به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی نیروگاه نکا، محسن نعمتی اظهار کرد: علیرغم ظرافت در طراحی و روش ساخت و نیز فقدان تجربه در زمینه ساخت این مبدلها در داخل کشور، سرانجام درخت باورمندی و اعتماد به توانمندی سازندگان داخلی در زمینه تولید قطعات حساس نیروگاهی به ثمر نشست و سازندگان متعهد و توانمند وطنی تحت نظارت مستمر کارشناسان نیروگاه نکا موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه این مبدلها به روش مهندسی معکوس شدند.
وی اضافه کرد: پس از گذراندن مراحل مختلف آزمایشات عملکردی و اخذ تأییدیه ارزیابی کیفیت از گروههای مهندسی و تعمیرات، دو عدد از این مبدلها ساخته و در واحد یک گازی این نیروگاه نصب و دو عدد دیگر نیز در حال ساخت است.
مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا خاطرنشان کرد: این مبدلها با یک چهارم قیمت مشابه خارجی آن خریداری شده و به ازا خرید هر مبدل دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال صرفه جویی حاصل شده است.
نعمتی افزود: نیروگاه نکا با مدیریت ساخت این قطعه در سال تولید و اشتغال، ضمن برداشتن گامی دیگر در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید و اشتغال داخلی و نیز کاهش وابستگی صنعت برق به سازندگان خارجی، از خروج ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال سرمایه ملی از کشور جلوگیری کرده است.
وی به مزیت و موفقیت چشمگیر دیگری در ساخت این مبدلها اشاره کرد و گفت: کارشناسان نیروگاه بمنظور بهبود عملکرد و ارتقاء بازدهی این مبدلها اصلاحاتی در طراحی و ساخت نمونه اصلی آن بوجود آوردند که در نتیجه موجب ارتقاء حداقل ۵ درصدی عملکرد و راندمان این دستگاه نسبت به نمونه خارجی و رفع حدود ۱۰ مگاوات محدودیت تولید در فصول سرد سال شده است.
نعمتی بادآور شد: هر یک از واحدهای گازی نیروگاه نکا دارای ۴ عدد مبدل کولر جهت خنک کاری ژنراتور دارد.
نظر شما