تحولات منطقه

اهواز_ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان با بیان این‌که عملیات خط گرم راهی مطمئن برای کاهش خسارات ناشی از خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده، است، گفت: رضایت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حاصل از کاهش خاموشی‌ها و خسارات آن‌ها، کاهش تلفات انرژی، پیشگیری از حادثه به دلیل رفع معایب شبکه، داشتن برق مستمر و کارایی بالا از نتایج مهم اجرای خط گرم در استان است.

عملیات خط گرم راهی مطمئن برای کاهش خسارات خاموشی‌های است
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رضا غضنفری، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای اجرای طرح خط گرم که از سال ۱۳۹۴ در استان آغاز شده بود، اظهار کرد: ضرورت ایجاد گروه‌های عملیات خط گرم از سال‌ها پیش در صنعت توزیع برق استان احساس می‌شد که خوشبختانه در دو سال گذشته با توجه ویژه به این امر توانستیم گام‌های ارزنده‌ای در این زمینه برداریم.

وی با اشاره به نقش و جایگاه صنعت توزیع برق استان در کشور و اهمیت عملیات خط گرم در این زمینه، افزود: شرکت توزیع نیروی برق خوزستان در سال ۹۵ در زمینه انرژی تحولی و فروش آن با ۱۲.۲ درصد از کل انرژی برق کشور، پس از تهران بزرگ قرار گرفته است و از نظر مصرف بخش مشترکین خانگی نیز مقام نخست و از نظر مصرف صنعتی پس از استان اصفهان، دومین مصرف کننده بزرگ کشور بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان با اشاره به افزایش یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک برق تا پایان سال ۹۶ در این شرکت و نیاز به توسعه متوازن در بخش‌های مشترکین صنعتی و تجاری تصریح کرد: این شرکت با بیش از ۳۰ هزار کیلومتر شبکه برق فشار متوسط و ضعیف، رتبه هفتم و از نظر تعداد ترانسفورماتور و ظرفیت منصوبه برق، مقام دوم کشور را دارد. با چنین جایگاهی و با وجود اینکه خوزستان قطب صنعت و تجارت در کشور است، ضرورت عملیات خط گرم در این شرکت انکارناپذیر بود.

غضنفری با بیان این‌که بروز هرگونه عیب در شبکه، ضمن عدم جلب رضایت مشترکین، خسارات فراوانی را به مصرف کنندگان و شبکه توزیع تحمیل می‌کند، عنوان کرد: توجه بیشتر به شبکه‌های توزیع و تلاش در جهت رفع کمبودها و کاستی‌های این بخش و کم کردن انرژی توزیع نشده و بالا بردن قابلیت اطمینان به شبکه برق استان، از جمله دلایلی بودند که تصمیم ما را در ایجاد گروه‌های عملیاتی خط گرم در استان راسخ کرد.

وی با اشاره به بروز دو نوع خاموشی در شبکه‌های توزیع برق گفت: نوع اول خاموشی‌ها  که ناخواسته به شبکه‌های توزیع برق تحمیل می‌شود در اثر حوادثی پدید می‌آیند که عموما خارج از کنترل شرکت‌های توزیع برق هستند. برخی از این حوادث مانند اتصالی‌های مقره‌ها، اختلال در تجهیزات منصوبه، برخورد اشیاء و وسائط نقلیه با پایه‌های خطوط در سطح محدود و حوادثی مانند ریزگردها، سیل و طوفان نیز سطح وسیعی از شبکه‌های توزیع را دچار اختلال کرده و خاموشی ایجاد می‌کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان اظهار کرد: همه این عوامل به طور ناخواسته و بدون برنامه‌ریزی قبلی شبکه را تحت تاثیر قرار داده و ما در این بخش، از گروه‌های عملیات خط سرد برای برگشت به وضعیت عادی شبکه استفاده می‌کنیم اما در خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده، سرویس و تعمیرات دوره‌ای و درخواست سازمان‌ها و ادارات برای اجرای برخی طرح‌ها، دلایل اصلی قطعی برق هستند.

غضنفری ادامه داد: در خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده به ویژه در قسمت‌هایی که نیاز به تعمیر و سرویس‌های خاص یا دوره‌ای است، تاکنون برنامه به این شکل بود که همانند خاموشی‌های ناخواسته، گروه‌های عملیاتی خط سرد وارد صحنه شده و کار را در دست می‌گرفتند. این مساله با توجه به مشکلات و خساراتی که برای شبکه به همراه داشت و نیز نارضایتی که حاصل از خاموشی‌های کوتاه مدت و میان مدت در میان مشترکین به وجود می‌آورد، ما را به سمت ایجاد عملیات خط گرم برد.

وی با اشاره به خسارات ایجاد شده در اثر خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در مشترکین صنعتی و تجاری استان گفت: یکی از مضرات خاموشی‌ھا، تاثیر جریان‌ھای سوئیچینگ بر تجھیزات فشار قوی است به طوری که با ھر بار قطع و وصل بریکرھا، جریان‌ھای شدیدی روی شبکه جاری می‌شود که به طرز غیرقابل انکاری بر روی تجھیزات اثر نامطلوب دارد و باعث کاھش عمر و بعضا خرابی تجھیزات فشار قوی می‌شود.

