تحولات منطقه

بجنورد- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: هم اکنون بیش از ۲۰۰ گونه گیاه دارویی شناسایی شده در این استان ۲۸ هزار کیلومترمربعی قابلیت تجاری سازی دارند.

۲۰۰ گونه گیاه دارویی در خراسان شمالی قابلیت تجاری سازی دارند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حسن وحید با بیان اینکه امسال گیاهان دارویی کتیرا، باریجه و زرشک با هدف تجاری سازی تولید می شوند اظهار کرد: این استان به لحاظ اقلیمی رویشگاه اصلی بسیاری از گونه های دارویی با ارزش است که توسعه کشت و افزایش تولید گیاهان دارویی یکی از پروژه های مهم برنامه اقتصاد مقاومتی سازمان جهاد کشاورزی است.

وی با بیان اینکه اغلب این محصولات برای فراوری به خارج از استان منتقل می شود گفت: همچنین وجود ظرفیت رویش گیاهان دارویی باید مورد توجه قرار گیرد و این ظرفیت می تواند استان را به قطب تولید گیاهان دارویی تبدیل کند زیرا که بسیاری از گیاهان دارویی ارزش اقتصادی بالایی دارند.

وحید افزود: یکی از تولید کنندگان گیاه دارویی باریجه سال گذشته موفق به صادرکردن این گیاه به آلمان شده است، این در حالی است که شرایط این چنینی با وجود ظرفیت های استان، برای سایر تولیدکنندگان ایجاد نمی شود.

امسال یک هزار و ۲۸۵ هکتار از کشتزارهای استان زیر کشت گیاهان دارویی رفت که یک هزار و ۹۲۰ تن محصول از این کشتزارها برداشت می شود.

هم اکنون سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کشتزارهای این استان نسبت به سال گذشته ۵۰ هکتار افزایش یافته است که گیاهان دارویی استان خراسان شمالی شامل زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز ،کدو تخم کاغذی، کتان و ... است.

زیره سبز عمده ترین گیاه دارویی کشت شده در استان است که شهرستان اسفراین با ۹۱۰ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را داراست.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.