تحولات منطقه

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ایران به مذاکره مجدد در مورد برجام ومسائل هسته‌ای بازگشت نخواهد داشت، گفت: ما برای حفظ برجام تلاش می‌کنیم و در نقض آن پیشقدم نخواهیم شد.

ایران به مذاکره مجدد درباره برجام و مسائل هسته‌ای بازگشت نخواهد داشت/ برای حفظ برجام تلاش می‌کنیم و در نقض آن پیشقدم نخواهیم شد
زمان مطالعه: ۱۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان امروز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران روز خبرنگار را پیشاپیش تبریک گفت و یاد تمام شهدای خبرنگار کشور و از جمله شهید صارمی را گرامی داشت.

قاسمی در پاسخ به سوالی درباره حضور هیات‌های خارجی در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور عنوان کرد: نمایندگانی از ۱۰۵کشور و ۹ سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی در این مراسم حضور داشتند و تا دیروز بعدازظهر۱۳۵ تا ۱۴۰ ملاقات حاشیه‌ای بین مقامات ایران و حاضران انجام شد.

وی افزود: تعدادی از هیات‌ها امروز و فردا نیز در تهران حضور دارند که بر تعداد ملاقات‌ها افزوده خواهد شد و در این ملاقات‌ها مباحث مهم سیاسی،‌ اقتصادی،‌فرهنگی، منطقه‌ای و بین المللی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

وی همچنین خاطرنشان کرد: سفر این هیات‌ها به تهران تنها در حوزه تشریفاتی نبود و فرصتی برای ما و آنها فراهم شد که درخصوص مسائل مورد علاقه گفت‌وگو کنیم.

قاسمی در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه موشکی ایران خاطرنشان کرد: مسائل موشکی که آمریکایی‌ها مطرح می‌کنند با بحث اعتماد فاصله زیادی دارد و بحث بی‌اعتمادی بین ما و آمریکا وجود داشته و ادامه دارد و اقدامات اخیر آمریکا این دیوار را تا حدی بلندتر کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بحث موشکی را بحث داخلی، دفاعی و بازدارنده خواند که هیچ مغایرتی با قطعنامه ۲۲۳۱ندارد و افزود: حرف بی‌ربط و ادعای بی‌جایی را مطرح می‌کنند که به دلیل بدخواهی آنها و توان ایران بخصوص توان دفاعی ما است.

قاسمی در خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری درباره تعامل با جهان این فرمایشات را مهم خواند و افزود: جمهوری اسلامی همواره سعی کرده که از یک سیاست مسالمت‌امیر و مسالمت جویانه در عرصه جهانی و بین‌المللی پیروی کند و تاکید ایشان در این دوره و آغاز دولت جدید برای تعامل بیشتر با جهان بحث مهمی است که باید روی آن کار شود.

قاسمی ادامه داد: در برنامه‌های کشور و وزارت خارجه و در آغاز دولت جدید این موضوع منظور خواهد شد و از این منویات بهره‌برداری لازم به عمل خواهد آمد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخصوص سفر مقتدا صدر به عربستان و اظهارات مطرح شده بعد از این سفر روابط ایران و عراق را حسنه خواند و افزود: ایران بنا به دلایل تاریخی و مذهبی و  اشتراکات همواره ارتباطاتی را با عراق چه به صورت دولتی و چه غیردولتی و با طرف‌های عراقی داشته و خواهد داشت.

وی افزود:‌ عراق کشوری مستقل و یکی از همسایگان ما است که روابط  خوبی را داریم ولی قرار نیست شخصیت‌ها و مقامات عراقی در سفرهای خود به خارج از عراق و گفت‌‌وگوهایشان از ما اجازه بگیرند و به ما گزارش بدهند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ما در حوزه مسائل داخلی عراق دخالت نمی‌‌کنیم و این رفت و آمدها و آمد و شدها و صحبت‌ها به خودشان مربوط است و آنها هستند که درباره سیاست‌ها و اقدامات خودشان تصمیم گرفته و در راستای دیدگاه‌های خودشان حرکت می‌کنند.

