به گزارش قدس آنلاین، معاون رئیس جمهور شنبه شب در همایش ازدواج بهنگام، آگاهانه وپایدار که در سالن همایش های علامه بهلول دانشگاه آزاد اسلامی گناباد برگزار شد گفت: یکی از راهبرد های جدی دولت توجه به اشتغال بانوان است و در این زمینه باید از تمامی توانمندی های دستگاه های مختلف استفاده شود.
وی افزود: طی چند سال گذشته میزان جوانان تحصیل کرده بیکار در کشور افزایش یافته و زمینه فعالیت آنها در رشته های تخصصی وجود ندارد و از سوی دیگر میزان بیکاری خانم های تحصیل کرده نسبت به آقایان افزایش یافته است.
معصومه ابتکار گفت: طرح تاب آوری اجتماعی در دولت یازدهم در تعدادی از شهرستانهای کشور اجرا شد و در دولت دوازدهم در بقیه مناطق و استانها نیز اجرا می شود.
وی افزود: در اجرای این طرح با استفاده از ظرفیتهای بخشهای دولتی و غیر دولتی و سازمانهای مردم نهاد و برگزاری همایشهای مختلف، نقاط ضعف و بستر ساز آسیبهای اجتماعی شامل اعتیاد، بیکاری و امثال آن به صورت علمی شناسایی شده و با استفاده از نقطه نظرات صاحب نظران و تجارب دیگر افراد، راهکارهای رفع آنها ارائه می شود.
ابتکار، افزایش توانمندی های افراد برای اشتغال و کارآفرینی در بخشهای مختلف و ظرفیتهای دانش آموختگان دانشگاهی و زنان از جمله زنان سرپرست خانوار را از رویکردهای مهم دولت دوازدهم ذکر کردو گفت: در بودجه سالجاری ۲۰۰ میلیارد ریال از محل ماده ۸۰ برنامه توسعه برای اشتغال و کارآفرینی زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده که تاکنون اختصاص نیافته است.
ابتکار افزود: کارگروه ملی زنان سرپرست خانوار با هدف برنامه ریزی و سیاست گذاری مسائل مربوط به این قشر توسط معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و با مشارکت دستگاههای اجرایی ذیربط آذر ماه جاری تشکیل شد.
وی همکاری و تشریک مساعی بخشهای دولتی و سازمان های مردم نهاد، بازشناسی و اقدام در جهت رفع کاستی ها در سیاست ها و برنامه های موجود دستگاههای اجرایی و افزایش توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را از جمله اهداف تشکیل این کارگروه برشمرد.
وی اظهار کرد: لایحه پیشگیری از خشونت علیه زنان به عنوان یکی از لوایح مهم در دستور کار قرار دارد و در نشست های متعدد با همکاری قوه قضائیه مراحل نهایی خود را طی می کند و آماده ارسال به دولت و مجلس است.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری در زنان تحصیل کرده دانشگاهی به مراتب بیشتر از مردان است، خواستار استفاده از توان آنان و توجه بیشتر مسئولان و دست اندرکاران به اشتغال بانوان دانش آموخته شد.
وی بهره گیری از قابلیتهای فناوری های نوین، شرکتهای دانش بنیان، تجارت الکترونیک و توجه به ظرفیتهای گردشگری مذهبی، فرهنگی، کشاورزی و صنایع دستی را ضرورت توسعه اشتغال پایدار در جامعه دانست.
وی ابراز کرد: خوشبختانه شاهد فعالیت های شرکت های دانش بنیان در روستاها هستیم که با ظرفیت این شرکت ها می توان از روش های نوین تجارت الکترونیکی برای تبلیغ و فروش محصولات روستایی استفاده کرد.
معاون رئیس جمهور گفت: یکی از رویکردهای ما در حوزه توانمند سازی بانوان روستایی توجه به حوزه گردشگری است که اعتبارات و بسته های حمایتی خوبی در این حوزه ارائه خواهد شد.
محمد علی نبی پور فرماندار گناباد نیز با اشاره به فعالیت موثر زنان این شهرستان در زمینه های سیاسی و اجتماعی گفت: باید با اختصاص اعتبار بیشتر از جمله در زمینه های اقتصادی بانوان را به حضور در این عرصه تعداد بانوان بیکار تحصیل کرده افزایش یافته است. این همایش توسط آموزش و پرورش گناباد با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی و ازاد اسلامی برگزار گریده است .
نظر شما