به گزارش قدس آنلاین به نقل از پلیس گیلان ، سردار محمدرضا اسحاقی ، با اشاره به اینکه ۶۵ درصد جرایم سایبری استان در حوزه شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل رخ داده است، استفاده از اپلیکیشن های اجتماعی را، مهمترین شیوه و شگرد بزهکاران اینترنتی گیلان در ارتکاب جرایم سایبری در ۹ ماهه سالجاری، عنوان کرد.
این مقام ارشد انتظامی در تشریح جرایم رخ داده در فضای مجازی، افزود: هتک حیثیت و نشر اکاذیب ۳۸درصد، مزاحمت اینترنتی ۲۳درصد، برداشت اینترنتی غیر مجاز از حساب های بانکی ۱۶درصد و سایر جرایم نظیر قمار بازی، تهدید و اخاذی و... ۲۳درصد، مهمترین جرایم سایبری استان در ۹ ماهه سالجاری به شمار میروند.
سردار اسحاقی با اشاره به اینکه کشف پرونده های حوزه فضای تولید و تبادل اطلاعات استان گیلان با تلاش کارشناسان و کارآگاهان پلیس فتا در ۹ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴، درصد افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: ۵۶ درصد بزه دیدگان سایبری استان را مردان و ۴۴ درصد آنان را زنان، تشکیل می دهند.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین میانگین سنی متهمان اینترنی گیلان با ۶۱ درصد به گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال تعلق دارد، خاطرنشان کرد: ۴۴درصد بزهکاران اینترنتی که در ۹ ماهه سالجاری به دستگاه قضایی معرفی شده اند، دارای تحصیلات عالی دانشگاهی بودند.
فرمانده انتظامی استان گیلان با بیان اینکه انگیزه متهمان اینترنتی در گیلان ۴۷درصد ضد اخلاقی، ۲۱ درصد انتقام جویی، تسویه حساب ها و رقابت های شغلی، ۱۸ درصد کسب منافع مالی و ۱۴ درصد متفرقه (شامل سرگرمی، کنجکاوی، اثبات توانایی ها)بوده است، از شهروندان خواست: در انتخاب پیام رسان های موبایلی شرکت های بیگانه و استفاده از خدمات آن ها، محرمانگی و امنیت اطلاعات شخصی را جدی بگیرند و در ارتباط، انتشار و اشتراک مطالب، تقوای رسانه ای را رعایت کنند.
سردار اسحاقی با اشاره به لزوم استفاده از نرم افزارهای پیام رسان ایرانی از سوی شهروندان و ارتقاء سطح دانش و سواد فضای مجازی، تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسان های موبایلی مراتب را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir یا ایمیل این پلیس به نشانی Gfata@police.ir و یا شماره ۲۱۸۲۳۴۰ گزارش کنند.
نظر شما