به گزارش فارس: قاسمی نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی درباره فلسطین اشغالی که در استانبول برگزار و ظریف به عنوان نماینده ایران در این نشست شرکت کرد را اجلاسی خوب خواند و ا فزود: در حاشیه این اجلاس وزیر خارجه دیدارهایی با مقامات شرکت‌کننده انجام داد و با توجه به موضوع اجلاس فوق‌العاده‌ای بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص نقض برجام و اینکه آمریکا ایران را عامل شکست برجام معرفی کند خاطرنشان کرد: این خوابی است که تعبیر نخواهد شد. به نظر می‌رسد دولت جدید آمریکا در تلاش است که با هزینه ایران و بدست ایران برجام را تخریب و نقض کند ولی ایران بارها اعلام کرده و می‌کنیم که ما برای نقض برجام پیشقدم نخواهیم بود اما در مقابل بدعهدی‌ها و کارشکنی‌ها و نقض برجام با هوشیاری تمام و خردمندی لازم اقدامات مقتضی را در زمان لازم انجام می‌‌دهیم.

قاسمی ادامه داد: بعد از تحریم‌های جدید کنگره و امضای آن توسط ترامپ اقدامات لازم و برنامه‌های مورد نیازی که باید در قبال این موضوع انجام شود در هیات نظارت بر اجرای برجام بحث و تصویب شد و در زمان خود و به شکل لازم انجام خواهد شد.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان با تاکید بر اینکه برای حفظ برجام تلاش خواهیم کرد و در نقض آن پیشقدم نخواهیم شد اظهار داشت: ما در تماس و رایزنی دائم با کشورهای بی‌نفوذ در این زمینه هستیم و در سفر خانم موگرینی به تهران فرصت خوبی فراهم شد که در سطوح مختلف عالی مذاکراتی انجام شود.

وی گفت: ما راهمان را در مذاکره ادامه خواهیم داد.

وی در پاسخ به سوال دیگری با بیان اینکه مصادیق نقض برجام را هیات عالی نظارت بر اجرای برجام تعیین می‌کند افزود: این بحثی فنی است که در زمان خودش هیات مذبور می‌تواند در این خصوص اظهارنظر داشته باشد.

وی همچنین گفت: روند اقدامات ایران در خصوص برجام در جریان است و درمورد نشست وزرای خارجی ایران و ۱+۵ به منظور بررسی بدعهدی‌های  آمریکا تارخی تعیین نشده و هنوز این موضوع در سطح صحبت است و اگر قرار باشد چنین اتفاقی بیفتد و تاریخی مشخص شود اعلام خواهد شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی گفت: هیات انگلیسی که برای مراسم تحلیف در ایران حضور داشته با خانواده نازنین زاغری دیدار کرده و افزود: خانم زاغری از نظر ما تبعه ایران است و ما دو تابعیتی را به رسمیت نمی‌شناسیم همسر ایشان انگلیسی است ولی ایشان تبعه ایران است.

وی یادآور شد: با مقامات انگلیسی هیچ صحبتی در خصوص تبادل زندانیان بین ایران و انگلیس انجام نشده است.

به گزارش فارس: سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص ادعای مقام عربستان مبنی بر اینکه ایران برای هیات این کشور به منظور بازدید از سفارت و کنسولگری عربستان در تهران ویزا صادر نکرده خاطرنشان کرد: قرار بود هیاتی از عربستان برای بازدید از اماکن دیپلماتیک این کشور به ایران سفر کند و هیاتی نیز از ایران بدنی منظور برای بازدید اماکن دیپلماتیک ایران به این کشور برود. بیش از چند هفته است که ویزای طرف عربستانی توسط ایران صادر شده و قرار بود که با هواپیمای اختصاصی به ایران سفر کنند که در ظرف مدت کوتاهی و با تلاش همکاران وزارت خارجه مجوز پرواز صادر شد.

وی ادامه داد: البته به خاطر برخی مشکلات بروکراتیک شاید چند روزی تا خبررسانی به طرف سعودی به دلیل نبود کانال‌های مستقیم دیپلماتیک تاخیر شد و مجوز پرواز صادر شده و آنها می‌توانند هر وقت که تصمیم بگیرند به تهران سفر کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ما هم در شرف دریافت ویزا هستیم و فکر می‌کنم طی روزهای آینده ویزای هیات ایرانی را دریافت کنیم.

