البته این طرح درگذشته نیز به نام «طرح استادشاگردی» به اجرا در می‌آمد که با اصلاحاتی در طرح جدید به نام «طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی» اجرا می‌شود.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه این طرح برای محدوده سنی ۱۵ سال به بالا اجرا می‌شود، می‌افزاید: برای افرادی که به نحوی از تحصیل بازمانده‌اند زمینه‌ای فراهم می‌شود که با سیستم استادشاگردی آماده برای ورود به بازار کار شوند و آموزش دهندگان نیز ملزم به به کارگیری آن‌ها نیستند.

 وی تصریح می‌کند: این طرح نه تنها در حوزه آموزشی بلکه در بخش اشتغال نیز می‌تواند به نحوی ورود پیدا کند. زرگرپور بابیان اینکه نظرهای مختلفی برای اجرای این طرح وجود دارد خاطرنشان می‌کند: با اجرای این طرح به مرور مشکلات برطرف و طرح کامل‌تر خواهد شد.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی متناسب با مسائل اشتغال و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای استان است، اظهارمی کند: در این راستا می‌توان از تجربیات کشورهای مختلف در این زمینه استفاده کرد و آن را با بهترین شکل به اجرا درآورد.

وی در ادامه به «طرح ملی کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی» اشاره و تاکید می‌کند: این طرح هنوز ابلاغ نشده است و به همین دلیل فرصت برای ارائه نظرها و پیشنهادها به سازمان فنی و حرفه‌ای وجود دارد.

زرگرپور خاطرنشان می‌کند: به نظر می‌رسد که هر دو طرح یادشده ازجمله طرح هایی هستند که می‌تواند بخشی از مسائل و معضلات بخش اشتغال استان را مرتفع کند.

مهارت آموزی در محیط کار واقعی

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان معتقد است، مهارت آموزی در محیط کار واقعی قدرت ریسک پذیری را افزایش می‌دهد و فرصت‌های بهتری را برای اشتغال فراهم می کند.

ابوطالب جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس، به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال و طرح‌های جدید تصویب شده در شورای عالی اشتغال اشاره و تصریح می‌کند: در راستای اجرایی نمودن بند ۲ سیاست‌های کلی اشتغال ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و بند ۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی با رویکرد ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال مولد و پایدار و همچنین استمرار و تثبیت اشتغال فرصت‌های موجود و مورد نیاز جامعه بویژه در مشاغل خرد و خانگی با استفاده از ظرفیت‌های بخش‌های غیردولتی در توسعه آموزش‌های مهارتی و نیز برای استفاده از ظرفیت‌های آموزشی موجود در محیط‌های کارگاهی و در راستای توسعه و تنوع الگوهای آموزشی تدوین شده است.

وی با اشاره به طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی اظهار می‌کند: از جمله اهداف مهم اجرای این طرح ایجاد انگیزه کارآفرینی، افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش آموختگان از طریق انتقال مهارت و تجربه در محیط کار برای ورود به بازار کار، ارتقای اخلاق و صلاحیت حرفه‌ای و فراهم ساختن زمینه انتقال دانش از دانش آموختگان به بنگاه اقتصادی است.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان یادآور می‌شود: این طرح از گروه سنی ۲۳ سال تا ۳۲ سال و از فوق‌دیپلم تا دکترا را شامل می‌شود که در این طرح صرفاً دانش آموختگان دانشگاهی شرکت می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: در طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی، افراد هم کار می‌کنند و هم آموزش می‌بینند، که در این مورد سامانه‌ای که وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی راه‌اندازی کرده مرجع ثبت‌نام قرار می‌گیرد.

جلالی خاطرنشان می‌کند: در این طرح که باید چهار سال از مدرک فرد گذشته و دارای کارت پایان خدمت باشند، یک‌سوم حداقل حقوق یعنی حدود ۳۱۰ هزار تومان به افراد داده می‌شود.

حالا بار دیگر روزنه‌های امید برای کاهش نرخ بیکاری بخصوص جوانان و دانش آموختگان دانشگاهی باز شده است، اما به راستی آیا اجرای این طرح‌ها می‌تواند برای کاهش نرخ بیکاری صنعتی‌ترین استان کشور کارساز باشد؟

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.