غضنفری همچنین به اهمیت مساله مدیریت زمان در یک استان صنعتی مانند خوزستان پرداخت و عنوان کرد: یکی از مسائلی که از اهمیت بالایی در شرکت‌های توزیع برق برخوردار است، استفاده صحیح از وقت و زمان در رفع اشکالات شبکه به منظور کاهش خاموشی‌هاست.

وی عملیات خط گرم را راهی مطمئن برای کاهش خسارات ناشی از خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده دانست و تصریح کرد: در صورت ارائه آموزش‌های لازم و تربیت نیروی ماهر و فنی و نیز وجود تجهیزات مناسب و ایمن در خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده، عملیات خط گرم هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کاهش ریسک مخاطرات کار بر روی شبکه، بر عملیات خط سرد ارجحیت دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان در خصوص برخی از مزایای عملیات خط گرم در کاهش میزان خطرات خارج از صحنه و میدان کاری گروه‌های عملیاتی گفت: یکی از دلایلی که تاکنون عملیات خط گرم در استان اجرای نشده بود، توجیه خطرات آن بود.

غضنفری اظهار کرد: البته خط گرم نسبت به روش خط سرد به طور ذاتی خطر بیشتری دارد زیرا ھمواره خطر برق گرفتگی تھدید کننده است و کوچکترین اشتباه و یا عدم ھماھنگی بین اعضای گروه خط گرم، عواقب جبران ناپذیری به دنبال دارد. در این زمینه باید گفت که اگر طرح خط گرم به خوبی اجرا شود، میزان خطرات ناشی از بیرون صحنه کار گروه‌ها به مراتب کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: در عملیات خط سرد به دلیل قطعی در شبکه، همواره ریسک مخاطرات بیرون از میدان عملیات گروه‌ها نیز وجود داشته و نیروها را آسیب پذیر می‌کند. برخی از این خطرات مانند برگشت برق اضطراری مشترک، اشتباه اپراتور یا مانورچی، احتمال عدم کنترل تست و تخلیه ناقص اتصال زمین هستند که در عملیات خط گرم دیگر تهدید به شمار نمی‌روند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان با اشاره به ارتقاء کیفیت کار و جلوگیری از اتلاف انرژی تولید شده و نیز عواید اقتصادی حاصل از عدم قطعی برق در عملیات خط گرم، عنوان کرد: رضایت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حاصل از کاهش خاموشی‌ها و خسارات آن‌ها، کاهش تلفات انرژی، پیشگیری از حادثه به دلیل رفع معایب شبکه، داشتن برق مستمر و کارایی بالا از نتایج مهم اجرای خط گرم است.

غضنفری بیان کرد: کاهش ترافیک بی‌سیم و کاهش تعداد کلیدزنی‌ها و در نتیجه جلوگیری از استهلاک سریع سکسیونرها و دژنکتورها و همچنین جلوگیری از وارد آمدن ضربه به ترانس‌های توزیع و تجهیزات مصرف کنندگان از دیگر مزایای فنی و اقتصادی اجرای خط گرم در استان خواهد بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان اعتبار هزینه شده در سال ۱۳۹۵ برای اجرای خط گرم را بالغ بر ۳۶۳ میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: این اعتبار در بخش‌های آموزش نیروی انسانی، خرید خودروهای سنگین، بالابر و تجهیزات گروه‌های عملیات هزینه شده است.

غضنفری، خرید ۱۰ دستگاه مقره‌شوی و افزودن آن‌ها به ناوگان شستشوی شبکه برق استان را از دیگر اقدامات انجام شده در اجرای خط گرم و ایمن سازی شبکه در مقابل وقوع حوادثی مانند ریزگردها دانست و اظهار کرد: خرید و راه‌اندازی شش دستگاه تولید آب مقطر در جهت تامین آب مورد نیاز شستشوی شبکه در حالت برقداری، برگزاری مناقصات و عقد قرارداد خرید انواع یراق آلات و تجهیزات شبکه با هدف اورهال شبکه و مقابله با اثرات ریزگردها، تعویض کات اوت فیوزهای معیوب، نصب مقره‌های ساپورت کات اوت فیوز، نصب کلیدهای هوایی قابل قطع در زیر بار شبکه، نصب کلیدهای جداکننده و نشانگر خطا در شبکه از جمله اقدامات تکمیلی و پیشگیرانه برای پایداری شبکه و اجرای خط گرم در استان بوده‌اند.

وی با اظهار امیدواری در خصوص پیشرفت اجرای خط گرم تا پایان امسال و تدوام آن در سال ۱۳۹۶ بیان کرد: با تلاش‌های انجام شده تاکنون ۹ گروه عملیاتی جهت اجرای خط گرم در شرکت توزیع نیروی برق خوزستان آماده به کار شده و امیدواریم با تداوم تلاش تا پایان سال و سال آینده به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنیم.

وی حمایت دکتر شریعتی استاندار خوزستان را از طرح اجرای خط گرم در صنعت برق استان یادآور شد و گفت:  حمایت ستادی و میدانی استاندار در اجرای این طرح بزرگ، کمک خوبی برای ما بوده است. همراهی ایشان در برنامه بازدید شرکت‌های توزیع برق خوزستان و اهواز از استان خراسان رضوی و پیشرفت‌های بعمل آمده همکاران ما در این استان، نقطه عطفی در اجرای خط گرم در استان خوزستان به شمار می‌رود.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.