قاسمی بار دیگر تاکید کرد: ممانعتی برای هیات عربستانی به منظور سفر به تهران وجود نداشته و تصور می‌کنم نیت خاصی در برخی خبر رسانه‌ها وجود داشته که اعلام شود ایران کارشکنی کرده و مخالف سفر این هیات بوده است.

قاسمی افزود: من تکذیب می‌کنم؛ هم ویزا را دریافت کرده‌اند و هم مجوز پرواز را دارند و می‌توانند هر وقت تصمیم بگیرند به ایران سفر کنند اطلاع بدهند و سفر را انجام بدهند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران با بیان اینکه این بحث در حال انجام است خاطرنشان کرد: هر زمان مجوز صادر شود اطلاع‌رسای می‌شود و موضوعی است که در دستور کار ما و اتحادیه اروپا قرار دارد و مسیر طبیعی خود را طی می‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مطالب مطرح شده مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد عربستان سیاست خود در قبال ایران را تغییر داده اظهار داشت: ما عربستان را تشویق می‌کنیم که سیاست‌های خود را در قبال ایران تغییر دهد.

وی آنچه که در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول بین ظریف و همتای عربستانی و دست زدن دو وزیر را امری طبیعی برشمرد و افزود: معمولا در اجلاس‌های بین‌المللی همتایان همدیگر را می‌بینند و این برخورد ها طبیعی است نمی‌تواند نشانه اتفاق بارز و خاصی باشد.

وی اضافه کرد: امیدواریم عربستان رفتارهای گذشته خود را تصحیح کند و علاقمند به ثبات در منطقه و رایزنی‌های بیشتر با کشورهای همسایه و پیرامونی هستیم.

وی افزود: همه در یک حرکت جمعی و در جهت صلح و امنیت منطقه‌ای می‌توانمی دورنمای بهتری را برای مردم منطقه ترسیم کرده و به آنها کمک کنیم.

وی درخصوص مطالب مطرح شده به نقل از مقتدا صدر درمورد ایران نیز خاطرنشان کرد: حرف‌های مطرح شده را نباید جدی گرفت شاید در ترجمه‌ای که از اظهاراتت ایشان شده تا حدی کم‌کاری و عدم دقت صورت گرفته و امیدارمی ایشان چنین سخنانی را مطرح نکرده باشند.

قاسمی درمورد مشکلات بازرگانان ایرانی در عراق نیز خاطرنشان کرد: با توجه به حجم روابط ایران و عراق به عنوان دو کشور همسایه که تلاش و اراده لازم را برای همکاری دارند و پیچیدگی‌ها و وضعیت کشور نوپای عراق، می‌تواند مشکلاتی برای شرکت‌های ایرانی ایجاد شود بخصوص اینکه ما با عراق درگیر با تروریسم و مشکلات داخلی مواجه بودیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: مباحث زیادی می‌تواند در بخش‌های مختلف بین شرکت‌ها و بانک‌های دو کشور ایجاد شود که این موضوع به طور مستمر در دستور کار سفارتخانه‌های ما و دستگاه سیاست خارجی کشور است و به طور دائم با توجه به اهمیت عراق و بازار آن این موضوعات را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: امیدواریم در صورت بروز مشکلات، در رایزنی‌های خود و دیدارها با مقامات عراقی این مشکلات را کاهش دهیم.

به گزارش فارس: سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره مناسبات ایران و آذربایجان و ارمنستان و بحث مناقشه قره‌باغ خاطرنشان کرد: کشور ْآذربالیجاتن برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و روابط بسیار خوبی با این کشور داریم و از روابط حسنه‌ای نیز با ارمنستان برخورداریم.

