تحولات منطقه

کرمان - مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: یکی از نگرانی های ما مراکز عرضه شیر فله‌ای در سطح شهر است که این مراکز را تایید کلی نمی کنیم اما تحت پوشش نظارت بهداشتی قرار داده ایم. مردم باید حتی المقدور فرآورده‌های پاستوریزه را مصرف کنند.

مردم حتی المقدور فرآورده های پاستوریزه را مصرف کنند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حسین رشیدی صبح سه شنبه در نشست خبری با اشاره به ۱۴ مهر ماه روز ملی دامپزشکی اظهار کرد: یک هزار و ۸۰۰ عامل بیماری انسان از جمله عوامل عفونی شامل ویروس، انگل و باکتری شناخته شده که ۵۰ درصد این عوامل از دام سرچشمه می گیرند و کسانی می توانند این بیماری ها را کنترل کنند که با بیماری های دام آشنا بوده و از آن پیشگیری کنند.

رشیدی اظهار کرد: در سطح استان کرمان با برنامه ریزی همکاران، بنا را بر پیشگیری گذاشته و با تشکیل کمیته های فنی، برنامه مبارزه با بیماری ها را مطابق با آخرین دستاوردهای علمی و فنی تطبیق داده و در کار موفق بودیم که یکی از نتایج، کاهش موارد انسانی مبتلا به تب مالت است.

وی تصریح کرد: از شیوع بیماری تب برفکی که مشکلات جدی را برای دامداری ها ایجاد می کند، با برنامه ریزی همکاران و واکسیناسیون چند نوبت در سال جلوگیری شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: در حال حاضر کشور ما رتبه هفتم را در تولید گوشت مرغ در دنیا دارد و بخش عمده ای از پروتئین حیوانی مورد نیاز مردم از طریق گوشت مرغ تامین می شود و در تولید تخم مرغ رتبه ۱۱ دنیا را داریم. همچنین در گوشت مرغ و محصولات لبنی ظرفیت صادرات را نیز داریم.

رشیدی افزود: ماهانه یک برنامه جدید مبارزه با بیماری را اجرا می کنیم و اکنون طرح جامع مبارزه با تب برفکی در استان در حال اجراست و به صورت رایگان در اختیار دامداران قرار می گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: بسیاری از محصولات دامی کشور کد رهگیری دارند و نظارت های دامپزشکی با سامانه های هوشمند به صورت کامل در حال انجام است و در جهت تضمین امنیت غذایی و سلامت غذا حرکت کرده ایم.

وی بیان کرد: کرمان در این زمینه از استان های پیشتاز است و پایش آنتی بیوتیک و شناسنامه دار کردن مرغ را ما آغاز کردیم و سند امنیت غذایی استان تدوین شد که دامپزشکی متولی بحث گوشت قرمز، سفید و شیر در این سند بود.

رشیدی در ادامه گفت: یکی از معضلات سطح استان، دام قاچاق بود و مشکلاتی را در گذشته ایجاد کرده بود و با کنترل هایی که صورت گرفت توانستیم جلوی جابه جایی دام قاچاق را در استان بگیریم و مصونیت خوبی در مقابل بیماری ها داشته باشیم.

وی تصریح کرد: بازسازی و بهسازی کشتارگاه های دام در استان در سال های اخیر صورت گرفته و نتایج خوبی در بر داشته  امیدواریم در زمینه تامین مواد غذایی با منشاء پروتئین حیوانی اقدام اساسی انجام بدهیم.

رشیدی اظهار کرد: یکی از نگرانی های ما مراکز عرضه شیر فله در سطح شهر است این مراکز را تایید کلی نمی کنیم اما تحت پوشش نظارت بهداشتی قرار داده ایم مردم باید حتی المقدور فرآورده های پاستوریزه را مصرف کنند.

وی با اشاره به اینکه رسالت اصلی خود را در این می دانیم موجبات رضایت مردم از جنبه های مختلف تامین کنیم، بیان کرد: در حال حاضر مردم به نگهداری حیوانات خانگی رو آورده اند که باید مراقبت های لازم در زمینه بیماری های این حیوانات صورت بگیرد خوشبختانه بخش زیادی از فعالیت ها را به بخش خصوصی واگذار کرده ایم.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به چالش های دامپزشکی گفت: امکانات و اعتبارات بسیار محدودی داریم و این حجم گسترده فعالیت ها می طلبد امکانات متناسب با آن وجود داشته باشد از مسوولان می خواهیم دامپزشکی را دریابند در غیر این صورت تاثیر منفی در فعالیت ها و نتایج کار ما گذاشته و موجب شیوع و توسعه برخی بیماری های خطرناک می شود.

وی افزود: از مسئولان استان می خواهیم زنجیره های تولید و زیرساخت ها مهیا شود، در برخی شهرستان ها شهرداری ها متولی کشتارگاه ها هستند و به عنوان اولویت برای آنها مطرح نیست که باید بخش خصوصی وارد شود، اگر زنجیره کامل شود، به راحتی می توانیم نظارت هایمان را اعمال کنیم.

رشیدی در ادامه گفت: سال قبل اپیدمی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را داشتیم که منشاء آن از پرندگان وحشی مهاجر بود این بیماری به نحو مطلوبی در استان کرمان کنترل شد بعد از آن برنامه مراقبتی و نمونه برداری را در سطح مرغداری ها، کشتارگاه ها و پرندگان روستایی اجرا کردیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.