قدس آنلاین- محمد حسین برخوردار در گفتگویی، ضمن اشاره به فراهم شدن امکان فاینانس خارجی اظهار داشت: اینکه با پیشتازی دیپلماسی اقتصادی و هم نوایی سازمان های مختلف نظیر بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سایر دستگاه ها، قراردادهای فاینانس با بانک های خارجی منعقد شود، جای قدردانی دارد ولی نگرانی هایی نیز به دنبال این موضوع وجود دارد که باید به آن توجه ویژه صورت گیرد.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه عمده نگرانی ها در این قراردادها محل مصارف آنها است، تصریح کرد: اصول اقتصاد حکم می کند که فاینانس ها باید در حوزه های عمرانی و تولیدی صرف شود ولی این نگرانی به صورت جدی وجود دارد که دولت، پول فاینانسها را صرف پروژههای خود کند.
برخوردار اضافه کرد:این مبالغ باید به سمت ایجاد زیرساخت ها سوق پیدا کند، به طوری که بتواند وضعیت صنعت را بهبود بخشد، نه اینکه با توجه به بدهی های بالای دولت، مزید بر علت شده و به حجم بدهیها بیافزاید.
به گفته برخوردار، انعقاد قرارداد فاینانس های چند میلیارد دلاری با کره جنوبی، چین و کشورهای اروپایی، حرکت خوب و ارزنده ای است ولی این نگرانی وجود دارد که با انحراف هدفگذاری محل مصرف آنها، تنها نتیجه ای که عاید اقتصاد کشور شود، افزایش بدهی های دولت باشد
عضو سابق هیات مدیره اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: ضمن اینکه باید شرایطی برای این فاینانس ها لحاظ شود که هم بخش دولتی و بخش خصوصی، هر دو بتوانند از این خط اعتباری استفاده کنند.
وی با اشاره به هزینه فاینانس ها اظهار داشت: هزینه فاینانسها باید به گونه ای در مذاکرات مورد توجه قرار گیرد که استفاده از فاینانس برای بخش خصوصی، مقرون به صرفه باشد.
برخوردار در پایان تصریح کرد: یکی دیگر از مهمترین نگرانی ها که اتفاقا در نقاب اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ممکن است گریبانگیر اقتصاد باشد، آسیبی است که از مسیر خرید خطوط تولید تاریخ مصرف گذشته به کشور تحمیل شود.
نظر شما