وی ادامه داد: مشکل‌ بزرگ درگیری‌های دو کشور و اختلافات آنها درخصوص مساله قره‌باغ است که مساله‌ای دیرپا است و جدید نیست و هرازگاهی شدت می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: توصیه ما به دو کشور پیروی از روش‌های گفت‌وگو، نشست و صحبت بوده و امیدوارم این طریق به مشکلات و مصائبی که در این منطقه وجود دارد فائق بیایند و به ثبات و امنیت منطقه کمک کنند.

قاسمی امنیت و ثبات به قفقاز جنوبی در مجموعه منطقه را تاثیرگذار خواندو افزود:م ما ا دقت تحولات منطقه و این حوزه را رصد کرده و مرزهایمان را با دقت زیر نظر داریم و اجازه نخواهیم داد که به علت این درگیری‌ها خدشه‌ای به مرزهای ما وارد شود.

به گزارش فارس،‌این دیپلمات کشورمان ادامه داد: همواره این نگرانی وجود دارد که با دخالت بی‌کران و دشمنانی که در کمین هستند آتش اختلافات در منطقه و بین دو کشور افزایش یابد و مشکلات بیشتری پدیدار شود. ما به طور دائم با این دو کشور در تماس هستیم و رایزنی می‌کنیم و امیدواریم که دیپلماسی، مذاکره و سایر روش‌ها پیروز شود و شاهد تفاهم و حل و فصل مشکلات بین دو کشور همسایه باشیم.

به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص سوریه نیز عنوان کرد: آرزوی ما در مورد سوریه تشدید آتش‌بس، امنیت و ثبات است و هر کشوری که کمک کند آتش‌بس و ثبات و امنیت و یکپارچگی سوریه برقرار شود می‌تواند در کنار ما قرار گیرد.

وی اضافه کرد: اهداف روند آستانه که جدی‌ترین و مهمترین روند در بحث تثبیت و کمک به ثبات سوریه بوده در همین راستا شکل گرفته و ما در این روند فعال خواهیم بود می‌توانیم از کمک سایرین استفاده کنیم و روند استانهر را با جدیت ادامه می‌دهیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: فردا و پس فردا نشست کارشناسی آستانه در تهران و هفته اول شهریور نیز نشست عالی در آستانه برگزار خواهد شد و امیدواریم این تلاش‌ها بتواند کمک شایانی به تثبیت آتش‌بس و امنیت و ثبات در سوریه داشته باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سلفی نمایندگان با موگرینی و عکاسی معاون کنسولی وزارت خارجه از نمایندگان خاطرنشان کرد: متاسفم که نمی‌توانم در این مورد اظهارنظر کنم. با توجه به اینکه اتفاقاتی در صحن مجلس رخ داده و با توجه به تفکیک قوا و اینکه در حوزه دولت و سیاست خارجی نبود نمی‌توانم در این خصوص صحبت کنم و به مسائل داخلی صحن مجلس وارد شوم.

قاسمی افزود: بهتر می‌دانم که با سخنگویان مجلس صحبت کنید.

 وی اضافه کرد: اینکه چه کسانی در آنجا بوند، صحنه را ندیدم،‌ تعداد عکس را در فضای مجازی دیدم و خیلی اطلاعات دقیق و قاطعی ندارم البته می‌توانم در این خصوص اطلاعات بیشتری را بعدا در اختیارشان قرار دهم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مشکلات در زمینه بانکی و بانک‌های خارجی با بیان اینکه مشکلاتی بخصوص درمورد بانک‌های بزرگ و همکاری با آنها وجود دارد خاطرنشان کرد: علل فنی و دلایل سیاسی از جمله بدعهدی‌های آمریکا و فشارهای فضاسازی روانی آن و تلاش برای ایران ستیزی و ایران هراسی عامل اینها است از جمله وجود سهامداران در این بانک‌ها از کشورهای خاص که علاقمند نیستند روند بانکی ایران بانک‌های بزرگ تسهیل شود و تلاش‌هایی که در جهت تخریب روابط صورت می‌گیرد مانع روان شدن روابط بانکی است.

