قدس آنلاین- رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو آمارهای اعلام شده در مورد میزان مصرف لوازم آرایشی در ایران را تکذیب کرد. دکتر مصطفی اسماعیلی در گفت و گو با قدس اظهار داشت: اینکه گفته میشود ایران رتبه هفتم جهان یا نخست را در خاورمیانه داراست و یا اینکه در کنار عربستان پرمصرفترین کشور جهان از نظر مصرف لوازم آرایشی میباشد، اصلاً درست نیست.
وی در عین حال خاطر نشان کرد برنامههای این سازمان بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی، عرصه را بر وارد کنندگان تنگ کرده است و طبیعی است که اولویت بر اساس بهره مندی از توانمندیهای داخلی و تولید در کشور باشد. به همین منظور محدودیتهای وارداتی کالاهای آرایشی و بهداشتی محدود به گروه کالاهایی شده است که مشابه آن فراوردهها در داخل کشور تولید نشود یا تولید آنها در داخل امکانپذیر نباشد؛ بنابراین وقتی شرکتهایی در کشور ظرفیت تولید دارند باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم و نباید به محصولاتی مجوز واردات بدهیم که کیفیتشان حتی از تولیدات خودمان هم پایینتر باشد.
دکتر اسماعیلی با بیان اینکه مصرف فراوردههای آرایشی در کشورهای در حال توسعه فزونی یافته است و نمیتوان این مسئله را به طور کلی منکر شد، افزود: موضوعی که به اشتباه در رسانههای مختلف تکرار میشود، رکوردداری ایران در مصرف فراوردههای آرایشی است و همان گونه که بارها و بارها نیز اعلام کردهایم به دلیل ماهیت مجهول محصولات تقلبی و قاچاق، هیچ آمار دقیقی که بتوان درباره میزان مصرف به آن ارجاع داد، وجود ندارد.
رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو یادآور شد: البته در این تصمیمات سیاستهای کلان کشور که از جمله آنها سیاستهای کلی سلامت و موضوع بسیار مهم اقتصاد مقاومتی است در اولویت در نظر گرفته میشود و به همین دلیل برای جلوگیری از افزایش مصرف فراوردههای قاچاق و تقلبی که افزون بر زیان اقتصادی به کشور، کیان و سلامت کشور را نیز به خطر میاندازد، بنا بر سیاستهای دقیق و حساب شده، اجازه پاسخگویی به تقاضاهای منطقی جامعه داده میشود.
دکتر اسماعیلی با تأکید بر این که گرایش به مصرف لوازم آرایشی افزایش و سن مصرف در کشور کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: در بخش تولید محصولات آرایشی و بهداشتی عملکرد ضعیفی داریم و فراوردههای مدرنی که باید بر اساس دانش روز، علم و تحقیقات وارد بازار شود، سهمی اندک در حدود ۳۵ درصد دارند.
وی در پاسخ به این که چه میزان از مواد آرایشی موجود در بازار کشور را میتوان قاچاق دانست و این مواد اغلب از چه مسیرها وکشورهایی وارد کشور میشود، گفت: مرزهای آبی و خاکی ما با کشورهای همسایه گسترده است و این موضوع و به طور کلی موقعیت ویژه کشور از منظر همسایگی با کشورهای پر چالش، ورود محصولات قاچاق به کشور را چه در بخش فراوردههای سلامت و چه کالاهای دیگر آسان کرده است و با وجود اینکه سازمان غذا و دارو برای ثبت محصولات آرایشی به جز مسائل فنی و علمی محدودیتی خاصی نیست، ۵۰ درصد محصولات آرایشی و بهداشتی از راه قاچاق وارد کشور میشوند و همه به خوبی میدانند که تولید از واردات رسمی در این حوزه آسیب نمیبیند، بلکه بیشترین آسیب از قاچاق است؛ حوزه آرایشی و بهداشتی بیشتر گرفتار قاچاق است و محاسبات ارگانهای مسئول ۵۰ درصد بازار آرایشی و بهداشتی کشور را قاچاق ارزیابی میکند که عموم این محصولات قاچاق نیز «تقلبی» است.
نظر شما