تحولات لبنان و فلسطین

آمریکا با جدیت در حال برنامه ریزی برای تشکیل یک منطقه خودمختار در شرق رود فرات است که بیشترین ذخایر نفتی و گازی و آبی سوریه را در بر می‌گیرد.

۱۰ گام آمریکا برای خودمختاری کردستان سوریه و تجزیه این کشور

به گزارش قدس آنلاین، ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا قصد دارد ۱۰ گام اساسی برای ایجاد منطقه خودمختار کردستان سوریه بردارد و در این خصوص حمایت نظامی، سیاسی و دیپلماتیک وسیعی را به کار گیرد.

آمریکا قصد دارد مناطق شرق رود فرات را که به دست «نیروهای دموکراتیک سوریه» از اشغال داعش در آمده است، به عنوان یک اقلیم خودمختار به رسمیت بشناسد. منطقه‌ای با مساحت حدود ۲۸ هزارکیلومتر مربع که سه برابر وسعت لبنان است.

به گفته یک منبع غربی به الشرق الاوسط، دولت آمریکا در صدد استراتژی جدیدی در قبال سوریه است و مؤسسات آمریکایی چندین گزینه را بر مبنای نشست «رکس تیلرسون» وزیر خارجه این کشور با ۱۸ گروه از معارضان که ماه پیش در نیویورک صورت گرفت؛ مطرح کرده‌اند که در بر دارنده بازسازی سوریه در صورت انتقال سیاسی است.

این منبع غربی افزود: اولین نشانه‌ها از استراتژی جدید آمریکا به زبان «جمیز متیس» وزیر دفاع آمریکا جاری شده و او گفته است که واشنگتن در کنار مستشاران نظامی، دیپلمات‌هایی نیز به مناطق تحت تسلط «نیروهای دموکراتک سوریه» اعزام خواهد کرد و گفته است: بزودی تعداد بیشتری از دیپلمات‌ها را در این منطقه خواهید دید و ما در راستای ایجاد ثبات حرکت می‌کنیم.

الشرق الاوسط در ادامه برنامه آمریکا را که شامل ۱۰ گام است، ذکر کرده:

یک: افزایش پشتیبانی نظامی از «نیروهای دموکراتیک سوریه». ترامپ در میانه ماه گذشته بدون توجه به قول خود به اردوغان برای توقف کمک نظامی از کردها و گرفتن سلاح‌های سنگین از آن‌ها پس از شکست داعش، افزایش حمایت نظامی از این نیروها را امضاء کرد.

دو: آموزش «نیروهای دموکراتیک سوریه» همراه با تغییر نقش آن‌ها به سمت یک ارتش نظامی و همراستا با آن آموزش سه هزار نیروی امنیتی و پلیس.

سه: تقویت شوراهای محلی در مناطق آزاد شده از دست داعش

چهار: بازسازی شهرهای تخریب شده با جذب سرمایه‌های مالی و انسانی به طوری که در این طرح، رقه باید به «لاس وگاس شرق» تبدیل شود.

پنج: توسعه خدمات و زیر ساخت‌ها و همچنین توسعه برداشت‌ها از منابع طبیعی از جمله نفت، گاز، آب و زمین. «نیروهای دموکراتیک سوریه» در حال حاضر به مهم ترین چاههای گاز و نفت و بزرگترین سدهای سوریه تسلط دارند.

شش: آموزش نیروهای دولتی و قضایی. «بنجامین گریفو» سخنگوی دولت فرانسه پیش از این گفته بود که زنان فرانسوی که در کردستان سوریه بازداشت شده‌اند، همان‌جا محاکمه خواهند شد.

هفت: افزایش پشتیبانی هوایی از این مناطق همراه با ابقای اتاق‌های عملیات و پایگاههای نظامی که پنج پایگاه را در شرق فرات در بر می‌گیرد که نزدیک به دو هزار نیروی آمریکا در آن‌ها مستقر هستند.

هشت: شناسایی دیپلماتیک مناطق شرق فرات و فشار واشنگتن جهت شرکت نمایندگان «نیروهای دموکراتیک سوریه» در روند سیاسی در ژنو. هر چند آنکارا  با هرگونه نقش آفرینی این نیروها در روند سیاسی به شدت مخالف است.

نُه: حمایت از انجام انتخابات در مناطق فدرالی. مقرر شده بود که انتخابات پارلمانی در ۱۹ ماه جاری میلادی برگزار شود؛ اما یک مقام کردی از تعویق آن به زمان دیگری خبر داده و گفته است که تماس‌ها برای تشکیل مؤسسات مختلف در مناطق فدرالی از جمله مؤسسات دولتی، وزارتخانه‌ها، پارلمان و اماکن دیپلماتیک در جریان است.

دهم: افزایش حمایت نظامی و سیاسی از منطقه فدرالی «شرق رود فرات» و حمایت‌ها از مناطق عفرین و منبج برای حضور «نیروهای دموکراتیک سوریه». همچنین روسیه یک مرکز نظامی و اتاق عملیات مشترک برای ارتباط بین واشنگتن و کردستان سوریه با دمشق در جهت حل و فصل سیاسی و انتقال سیاسی در چارچوب فدرالیسم تشکیل می‌دهد.

****

منابع غربی همچنین به روزنامه الشرق الاوسط گفته‌اند که واشنگتن حمایت از تسلط «نیروهای دموکراتیک سوریه» بر شرف رود فرات و منابع انرژی آن‌جا را با سه هدف انجام می‌دهد: یک: مقابله با ایران و تأکید این امر که آمریکا هرگز واگذاری سوریه و شرق این کشور را به ایران نخواهد پذیرفت. دو: بهبود وضعیت مذاکرات با دمشق و مسکو در خصوص راه‌حل سیاسی پیش رو. سه: بهبود وضعیت مذاکرات میان کردها و دمشق

با این حال، دمشق به شدت با طرح‌های آمریکا در مناطق کردنشین مخالف است و بشار اسد «نیروهای دموکراتیک سوریه» را خائن توصیف کرده است.

یک منبع نزدیک به دولت سوریه به الشرق الاوسط گفته است: ما جایی نخواهیم رفت و اولویت ما بازگشت به شرق رود فرات است. ما می‌مانیم و آمریکایی‌ها بعد از یک یا دو سال خواهند رفت.

منبع: الشرق الاوسط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.