تحولات منطقه

به نظر می رسد با حذف یارانه بیش از سی میلیون نفر دولت بتواند تولید را در کشور شکوفا کند البته اگراین پول واقعا خرج تولید شود! به نظر می رسد اگر قرار بوداین مبلغ که بالای صد هزار میلیارد تومان است به تولید اختصاص داده شود شکوفایی اقتصادی خوبی را پیش رو داشته باشیم هر چند که ظاهرا بنا نیست این پول به بخش تولید برگردد و به طبقات محروم جامعه تعلق گیرد. .

دولت مشکلات مردم را رها کرده و فقط به فکر تولید آمار و ارقام سیاسی است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین- بیژن عبدی کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه درباره طرح دولت برای افزایش قیمت حامل های انرژی در سال ۹۷ به خبرنگار قدس آنلاین گفت: سوال اصلی این است که افزایش قیمت حامل های انرژی قرار است کجا هزینه شود؟ و آیا دولت تاثیر افزایش قیمت حامل های انرژی بر زنجیره تورم را به درستی سنجیده و به کاهش قدرت خرید مردم واقف است؟ با این توصیفات هر چند که بخشی از آن در بودجه های پیشنهادی مطرح شده است اما نمی توان پی به برنامه دولت برد، وی افزود: جالب است بدانیم برخی از اساتید در واکنش به مبالغ در نظر گرفته شده برای پروژه های ملی در بودجه ۹۷ معتقد هستند که  تعیین این بودجه ها چیزی جزسر کار گذاشتن مردم نیست! وقتی بانک مرکزی میزان نقدینگی کشور را رقم باورنکردنی نزدیک به ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام می کند که  جای تعجب دارد این سوال مطرح می شود با وجود این همه نقدینگی چرا از تولید ملی، اشتغال و اعطای وام به جوانان متخصص خبری نیست؟ این میزان نقدینگی در دست کیست وچه کسانی در این کشور چنین قدرت خرید بالایی دارند؟


عبدی در پاسخ به این سوال که ارزیابی وی از عملکرد نهادهای نظارتی در موضوعات اقتصادی و فسادهای اقتصادی چیست خاطرنشان کرد: با بررسی شرایط موجود این سوال به ذهن متبادر می شود  که چرا وظایف نظارتی تعریف شده اقتصادی اعمال نشده و نهادهای نظارتی توجهی به اختلاس ها و مشکلات اقتصادی کشور ندارند؟ به نظر می رسد نهادهای نظارتی کشور با اختلاسگران وغارتگران بیت المال رودربایستی دارند! انگاراختلاس کننده ای که به دولت یا نهادی منتسب باشد نباید در برابرش ایستاد وحق مردم را از او بازپس گرفت. وی ادامه داد: چرا در این مجموعه فقط یک نفر به  نام بابک زنجانی دستگیر شد درصورتی که اختلاس های بعد از آن در صندوق بازنشستگی با رقم ۱۵هزار میلیارد تومانی  رخ داده است. به نظر می رسد مسئولین مشکلات مردم را رها کرده اند و همه چیز را به ارائه و تولید آمار وارقام سیاسی محدود کرده اند در حالی که باید به این موضوع واقف باشند که با آمار وارقام نمی توان اقتصاد کشور را بهبود بخشید ومردم را از نگرانی های پیش رو نجات داد.


این کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع حذف ۳۰ میلیون نفر از یارانه بگیران از دریافت یارانه در بودجه ۹۷ تصریح کرد: به نظر می رسد با حذف یارانه بیش از سی میلیون نفر دولت بتواند تولید را در کشور شکوفا کند البته اگراین پول واقعا خرج تولید شود! به نظر می رسد اگر قرار بوداین مبلغ که بالای صد هزار میلیارد تومان است به تولید اختصاص داده شود شکوفایی اقتصادی خوبی را پیش رو داشته باشیم هر چند که  ظاهرا بنا نیست این پول به بخش تولید برگردد و به طبقات محروم جامعه تعلق گیرد. وی ادامه داد: به نظر می رسد حذف یارانه۳۰ میلیون نفر از یارانه بگیران در راستای حل هزینه های جاری، پرداخت حقوق ودستمزدها است که گرهی از مشکلات اقتصادی کشور را باز نمی کند. متاسفانه اراده ای در دولتمردان برای حمایت از تولید ملی و توانمند سازی جوانان متخصص دیده نمی شود. هر چند قرار بود بخشی از درآمد یارانه ها به مسکن؛ بهداشت و تولید اختصاص یابد اما شکست طرح تحول سلامت و تولیدی واقتصادی بیانگر ضعف بودجه نویسی، عدم نظارت و بی برنامگی محض است.


عبدی در خاتمه با اشاره به موضوع گرانی بنزین و افزایش آن از ۱۰۰۰ تومان به ۱۵۰۰ و سخنان سخنگوی دولت مبنی بر ایجاد اشتغال با منابع حاصل شده از این افزایش قیمت به قدس آنلاین گفت: فرض کنیم ادعای آقای دکتر نوبخت درست باشد، اگر با افزایش قیمت بنزین بتوانیم تسهیلات بیشتری در اختیار تولید واشتغال قرار دهیم آیا دولت برنامه مشخصی بر اساس ارقام وآمار با نتایج مورد نظر ارائه داده یا فرضیه ای را به طور کلی بیان می کند؟ یقینا با فرضیه گویی نمی توان به حل مشکلات اقتصادی امیدوار بود. بیست سال است دولتها چنین شعارهایی می دهند در حالی که هیچ کدام به لحاظ توسعه و رشد اقتصادی عملکرد قابل قبولی که درجیب و سفره و رفاه جامعه مشهود باشد ارائه نداده اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.