به گزارش قدس آنلاین، قاسم رستمی زمان وقوع ماهگرفتگی را روز دوشنبه ۱۶ مرداد اعلام کرد و گفت: ماهگرفتگی جزئی از ساعت ۲۱:۵۳ شروع میشود و در ساعت ۲۲:۵۰ به حداکثر خود میرسد، در این هنگام سایه زمین ۲۵ درصد از سطح ماه را میپوشاند و در ساعت ۲۳:۴۸ این ماهگرفتگی به پایان میرسد.
وی اظهار کرد: این ماهگرفتگی در سراسر ایران قابل مشاهده است و همچنین در اروپا، آفریقا (به جز بخشی از غرب آن)، آسیا و استرالیا قابل رؤیت میباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد بیان کرد: در شمال غرب کشور از جمله مناطق آذربایجان شرقی و غربی در زمان روشنی هوا و موقعی که ماه تازه طلوع میکند این اتفاق میافتد لذا در ابتدا این پدیده به سختی قابل رویت است اما در خراسان شمالی چون زمان طلوع ماه با زمان غروب خورشید یکسان است و فاصله خوبی با زمان ماهگرفتگی وجود دارد این مسئله باعث میشود که ماهگرفتگی در قسمت تاریک آسمان اتفاق بیفتد و واضحتر دیده شود.
رستمی با بیان اینکه این ماهگرفتگی حدود یک ساعت و ۵۴ دقیقه به طول میانجامد افزود: رصد این پدیده با چشم غیرمسلح مشکلی ندارد اما با تلسکوپ تشخیص مرز تاریکی و روشنی روی ماه راحتتر است.
وی همچنین اظهار داشت: در پنج شهریور سال آینده یک ماهگرفتگی کامل اتفاق میافتد که در ایران هم قابل رویت است.
حجتالاسلام احمدی کارشناس مسائل دینی و مذهبی دفتر نماینده ولی فقیه خراسان شمالی با اشاره به ماهگرفتگی امروز گفت: نماز آیات در هنگام ماهگرفتگی بر انسان واجب است حتی اگر درصد ماهگرفتگی کم باشد و با چشم غیرمسلح قابل رؤیت نباشد.
وی افزود: از لحظهای که ماه گرفته میشود و تا زمانی که ماه شروع به باز شدن میکند نماز آیات بر آن شخص واجب است و اگر از آن زمان بگذرد باید قضای آن را به جا آورد.
نظر شما