قاسمی ادامه داد: در بخشی از بانک‌ها ت عاملات انجام می‌دهد ولی مشکلات با بانک‌های بزرگ وجود دارد و نیاز به دیپلماسی فعال بانکی و همکاری آن با حوزه دیپلماسی سیاسی تلاش شود که این موانع را از پیش پا برداریم و از تسهیلات حوزه پولی و مالی جهان استفاده کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی تصریح کرد: ایران بازگشت به مذاکره مجدد در مورد برجام و مسائل هسته‌ای را نخواهد داشت  و هر آنچه لازم بوده در تفاهمات قبلی به دست آمده و روند گذشته را ادامه خواهیم داد.

قاسمی مذاکره مجدد را از خواب‌هایی خواند که تعبیر نشدنی است و آرزوهایی برشمرد که به ثمر نخواهد نشست.

وی در پاسخ به سؤال دیگری همکاری‌های نظامی ایران و روسیه را و همچنین همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور را کاملا طبیعی خواند و افزود: به این همکاری‌ها ادامه خواهیم داد و در آینده در این حوزه‌ها همکاری لازم را خواهیم داشت.

قاسمی ایران را کشوری خواند با کمترین بودجه نظامی در منطقه و افزود:‌ما در حد نیاز همکاری‌های نظامی خواهیم داشت و به توانمندی‌های داخلی و جوانان مرز و بوم خودمان متکی هستیم اما این مانع رایزنی و تبادل اطلاعات و همکاری با دیگر کشورها نیست.

وی در خصوص بازی دو بازیکن فوتبالیست ایران در مقابل تیم رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: ما رژیم اشغالگر قدس را رژیمی نامشروع در منطقه دانسته و آن را به رسمیت نمی‌شناسیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: سیاست جمهوری اسلامی در حوزه ورزشی و عدم رویارویی بین تیم های ایران با تیم های این رژیم اشغالگر است و در مورد اتفاقی که افتاده باید وزارت ورزش پاسخگو باشد که آنها هم در نخستین روزها موضع‌گیری داشتند و آن را محکوم کردند.

قاسمی گفت: اگر سؤالی باشد آنها ذیحق خواهند بود در مورد آن صحبت کند.

وی اضافه کرد: آنچه مهم است این است که باشگاه‌های ایران یا سازمان ورزش ما در تبادلات با باشگاه‌های خارجی دارند باید توجه بیشتری داشته باشند ودر قراردادهایی که منعقد می‌کنند بحث بازی با تیم‌های رژیم اشغالگر قدس را به طور شفاف و روشن مشخص کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزد: اگرچه قطعا آنها بخشی از مردم ما هستند و مواضع‌شان نسبت به این رژیم شبیه مردم ماست ولی باید در آن زمینه کمک‌رسانی و توجیه شود ووظیفه آنهاست که قراردادها را امضا می‌کنند و باید در این خصوص به صورت شفاف و دقیق پیگیری صورت گیرد. البته اطلاعی ندارم که در مورد این دو نفر در قراردادی که امضا شده آیا این بحث مورد لحاظ قرار گرفته یا نه ولی سیاست ما در مورد این رژیم روشن است. در مورد ورزش هم وضعیت روشن و بدیهی است و نقطه ابهامی در بحث قراردادها است که باید از سازمان ورزش سؤال کرد.

قاسمی درباره عکس‌های یادگاری در مجلس همچنین عکس یادگاری احمدی‌نژاد با ملوان‌های انگلیسی و اینگونه اقدامات به لحاظ عرف دیپلماتیک عنوان کرد:‌اینها مسائلی در حوزه داخلی کشور است. اگر خانم موگرینی اظهارنظری کرده بود ومن شنیده بودم حتما راجع به آن صحبت می‌کردم ولی در عکاسی و عکس‌گرفتن تبحر خاصی ندارم.البته عکس داریم تا عکس و هر کدام می‌تواند معنا و تعابیر خودش را داشته باشد.

وی افزود:‌ما در اینجا کار حرفه‌ای خود را به سیاست خارجی دنبال می‌کنیم و به مسائل داخلی ورود نخواهیم داشت. دیگر قوا سخنگو دارند و مستقل هستند و می‌توانند در این زمینه اظهار نظر کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ادعای نیویورک تایمز مبنی بر اینکه ایران می‌خواهد آینده افغانستان را به نفع خود تغییر دهد، خاطرنشان کرد: روابط ما باافغانستان روشن است. ما روابط حسنه‌ای داریم و همسایه هستیم و از زبان، تاریخ و گذشته مشترک برخورداریم و از دوران اشغال افغانستان با مردم افغانستان بوده‌ایم و خواهیم بود.

