تحولات منطقه

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه۹۷ به تشریح جلسه امروز این کمیسیون پرداخت.

زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف شدند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی اصغر یوسف‌نژاد سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ در نشست خبری امروز (سه‌شنبه ۱۹ دی) اظهار داشت: مصوبات کمیسیون تلفیق در بخش درآمدی تقریبا به اتمام رسیده و تنها دو مورد به شکل مراعا مانده که باید راجع به آن اظهارنظر شود.

وی افزود: علت مراعا شدن این دو موضوع این است که باید اعتبارات لازم برای آنها از صندوق توسعه ملی تامین شود که نیاز به اذن رهبری دارد ولی در دیگر موارد چارچوب‌های اصلی درآمدی مشخص شده است.

یوسف نژاد با بیان اینکه بر اساس مصوبات روز گذشته  کمیسیون تلفیق بودجه، سقف درآمد مالیاتی ۱۲۸ هزار میلیارد تومان تعیین شد، گفت: از این ۱۲۸ هزار میلیارد تومان، ۳۶ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷  با اشاره به سایر مصوبات کمیسیون درباره فصل درآمدی بودجه سال آینده خاطر نشان کرد: مالیات شرکت‌های دولتی ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، حقوق ورودی خودرو و سایر کالاها ۲۲ هزار میلیارد تومان، مالیات شرکت‌های غیردولتی ۲۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، مالیات فرآورده‌های نفتی ۵ هزار میلیارد تومان، مالیات بر سیگار ۲ هزار میلیارد تومان و سود سهام شرکت‌های دولتی ۱۶ هزار میلیارد تومان مصوب شد.

نماینده مردم ساری درمجلس ادامه داد: سقف درآمدی از محل درآمد نفتی در سال ۹۷، ۱۰۶هزار میلیارد تومان و از محل واگذاری‌های مالی ۴۶ هزار میلیارد تومان تصویب شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ با اشاره به برخی مصوبات این کمیسیون در بخش هزینه‌ای خاطر نشان کرد: از ابتدای سال ۹۷ کلیه منابع و درآمدهای وزارت آموزش و پرورش و ادارات کل این وزارتخانه به استانها اختصاص داده می‌شود و به شکل اختصاصی محصوب می‌شود

یوسف‌نژاد افزود: مصوبه دیگر راجع به عوارض خروج از کشور بود که مقرر شد این عوارض برای زائرین عتبات عالیات بر اساس مصوبه بودجه سال ۹۶ باشد و تغییری نکند. همچنین برای زائرین اربعین که به مقصد کشور عراق است زائران از پرداخت عوارض معاف هستند.

وی افزود: برای عوارض خروج از سایر کشورها هنوز در کمیسیون تلفیق به اتفاق نظر نرسیده‌ایم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ همچنین با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس‌جمهور مبنی بر پیشنهاد افزایش وام ازدواج از ۱۰  به ۱۵ میلیون تومان عنوان کرد:‌در لایحه پیشنهادی دولت در سال ۹۷ عدد ۱۰ میلیون تومان برای وام ازدواج  درنظر گرفته شده  با این حال  افزایش آن از اختیارات دولت است و نیازی به مصوبه مجلس ندارد.

وی افزود: با وجود اینکه دولت پیشنهاد افزایش وام ازدواج را داده است باید دید این صحبت رئیس‌جمهور به عنوان تکمیل عدد ۱۰ به ۱۵ است و یا صرفا از محل اختیارات دولت که نیازی به مصوبه مجلس هم ندارد صورت می‌گیرد. که در هر صورت باید به صورت پیشنهاد و تکمله به لایحه بودجه از سوی دولت اضافه شود و اگر چنین پیشنهادی ارائه داده شود ما اگر احساس کنیم منابع لازم در بانک مرکزی برای تامین ۱۵ میلیون تومان برای وام ازدواج وجود دارد می‌توانیم به عنوان پیشنهاد از سوی نمایندگان و تکمیل نظر دولت آن را در کمیسیون تلفیق بودجه ارائه کنیم.

یوسف‌نژاد با اشاره به تبصره ۳ که مربوط به بخش درآمدی است گفت: بر اساس مصوبه این بخش سقف تسهیلات تامین مالی خارجی یا فاینانسبرای طرح‌ها علاوه بر باقیمانده سهمیه سال قبل معادل ۳۰ میلیارد دلار تامین شده بود و در جلسه امروز مصوب شد طرح‌های بخش خصوصی، تعاونی و نهادهای خصوصی، نیمه دولتی و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز می‌تواند از تسهیلات مربوطه استفاده کنند و بازپرداخت و اصل سود آن از هر یک از محل‌های عایدی طرح تامین خواهد شد.

وی افزود: بر اساس یکی از مصوبات جلسه کمیسیون، وزارت نفت مکلف است در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی زمینه حضور بخش خصوصی در حوزه اکتشاف، استخراج و تولید نفت و گاز را در تمامی سطوح (شرکت‌های اکتشاف، تولید و ارائه‌دهنده) با تسهیل شرایط نسبت به شرکت‌های خارجی فراهم کند. 

نماینده مردم سار در مجلس  گفت: در مصوبه دبگری  درباره واگذاری سهام شرکت‌ها  تصمیم بر این شد که اولویت توزیع منابع جدول ۱۸ بر اساس مصوبه کمیسیون با طرح‌های هادی و روستایی باشد. 

یوسف نژاد در پایان اظهاراتش با اشاره به افزایش درآمدهای دولت از بخش انتشار اوراق مشارکت گفت:بر اساس مصوبه دیگر به دولت اجازه داده شد که مبلغ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی را برای تکمیل فضاهای آموزشی وزارت آموزش و پرورش منتشر کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.