به گزارش قدس آنلاین به نقل از وزارت نفت؛ غلامرضا منوچهری با بیان اینکه کشور در بخش بالادست صنعت نفت، در نقطه تحول قرار گرفته و خیز وزارت نفت در امضای قراردادهای نفتی و جذب سرمایه و فناوری، نویدبخش آیندهای پررونق برای این صنعت است، گفت: انتظار میرود سرمایه عمدهای با محوریت سرمایه خارجی، جذب صنعت نفت ایران شود. به این ترتیب پیشبینی میکنیم به نسبت منطقی، از محل منابع داخلی هم جذب سرمایه داشته باشیم.
مدیریت بهینه ظرفیتهای موجود در صنعت نفت
وی ادامه داد: متاسفانه در سالهای گذشته، کشور در مدیریت ظرفیتهای موجود در صنعت نفت عملکرد خوبی نداشته است؛ اما این موضوع در سالهای اخیر مورد توجه واقع شد و شکلگیری شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P)، برنامهریزی برای استفاده بیشتر از شرکتهای ایرانی ارائه دهنده خدمات نفتی و شرکتهای سازنده داخلی، همچنین بهرهمندی از توان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، از اقدامهایی است که در مسیر مدیریت بهینه ظرفیتها در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
به گفته این مقام مسئول، شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی برای حضور موثر در پروژههای نفت و گاز کشور، همکاریهای بینالمللی را در برنامه خود قرار دادهاند و به تدریج این شرکتها در تامین سرمایه و اجرای پروژههای بالادستی نفت توانمندتر میشوند.
منوچهری به خیز فناورانه در صنعت نفت هم اشاره کرد و گفت: خاستگاه این جهش، ذهن و عملکرد مسئولانی است که در صدد توسعه بخش خصوصی و افزایش حضور این بخش در صنعت نفت هستند و با برخورد علمی و رویکرد مبتنی بر تحقیق و توسعه و جذب فناوری در این مسیر گام برمیدارند.
افزایش ضریب بازیافت و کاهش هزینه تولید
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران، بر اهمیت ازدیاد برداشت تاکید کرد و با بیان اینکه خوشبختانه این موضوع در حال تبدیل شدن به یک خواست عمومی است، یادآور شد: مطالعاتی که تاکنون در قالب تفاهمنامههای همکاری امضا شده بین شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای داخلی و خارجی انجام شده، از احتمال افزایش بیش از ۵۰ میلیارد بشکه نفت به حجم ذخایر درجا و وجود توان افزایش سه میلیون بشکهای تولید روزانه نفت حکایت دارد که تحقق چنین ارقامی میتواند در ارتقا جایگاه ایران در سطح بینالمللی موثر باشد.
منوچهری گفت: بهرغم ادامه روند رو به رشد مصرف نفت و گاز جهان طی سالهای آینده، کاهش هزینههای تولید ضروری است؛ چه آنکه با توجه به تحولات حوزه انرژی در دنیا به ویژه حرکت به سمت به انرژیهای نو و توسعه ذخایر شیلهای نفت و گاز، افزایش قابل توجه قیمت نفت در آینده دور از انتظار است.
شرکت ملی نفت ایران طی تفاهمنامه همکاری مطالعه میدانهای سپهر و جفیر را به یک شرکت ایرانی سپرد.
نظر شما