قاسمی ادامه داد: ما همکاری‌های گسترده‌ای با دولت افغانستان داریم و به این همکاری‌ها ادامه می‌دهیم البته گهگاهی به علت طبیعت همسایگی و هم مرز بودن مشکلاتی داشتیم که جدید نیست و سعی کردیم در مذاکرات و رایزنی‌ها آنها را حل کنیم.

وی ادامه داد: برخی مسائل هست البته ثبات، امنیت و استقلال افغانستان برای ما مهم است و یکی از اصول اساسی است که به آن بسیار حساس هستیم و یکی از مواردی که درقانون به آن توجه شده  عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورهاست و اجازه نمی‌دهیم دیگران در مسائل داخلی ما دخالت کنند و ما دخالت دیگران در مسائل داخلی افغانستان را محکوم می‌کنیم و خودمان هم در مسائل داخلی آن حضور و دخالت نخواهیم داشت. همکاری‌ها در تفاهمات دولتی بین دو کشور صورت گرفته و روابط در حوزه‌های مختلف رو به گسترش است.

به گزارش فارس، قاسمی در مورد مشکل پیش آمده برای دانشجویان ایرانی در چین در بحث بانکی خاطرنشان کرد: اطلاعاتی را دریافت کردیم که در مورد دانشجویان در چین مشکلاتی پیش آمده که در حال پیگیری با دولت چین هستیم که مشکل را برطرف کنیم و بیشتر احساس می‌کنیم مشکل بانکی و سیستم بانکی این کشور است که در یک دوران تحول است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: در ماه‌های گذشته در حوزه‌های دیگری اشکالاتی فنی پیش آمده بود که با مذاکره و صحبت بین مقامات بانکی دو کشور تا حدی این مسائل حل شد و بحث کنونی بحث جدیدی است که در حال پیگیری است و امیدوارم پیگیری‌ها هر چه زودتر به نتیجه لازم برسد.

قاسمی در پاسخ به سؤالی به سیاست‌های متناقض آمریکا در قبال ایران و دیگر کشورها اشاره کرد و افزود: این تناقض‌گویی‌ها که آمریکا در سطح جهان دنبال می‌کند قابل درک نیست. آنها سعی می‌کنند به طور انحصاری چیزهایی در حوزه‌های مخلتف اعم از فنی،‌علمی و... در اختیار خود داشته باشند و دیگران را از داشتن آن امکانات محروم کنند که این امری محکوم و ناپسند است و باید جامعه جهانی با آن برخورد کنند و نباید اجازه دهیم از این روش‌های دوگانه در سطح جهانی استفاده کنند و مانع پیشرفتی عینی سایر کشورها شوند.

وی در خصوص بحث اقتصادی خاطرنشان کرد: من از وزارت خارجه در این زمینه دفاع می‌کنم و این جفاست که وزارت خارجه متهم شود در حوزه مسائل اقتصادی تلاش لازم را انجام نداده است. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: وزارت خارجه و سفارتخانه‌های ما تسهیل‌کننده همکاری‌های اقتصادی ما با سایر کشورها بودند و هر چقدر در این حوزه تلاش بیشتری را صورت دهیم جا دارد و باید در تقویت سفارتخانه‌ها و ستاد تلاش کنیم.

قاسمی ادامه داد:‌ این یکی از اهداف وزارت خارجه و کشور است که دیپلماسی فعال‌تری را در حوزه اقتصادی و در مجموعه جهان داشته باشیم.

وی افزود: آنچه بحث اساسنامه است هیچ ربطی به بحث اقتصادی و چارت وزارت خارجه ندارد. اساسنامه وزارت خارجه اساسنامه قدیمی و مطلوب است و هیچ ارتباطی بین اساسنامه و چارت سازمان نیست و اساسنامه آئین رفتاری دیپلماسی ماست.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.