به گزارش قدس آنلاین، محمود عیدانی ترک زاده روز شنبه در نشست مشترک با شرکت های گردشگری بصره عراق افزود: با امضای این توافقنامه خودروهای عراقی می توانند بدون اخذ روادید در منطقه آزاد اروند تردد کنند که این توافق از یک هفته دیگر اجرایی خواهد شد.
وی اظهار داشت: برای ورود خودروهای عراقی به منطقه آزاد اروند هزینه پرداخت نمی شود، البته با تعامل طرف عراقی خودروهای ایرانی نیز برای ورود به کشور عراق نیاز به روادید نخواهند داشت.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند گفت: این توافقنامه باعث رونق صنعت توریسم و اقتصاد شهرهای آبادان و خرمشهر و ورود و خروج در کمترین زمان ممکن انجام می شود.
ترک زاده اظهار داشت:در حال حاضر در تلاشیم خدمات به طرف عراقی داده شود اما در آینده نزدیک این خدمات نیز به زائران و گردشگران ایرانی ارائه خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای توریسم درمانی عراقی ها با کلینیکی در آبادان که یکی از مجهزترین مجموعه های درمانی در خوزستان است به توافق رسیدیم تا آنها از امکانات مناسب این کلینیک برای درمان استفاده کنند.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند گفت:مردم عراق به عنوان شریکهای اقتصادی ما به شمار می روند و با توجه به رکودی که در منطقه آزاد اروند احساس می شود حضور گردشگران عراقی می تواند تا حدودی این منطقه را از رکود خارج کند.
ترک زاده افزود:حمایت از گردشگر خارجی می تواند راهکاری برای خروج از رکود باشد زیرا می توان از ظرفیت بازارهای منطقه استفاده کرد.
ترک زاده با اشاره به توریسم درمانی عراقی ها در منطقه آزاد اروند افزود:رایزنی هایی با کنسولگری ایران در بصره عراق انجام شده که به واسطه آن روادید درمانی برای گردشگران عراقی با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان که یک روز می باشد، صادر شود.
وی افزود:تورهای گردشگری یک تا سه روزه برای گردشگران عراقی در نظر گرفته ایم که با کمترین هزینه می توانند به تمام نقاط استان خوزستان سفر کنند.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند گفت:تعاملات سازنده ای با مسئولان استان بصره عراق انجام شده که به زودی منجر به تسهیل در روند سرمایه گذاری، تجارت، گردشگری درمانی و تحصیلی درمانی و تحصیلی بین گردشگران ایرانی و عراقی خواهد شد.
ترک زاده با اشاره به استقرار شرکت های بینه در مرز شلمچه گفت:پس از موافقت هایی که با شرکت های بیمه صورت گرفت به زودی نمایندگانی در مرز شلمچه مستقر خواهند شد و مسائل حقوقی مرتبط با بیمه ورود مسافران و تعهدات شرکت های بیمه را بین گردشگران دو کشور پیگیری خواهند کرد.
منطقه آزاد اروند در شمال غربی خلیج فارس و جنوب غربی استان خوزستان در شهرستان های آبادان و خرمشهر با وسعت بیش از ۱۷۳کیلومترمربع در محل تلاقی اروند رود و کارون واقع و دارای مرز مشترک با کشورهای عراق و کویت است.
این منطقه بر اساس طرح جامع تهیه شده شامل ۳ بخش اصلی شهرکهای صنعتی خرمشهر و آبادان، شلمچه و جزیره مینو است از کل مساحت اراضی این منطقه ۸۶۰۰ هکتار به فعالیتهای صنعتی و ۴۸۰۰ هکتار به سایر بخشها در زمینه بازرگانی گردشگری و اداری و ۳۸۰۰ هکتار به بخشهای بندری، انبارداری و و ترانزیت اختصاص یافتهاست.
وجود آب شیرین فراوان و رودهای بهمنشیر، کارون و اروندرود و امکانات دیگر مانند حمل و نقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی به داخل و خارج کشور و فرودگاه آبادان و فاصله کم با کشورهای همجوار از مزیت های منطقه آزاد اروند است.
منطقه آزاد اروند در نیمه دوم سال ۱۳۸۲ به تصویب رسیده است و با وسعتی بالغ بر ۱۷٫۲۰۰ هکتار بزرگترین منطقه آزاد تجاری و صنعتی کشور است.
منبع: ایرنا
نظر شما